Kadın Eşofman Takımı Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

kadin-esofman-takimi-alirken-nelere-dikkat-edilmeli

Son zamanlarda eşofman modası her yerde trend oldu. İnsanlar gündelik yaşamlarını en rahat kıyafetlerle geçirmek istiyor. Bu anlamda eşofman takımları en çok tercih edilen kıyafetler oluyor. Özellikle de kadınlar gündelik hayatta, sokakta, beş çaylarında, eşofman takımları ya da tayt kombinlerinden vazgeçmiyorlar. Biz de takipçilerimize kadın eşofman takımı alırken nelere dikkat edilmeli? konusunda ışık tutacak tüyolar ve fikirler vermek adına “Kadın Eşofman Takımı Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?” adlı blog yazımızı hazırladık. Hep beraber sokak modasının zirvesinde yer alan kadın eşofman takımlarını incelemeye ne dersiniz? 

 

Kadın eşofman takımı alırken dikkat etmemiz gereken birkaç temel nokta var. Öyle gördüğümüz beğendiğimiz her takımı alamayız öyle değil mi? Peki nedir bu detaylar. 

 

Kadın Eşofman Takımı Kumaş Seçenekleri

 

Öncelikle alacağınız kadın eşofman takımı kumaş tercihine bakalım. Yaz, kış ya da bahar mevsimleri hepsi de eşofman takımı giyinmek için uygun. Fakat giyeceğimiz eşofman takımının bizi terletmemesi ya da üşütmemesi gerekiyor. Yaz ayında ince kumaşlı bir eşofman takımı ya da kapri ince penye eşofman takımı tercih edilebilir. Fakat yaz aylarında tayt kombinleri de çok tercih ediliyor. Yaz aylarında özellikle spor yaparken giyineceğiniz bir kadın eşofman takımı satın almak istiyorsanız, üç parçadan oluşan pantolon, tişört ve yelek modellerini satın alabilirsiniz. Yelekler ya da fermuarlı sweatshirtler yürüyüşten sonra eve dönerken terleyen sırtınızı koruyarak üşümenizi engelleyecektir. Bahar aylarında daha çok tercih edilen üçlü kadın eşofman takımları hem şık yapısı ile hem de kumaş kalınlığı ile bahar serinliklerini atlatmanızı sağlayabilir. Çünkü bahar aylarında eşofman takımları biraz daha kalın kumaşlardan üretilir. Terlemeyi önleyen kalın penye kumaşlar içerisindeki pamuk miktarının fazlalığı sayesinde terlemeyi de önler. 

 

Kadın eşofman takımı modelleri dalgıç kumaş konusunda da çok şık alternatifler var. Dalgıç kumaşlı takımlar diz izi yapmadığı için ve şık görüntüsü nedeni ile çok tercih edilmekte. Fakat eğer dalgıç kumaş alt eşofman ya da dalgıç kumaş üst eşofman parçaları alırken kumaşın iç kısmını mutlaka inceleyin. Bazı markalar terletmeyen dalgıç kumaşlar kullanıyor. Bu kumaşların iç kısmı penye olduğu için, dalgıç kumaşlı kadın eşofman takımları hem şık hem de sağlıklı olabiliyor. En kaliteli ve en çok satılan markalardan bazıları; Monamise, Roza Linda, U.S. Polo Assn. gibi markalar bulunmaktadır.

 

Kış aylarında ise polar eşofman takımları, kadife eşofman takımları, üç iplik penye takımlar çok revaçta. Hele de kadife kadın eşofman takımları, son birkaç yıldır kadınların en çok tercih ettiği modeller oldu. Bu kumaşlar kış ayı için gayet sıcak alternatifler olabilir. 

 

Eşofman Takımı Alırken Vücut Ölçülerinizi Dikkate Alın

 

Hangi vücut tipine hangi eşofman takımı modelleri yakışır? Bu soruya yanıt vermek çok zor. Eşofman takımları rahatlık sağladığı için tercih edilmekte. Fakat bazen şık olmak için rahatlık konusunda taviz verdiren kadın eşofman takımları var. Bu konuda tavsiyemiz eğer eşofman takımını moda olduğu için giymek istiyorsanız vücudunuza yakışan bir takımı seçebilirsiniz. Fakat ölçülerinizi bilerek ve dikkate alarak alışveriş yapmanızda fayda var. İşte vücut ölçüleri ve eşofman takımı kombinleri.

 

Armut Vücut Tipi İçin Hangi Eşofman Takımı Yakışır?

 

Her kadının vücudunda beğenmediği bir bölgesi vardır. Kimi kadın fazladan bir iki kiloyu problem ederken kimi de fazla olan 20 kiloyu hiç sorun etmeyebilir. Tabi ki öncelik sağlıktır. Fakat herkes şık olmayı da ister. 

 

Armut vücut tipindeki kadınların omuz, kol ve sırt bölümleri daha küçüktür ama vücutlarının alt kısmı geniştir. İnce uzun boyunları ve düzgün belleri, küçük göğüsleri, ince kaburgaları olur. Armut vücut tipine sahip kadınların postürü dardır. Fakat kalçalar ve basenler daha geniş görünür.  Armut şekli vücut tipinin ne olduğu tam olarak anlamadıysanız size vereceğimiz en iyi örnekler Rihanna, Beyonce ve Jennifer Lopez gibi ünlüler olabilir.  Armut vücut tipine sahip kadınlar, bel kıvrımını ortaya çıkaracak fakat çok dar da olmayacak bir eşofman takımı seçebilirsiniz. Önü baskılı dikkati üst bölgeye çekecek bir baskılı eşofman üstü ya da tişört kullanabilirsiniz. Giyeceğiniz eşofman takımının alt bölümü çok dar olmamalı fakat üst bölümü dar olabilir. Bu konuda rahat olun. 

 

Ters Üçgen Vücut Tipine Göre Kadın Eşofman Takımı Tercihi

 

Üçgen vücut tipi kadınların omuzları geniş kalça bölümleri dar olur. Bu konuda Angelina Jolie ve Demi Moore’u örnek alabilirsiniz. Geniş omuzları daha dar göstermek için reklam kol eşofman üstleri giyilebilir. Vücuda çok oturmayan geniş üst tişörtler fakat alta dar paça eşofman takımları ya da tayt giyebilir. Fakat fazla süzülen tişörtlerden kaçının, geniş omuzlu kadınlar için kolları şeritli eşofman takımları en uygun üst eşofman parçası olabilir. Alacağınız eşofman takımında yaka kısmı biraz daha açık yakalar olabilir. Fakat ön tarafta dikkati dağıtacak desenleri ya da detayları olan eşofman takımlarını tercih etmekte fayda var. 

 

Dikdörtgen Vücutlu Kadınlar İçin Eşofman Tercihi

 

Dikdörtgen şekli vücut tipi olan kadınlar hangi tarz eşofman takımını giyer? Üst bedenin ve alt bedeniniz eşit olduğu bu vücut yapısına en çok yakışan eşofman takımları dar paçalı ve üst kısmı da geniş kesim olan eşofmanlar olmalı. Dikdörtgen vücuda sahip kadınların yapacağı en doğru şey bacakları ön plana çıkaran kombinler olmalı. Üst bölüme ne çok dar ne de çok geniş kıyafetler giyilmemeli. Giyilecek eşofman takımının omuz kısımları tam uymalı. Reklam kol ya da şeritli kol, bel kısmı dikine şeritli sweatshirt modelleri ideal parçalar olabilir. Bu beden için dökümlü kadife eşofman takımları da idealdir. 

 

Kum saati Vücut Tipine Sahip Kadınlar Hangi Eşofman Takımını Giymeli?

 

Kum saati vücut tipine sahip kadınlar şıklık konusunda en şanslı olanlardır. Genellikle ne giyse yakışıyor dediğimiz kadınlar kum saati vücut tipine sahip olur. İnce bel, biçimli kalça ve kadınsı hatlara sahip olan bu tip kadınlar ince bellerini ortaya çıkaran modelleri tercih ederler. Dar paça ya da bol paça farketmez birçok eşofman takımı ince belli orantılı vücuda sahip kadınlar için şık olabilir.

 

Gelelim son zamanlarda en çok popüler olan kadın spor giyim ürünlerine. Yazımızın özeti olarak, 2021’li yılların en çok beğenilen eşofman takımları kadife eşofman takımları, paçası lastikli yüksek bel ve mini sweatshirt kombini yapılan 3 iplik penye eşofman takımları oldu. 

Etiketler: blog yazısı
Aralık 02, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR