Hamile Giyim Nasıl Olmalıdır?

hamile-giyim-nasil-olmali

Konforlu ve sağlıklı bir hamilelik geçirmek her annenin en doğal hakkıdır.  Hamilelikte kıyafet seçimi, anne adayının sağlıklı ve huzurlu yaşamı için önemli bir konudur. Hamilelik döneminde anne adaylarının rahat ve sağlıklı kıyafetler giymesi gerekir. Hamilelik gün içinde fizyolojik rahatsızlıkların yaşandığı duygusal açıdan da hassasiyetin arttığı bir dönem olduğu için anne adaylarının kendilerine en yakışan en rahat kıyafetleri seçmeleri onları her anlamda rahatlatacaktır. Bu yazımızda hamile giyim konusunda tüyolar vererek “hamile giyim nasıl olmalı?” sorusuna en pratik cevapları vermeye çalışacağız. 

 

Hamile giyimi hakkında en çok dikkate alınan tüyoları sizin için bir araya getirdik. Hamilelik döneminde giyilecek kıyafetler nasıl olmalı? Hamileyken de şık olunur mu? 

 

 Hamile Anneler Şık Olabilir mi?

 

Her kadın hamileyken de şık olabilir. Hamile modası anne adaylarının son zamanlarda araştırdıkları ve hamilelik dönemlerini en iyi şekilde geçirmelerini sağlayan önemli bir konu oldu. Fakat hamile anneler moda olduğu için her şeyi giyinemez öyle değil mi? Bir anne adayı için en önemli öncelik bebeklerinin ve kendilerinin sağlığıdır. Fakat hem şık hem de sağlıklı ve konforlu olmak mümkün. Nasıl mı? Aşağıdaki hamile giyimi tüyolarını mutlaka okuyun. 

 

Sağlıklı Hamile Kıyafetleri: Anne adayları için sağlık her şeyin başında gelir. Peki bir anne adayının sağlıklı giyinmesi nasıl olabilir? 

 

Öncelikle vücudunuzu sıkan kıyafetlerden uzak durun. Bacaklarınızı bile gün içinde sıkmayın. Dar pantolonlar, bel kısmı dar düşük bel pantolonlar, sıkı dar paçalı pantolonlar, sıkı sentetik atletler, topuklu ayakkabılar, el ve ayak bileklerinizi sıkan aksesuarlar ve terleten kıyafetler bu tür ürünlerden uzak durmalısınız. Neden mi? Bacaklarınızı sıkan dar paça bir pantolon hamilelik ödemlerini sizin için zorlu bir bacak ağrısına çevirebilir. Topuklu ayakkabılar yürürken daha çabuk yorulmanıza ve düşmenize neden olabilir. Sentetik külotlar belinizi sıkar, terlemesine neden olur ve hem siz hem de bebeğiniz rahatsız olur. Düşük bel pantolonlar da sizi sıkar ve bebeğinizin anatomik gelişimini bile olumsuz etkileyebilir.  Sentetik ya da kalitesiz kumaşlı külotlar genital sorunlar yaşamanıza neden olabilir. Ayak bileğinizi ve el bileğinizi sıkan takılar ya da sıkı çoraplar, bileği sıkan ayakkabılar; damarlarınızdaki kan akışını engeller ve hem ödeminiz artar hem de kılcal damarlarınız pasifleşebilir. Bu da bacaklarda kılcal damar görüntüsünü arttırır. Sizi terleten kıyafetler soğuk almanıza neden olabilir. 

 

Sağlıklı Hamile Giyim Nasıl Olmalı?

 

Hamilelik anne adayları için korunaklı olma dönemidir. Giyineceğiniz kıyafetler sağlığınızı bozmamalı ve rahat olmalı. Sizi rahatsız edecek bir pantolon gün boyunca stresli olmanıza neden olabilir. Bu nedenle sıkı bir pantolon yerine hamile pantolonu veya hamile taytı giyinebilirsiniz.  

 

Giydiğiniz hamile iç çamaşırlar hamile iç giyim modellerinden olmalı. Doğal bambu kumaştan üretilmiş ya da pamuklu ürünleri tercih ederseniz hem rahat hem de hijyenik deneyimler elde edersiniz. Satın alacağınız kıyafetlerin esnek olmasına özen gösterin değişen vücut ölçüleriniz nedeni ile esnek bir kıyafetle daha rahat olacaksınız. Aynı zamanda esnek kıyafetleri daha uzun bir dönem giyinebilirsiniz. 

 

Hamile giyim nasıl olmalı, sorusuna verilecek en iyi cevap aslında anne adayının kendi zevkine göre değişebilir. Fakat yukarıdaki tüyoları kesinlikle dikkate almak gerekir. 


 

Şık Hamile Kombinleri Oluşturmak Çok Kolay

 

Hamileliği en şık şekilde geçirmek her anne için büyük bir moral kaynağı olacaktır. Kadınların kendilerini hoş görme isteği hamilelik döneminde daha da artacaktır. Bu nedenle şık hamile kombinleri yaratmak isteyebilirsiniz. Hamile giyim modelleri arasında kendinize en çok yakıştırdığınız ürünleri çekinmeden alın. Hamilelik her zaman başınıza gelecek bir şey değil. 

 

Hadi bakalım çalışan anne adayları, dışarıda gezmeyi seven anne adayları, evde şık takılan anne adayları size birkaç hamile giyim kombin önerimiz olacak. 

 

Uzun yelekler ve uzun ceketler hamile giyim için en şık parçalar olabilir. Kendinize mutlaka mevsimine göre uzun bir dış giyim parçası alın. İçine siyah ya da mavi bir hamile taytı ve beyaz bir hamile gömleği giyinebilirsiniz. Ya da bol paça bir hamile denim pantolon, üzerine bir bluz ve şık kot yeleğinizi giyindiğinizde hem kendinizi rahat hissedeceksiniz hem de şık olacaksınız. 

 

 Artık anneler hamileliklerini gururla taşıyor. Hamileliğin yarattığı vücut değişimini saklamaktansa hamileliklerini ön plana çıkarıyorlar. Bu moda aslında anneler için mutluluk verici bir tarz oluverdi. Göbek kısmında bebek mesajları içeren tişörtler dışarıdaki insanların anneye daha anlayışlı davranmasını sağlayabiliyor. Hem de şirin bir hamile giyim tarzı yaratabiliyor. 

 

Hamile giyimde en çok tercih edilen hamile kıyafetleri genellikle taytlar, uzun gömlekler, esnek kalem etek elbiseler oluyor. Çiçek desenli cıvıl cıvıl hamile elbiseleri de annelerin özellikle yaz aylarında tercih ettiği hamile giyim parçalarından. Yılların hiç eskitemediği hamile bahçıvan denim pantolonlar anne adaylarına çok yakışıyor.  


 

Hamile Elbiseler Arasında En Çok Beğenilen Helen Elbiseleri

 

Eğer hamileliğinizin son ayları kış aylarına denk geliyorsa hamile dış giyim ürünleri satın alırken altına rahat bir spor bot alabilirsiniz. Son zamanlarda üretilen kalın tabanlı botlar hamileler için gayet ideal olabilir. 

 

Eğer Hamileliğinizin son 3 ayı yaz dönemine geliyorsa. Kesinlikle hamile helen elbiselerini çok seveceksiniz. Hem ferah hem de şık olmanın en pratik yolu, uzun ve şık bir helen elbise olabilir. Sıcak aylarda pantolon yerine ince ve rahat hava alan hamile taytları kullanabilirsiniz. Hamile giyimde ayakkabı tercihi çok önemli. Son zamanlarda spor ayakkabı modası anne adayları için büyük fırsat olabilir. Esnek ve rahat spor ayakkabıları annelerin rahat yürüyüşler yapmasını sağlayabilir. Tabi kadife kumaşlı hamile eşofmanları da yılın trend hamile giyim parçalarından oldu. 

Hamileler için rahat ve şık olmak artık çok kolay. Web sitemizde hamile giyim kategorisinde istediğiniz ürünü rahatça seçip şık kombinler oluşturabilirsiniz.

Etiketler: blog yazısı
Aralık 02, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR