Lohusa İç Çamaşırı Alırken Dikkat Edilmesi Gereken 5 Şey

lohusa ic camasiri alirken dikkat edilmesi gerekenler

Anneler, en önemli süreçlerden biri olan lohusa döneminde iç çamaşırı seçimi yaparken özenle davranmalı, bu dönemi rahatlıkla atlatabilecekleri, kaliteli ürünler seçmelidir.

Hamilelik döneminin ardından da lohusalık döneminde kadınlar vücut şekillerinin değişmesi, duygusal dalgalanmaların yaşanması gibi nedenlerden dolayı stresli ve zorlu bir süreçten geçmektedir. Bu tür sebeplerden dolayı annenin fiziksel olarak nasıl bir durum içinde olduğu bununla birlikte çevresinden nasıl bir ilgi gördüğü bu süreçlerde son derece önemlidir. Özellikle ilk gebelikse anne, bebeğin kendisine bağımlı yaşamasından dolayı onunla sürekli ilgilenmek zorunda kalır ve gergin bir lohusalık dönemi yaşar. Bu yüzden annenin bu süreçte yalnız bırakılmaması, her açıdan konforlu bir süreç geçirmesi son derece önemlidir. Hamile ve lohusa iç giyim sektörnün lider markalarından olan Magic Form ürünleri hamile ve lohusa bayanlar tarafından en çok rağbet gören modeller arasında bulunmaktadır.

Anneye çevresinin psikolojik olarak destek olması bunun yanında annenin fiziksel olarak da kendini rahat hissetmesi son derece önemlidir. Anne bu süreçte vücuduna uyum sağlayan kıyafetler ve iç çamaşırları seçmeye özen göstermeli, rahatını ön planda tutmalıdır.

 

  1. Lohusa İç Çamaşırı Alırken Rahat Olmasına Dikkat Edilmelidir

 

Doğumun ilk zamanlarında anne seçtiği kıyafetlere dikkat etmelidir. Bu kıyafetler ne hamileliğin son zamanlarında giydiği kadar bol ne de anneyi sıkacak kadar dar olmalıdır. Anne kendini rahat ettirecek kıyafetler ve lohusa iç çamaşırı seçimi yapmalıdır. Özellikle iç çamaşırı seçimi, annenin hem psikolojik hem de fiziksel olarak iyi olması için son derece önemlidir.

Anne lohusa iç çamaşırı alırken, doğumdan sonra ki vücut yapısını göz önünde bulundurarak seçim yapmaya dikkat etmelidir. Çünkü hamilelikle birlikte vücutta toplanan ödem, doğumdan sonra inecek annedeki şişlik sona erecektir. Tüm bunlar göz önüne alınarak mümkünse doğumdan sonra bedene uygun olan iç çamaşırları seçmeye dikkat edilmelidir.

Anne lohusalık dönemindeyken karnı küçülür bununla birlikte süt topladığından dolayı da memeleri büyür. Bu yüzden vücuda kolaylıkla uyum sağlayabilen, anneyi sıkmayacak aynı zamanda bol olmayacak rahat iç çamaşırları seçmeye özen gösterilmelidir.

 

  1. Pamuklu İç Çamaşırları Seçimi Yapılmalıdır

 

Anne iç çamaşırı seçimi yaparken, iç çamaşırlarının rahat olması kadar kumaşına da dikkat etmelidir. Polyester içerikli olan iç çamaşırları kesinlikle tercih edilmemelidir. Bu çamaşırlar vücudu yakmakta aynı zamanda teri çekmemektedir. Bu yüzden annenin rahat etmesini önler. Annenin lohusa iç çamaşırı seçimi yaparken dikkat etmesi gerekenler arasında pamuklu iç çamaşırı seçimi yapmak gelir. Pamuk ya da ipek gibi iç çamaşırları vücudunuzun rahat bir şekilde nefes almasını aynı zamanda rahat etmesini sağlayacaktır. Hem külot seçimi yaparken hem de sutyen seçimi yaparken anne rahatlığı ön planda tutmalıdır.

İç çamaşırı satın alırken vücudu sıkacak, bedene uymayan lastikli külotlar kesinlikle tercih edilmemelidir. Anne bu dönemde vaktinin çoğunu oturarak ya da yatarak geçirmektedir. Bu yüzden rahatlık mutlaka ön planda olmalıdır. Bununla birlikte annenin bebeğini kolay bir şeklide emzirebilmesi de son derece önemlidir. Sütyen seçiminde önünden açılan cebi bulunan sutyenler seçmek oldukça önemlidir. Böylece anne, iç çamaşırını çıkarmak ya da indirmek zorunda kalmadan bebeğini rahatlıkla emzirebilecektir. Bu şekilde anne bebeğini rahatsız etmeyeceği gibi kolaylıkla emzirebilecek ve herhangi bir çaba göstermek zorunda kalmayacaktır. Emziren annenin öncelikle rahatlığı göz önünde bulundurması daha sonra da bebeğini kolay emzirebilmeyi düşünmesi gerekmektedir. Anne rahat olmazsa, bebek bunu hissedecek ve huzursuz olacaktır. Bu yüzden iç çamaşırı seçimine mutlaka gereken hassasiyet gösterilmelidir.

 

  1. Vücudu Sıkmayan İç Çamaşırları Seçilmelidir

 

Anne adayları doğum yaklaşırken, hastane çantasını hazırlamaya başlarlar. Hastane çantası hazırlanırken annenin düşünmesi gereken şeylerin başında lohusa iç çamaşırları gelmektedir. Anne, kendini ve vücudunu herkesten daha iyi tanımaktadır. Bu yüzden iç çamaşırı seçimi yaparken kendi vücuduna dikkat etmeli ve buna göre seçimler yapmalıdır. Annenin dikkat etmesi gereken doğumdan sonra vücuttaki ödemin ineceği, vücudun tekrar eski haline döneceği ve memelerin eskiye göre daha çok şişeceğidir. Bu yüzden iç çamaşırı alırken bunlara dikkat etmeli, anne gerekirse sütyen tercihini esneyebilen ürünlerden yana kullanmalıdır.

Lohusa iç çamaşırları seçimi yaparken, vücudu sıkmayan ve kolaylıkla adapte olabilen ürünler seçmeye özen gösterilmelidir. Aldığınız sütyen ve külot, yeni vücut formunuza kolaylıkla uyum sağlayabilmelidir. Karın ve göbek kısmını sıkmayan ve rahatsız etmeyen külotlar tercih edilmeli ve cildinizi tahriş etmemelidir. Anneler aynı zamanda külot seçimi yaparken ya pamuklu külotlar ya da tek kullanımlık lohusa külotları tercih etmelidir. Birçok kadın lohusa döneminde, tek kullanımlık lohusa külotları tercih etmektedir. Bu külotlar, birçok açıdan büyük bir rahatlık sağlamaktadır. Bu süreçte vajinal akıntılar çok fazla olduğundan dolayı iç çamaşırınızı devamlı olarak yıkamak yerine, kullan at külotlar tercih ederek rahat edebilirsiniz. Eğer lohusa dönemini rahat geçirmek istiyorsanız, tercihinizi kullan at külotlardan yana ve göğüslerinizi sıkmayan sutyenlerden yana kullanmalısınız. Süt bezlerinizin çalıştığını ve esnek yapıda sutyenler kullanmanız gerektiğini unutmamalısınız.

 

  1. Kullan At Külotlar Tercih Edilmelidir

 

Lohusalık döneminde doğru iç çamaşırı seçimi anneler için son derece önemlidir. Rahatlığı ön planda tutan, emzirmeyi önlemeyen ve kaliteli ürünler tercih edilmelidir. Külot seçimi yaparken de kullan at külotlar sizin için büyük bir kolaylık sağlayacaktır. Bu süreçte iç çamaşırınızla uğraşmak istemiyorsanız, vajinal akıntınızı da göz önünde bulundurarak kullan at külotları seçmelisiniz.

Doğumdan sonraki kırk günlük lohusa döneminde hem annenin bakımı hem de bebeğin bakımı son derece önemlidir. Bu süreçte her ikisi de rahat etmeli ve yeni yaşadıkları döneme kolaylıkla adapte olabilmelidir. Fiziksel olarak rahat etmek ruhsal olarak ta rahat etmeniz için son derece önemlidir. Giydiğiniz iç çamaşırı göğüs, karın ve bel belgenize rahatlıkla uyum sağlayabilecek nitelikte olmalıdır. Sizi rahatsız etmemeli ve ekstra uğraştırmamalıdır.

 

  1. Sütyen, Lohusa İç Çamaşırı Seçiminde Önemlidir

 

 

Lohusa iç çamaşırı seçiminde sütyen, her şeyden daha önemlidir. Bu dönemde süt bezleri fazla çalışır ve göğüsler daha hassas olurlar. Bu yüzden annenin iç çamaşırını doğru bir şekilde seçmesi, gün boyunca rahat etmesi oldukça önemlidir. Anne, bebeğinin bakımıyla rahat rahat ilgilenebilmek için kendisi de rahat edebilmelidir. Tam olarak bedeni saran, ne küçük ne de büyük gelen sütyenler tercih edilmelidir. Lohusa sütyen seçimi yaparken kaliteli ürünler seçmeye özen göstermelisiniz.

Esnek yapıda bir sütyen seçmeniz büyüyen göğüslerinize adapte olabilmesi açısından oldukça önemlidir. Aynı zamanda pamuklu kumaştan üretilen iç çamaşırları seçmeye de özen göstermelisiniz. Cildinizin rahatlıkla nefes alabilmesi, terletmemesi için pamuklu ürünler seçmelisiniz. Cilt bu dönemde her zamankinden çok daha fazla hassas olduğundan dolayı sert ve polyester içeriği yüksek olan ürünler seçmemelisiniz. Göğüs kafesinizi sıkmayacak, bel çevrenizde iz bırakmayacak ve cildinize zarar vermeyecek ürünler seçerek bu dönemde her zamankinden daha çok rahat edebilirsiniz. Birçok anne sütyen seçimi yaparken, bebeğini kolaylıkla emzirebilecek, kulplu ya da cepli, emzirme sütyenleri tercih etmektedir. Böylece hiç zorlanmadan bebeğinizi rahatlıkla emzirebilme imkanı bulabilirsiniz. Lohusa iç çamaşırı alırken dikkat edilmesi gereken en önemli şey rahatlık ve kalitelidir.

 

Etiketler: lohusa ic camasiri
Nisan 23, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR