Hamile Külodu Gerekli mi?

hamile kudolu gerekli mi

Hamileliğin ilk ayından itibaren anne vücudunda yavaş yavaş değişiklikler meydana gelmeye başlar. Bu değişiklikler bazı anne adaylarında hemen kendini gösterse de bazı kişilerde fark edilmeyebilir. Gebelik belirtileri ve vücut değişimi her hafta gitgide artar. Anne adaylar için hamilelik sağlık ve konfor açısından önemli bir süreçtir. Biz de bu süreçte annelere pratik bilgiler sunarak destek olmaya çalışacağız. Bu yazımızda; hamile külodu gerekli mi, hamile külodu ne zaman giyilir, hamile külodu nasıl olmalı, hamile külodu nereden alınır, hamile külodu beden seçimi nasıl olmalı? gibi sorulara cevap vermeye çalışacağız. 

 

Hamilelik süreci annenin en rahat olması gereken dönemlerden biridir. Her anne bu dönemde rahat giysiler giymek ister. Annenin ayak bileklerinden tutun bel kısımlarına kadar vücudunun her yeri rahat etmeli. Bebek büyüdükçe anne bel kısmı ve karın kısmı da büyür. Eğer dar bir iç çamaşır ve göbek kısmı dar bir pantolon giyilirse, kıyafetler hamileliğin ilerleyen aylarında hem anneyi hem de bebeği rahatsız edebilir. Hamile külodu anne adaylarının fizyolojik yapısına ve değişim sürecine göre tasarlanıp üretilir. Bu nedenle hamile külodu giymek gereklidir. Sadece hamile külodu değil hamile taytları, hamile atleti, hamile elbisesi ve hamile pantolonları da hem konfor hem de rahatlık açısından mutlaka giyilmesi gereken ürün modellerindendir. Son zamanlarda modaya uygun şık hamile kıyafetleri üretilmekte hamile kıyafeti seçerken zorluk çekmeyeceksiniz. 

 

Peki hamile külodu giyinmezseniz ne olur? Bir de konuya bu taraftan bakalım. Hamile annelerin 5. aydan sonra göbekleri hızla büyümeye başlar. Bu büyüme nedeni ile organlar yavaş yavaş yukarı doğru çıkar. Anne organları ve bebek gövdeyi paylaşmaya başlar. Bu durum ve hormonal durumlar nedeni ile annede mide kapağı gevşemesine neden olur. Mide kapağı gevşeyince de anne de sık sık mide yanması oluşur. Bu yanmayı en aza indirmek için hamile külodu ve hamile pantolonu giymek faydalı olacaktır. Gövdede sıkışma sonucu ciğerler de sıkışır ve annenin 8. aydan sonra nefes alması da zorlaşabilir. Bu tür rahatsızlıklar kaçınılmazdır fakat alınacak önlemlerden biri de rahat giyinmek, vücudu sıkmamaktır. Bu arada mide yanması probleminin konusu açılmışken bu konuda bir iki küçük tüyo daha verelim. Mide yanmasını azaltmak için Gaviscon gibi şuruplar var. Fakat bu yoğun şurubu içmekte zorlanıyorsanız. Mide yanmasını sakız çiğneyerek de azaltabilirsiniz. Ve her şeyden önemlisi azar azar sık sık yemelisiniz. Asitli yiyeceklerden uzak durmalı ve sıcak hamur işi yememelisiniz.  

 

Hamile Külodu Ne Zaman Giyilir? 

 

Hamilelik döneminde değişen hormonlar nedeniyle duygusallaşan anneler çok çabuk sinirlenir.   Bunun yanı sıra dış etkenler sebebiyle anneler daha da gerilir. Annenin hızlı değişen duyguları hem anne adayını hem de çevresini olumsuz etkiler. Bu olumsuzlukları en aza indirmek anne konforundan başlar. Hamileler için özel olarak üretilen gebe giyim modellerini tercih ederek konforunuzu sağlayabilirsiniz.  Bu rahatlığı sağlamanın ilk yolu gebe külodu giymekten geçiyor. Öncelikle iç çamaşırlarınızı değiştirmeniz gerekir. Anneler 4. Aydan itibaren hamile külodu giymelidir. Göbeği sıkan pantolonlar giymek anne konforunu ve üreme organlarını olumsuz etkiler. Bu nedenle 4. ya da 5. ayda mutlaka gebe külodu satın almalısınız. 


 

Hamile Külodu Nasıl Olmalı?

 

Anne adayları için geliştirilen hamile iç çamaşırı annenin anatomisine mükemmel bir uyum sağlar. Karnı tamamen içine alarak ferah bir kullanım sağlar.  Fakat gebe külodu seçerken özellikle kumaş özelliğine dikkat etmek gerekiyor. Alacağınız Gebe külodu % 100 pamuklu ve dikişsiz olmalı. Külotlar annenin konforu yanı sıra bebeğin de rahat etmesini sağlamalı. Unutmayın annenin rahatlığı bebeğin rahatlığı demektir. Yüzde 100 pamuklu çamaşırlar rahatlığın yanı sıra sağlıklı bir yaşam da sağlar.  Normalin üzerinde bir oranda terleyen hamilelerin hava aldıran hijyenik külotlar giymesinde fayda var. Hava almayan külotlar enfeksiyon riskini de arttırabilir. Saten, naylon gibi sentetik külotlar yerine pamuklu ya da bambu kumaş külotları tercih etmekte fayda var. En kaliteli ve en sağlıklı hamile külotlarını üreten markalardan bazıları; Pierre Cardin, Magic Form, Miss Fit, Eros, Mecit ‘dir.

 

Hamile külodu alırken kumaş detayı yanı sıra külodun bedeni de anne bedenine uygun olmalı ne dar ne de çok geniş olmamalı. Hamileliğin sonlarına doğru annede sık sık ödem oluşur. Bu ödem gün içinde artar ya da azalır. Bu nedenle hamile külodu modelleri dikişsiz ve bacak kısmı esnek olmalı. Böylece bacak ve bel kısmı sıkı olmaz. Doğumdan sonra da iç giyime özen göstermeniz gerekecek. Vücudunuz toparlanana kadar hamile külodu giymeye devam edeceksiniz. Külodun yüksek belli olması özellikle de emzirirken işinize yarayabilir.  Hamile külodu almak için özellikle hamile giyim satan mağazalara gidebilir ya da internetten satın alabilirsiniz. Web sitemizde hamile iç giyim bölümünde kendinize uygun hamile külotları bulabilirsiniz. 

 

Hamile Külodu Beden Seçimi Nasıl Olmalı?

 

Anne vücudu her ay değişmekte bu durum sizi beden seçimi konusunda zorlayabilir. Bu ay bedeniniz medium iken öbür ay large olabilir. İç çamaşırı satın alırken beden konusunda kararsızsanız bedeninize yakın iki farklı bedenden birer tane alıp külodu giyinip tecrübe ettikten sonra doğru bedeninizi keşfedebilirsiniz. Eğer satın aldıklarınız size dar geldiyse sakın onları atmayın. Unutmayın, doğumdan sonra hızla zayıflayacaksınız! Dar gelen iç çamaşırlarınızı ilerde giymek isteyeceksiniz. 

 

Her ne alırsanız alın mutlaka bedeninizi ölçüp kıyafetin beden tablosundan faydalanabilirsiniz. İç çamaşırı dışındaki gebe giyim modellerini nasıl olsa değiştirebilirsiniz. Bu konuda mağdur olmayacaksınız. Fakat zaman kaybetmemek için bedeninizi iyi hesaplamakta fayda var. Sonuçta hamilelik topu topu 9 aylık bir dönem. 


Yazımızda hamile annelerin rahat olmasından sıkça bahsettik. Peki nasıl daha konforlu yaşayabilirim diye düşünüyorsanız sizin için hazırladığımız “Lohusalık dönemini rahat geçirmek için tavsiyeleradlı yazımızı inceleyebilirsiniz.

Etiketler: blog yazısı
Aralık 03, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR