Bebek için Hastane Çıkışı Nasıl Olmalı ?

bebek icin hastane cikisi nasil olmali

Bebek için hastane çıkışı nasıl olmalı ? Sorularını sormaya başlıyor ve hamileliğin sonlarına doğru yaklaşıyorsanız, bebeğinizin doğumuna az kaldıysa artık hastane çıkışı setleri ve bebek hastane ürünlerini incelemeye başlamış olmalısınız. Doğum çantanızdaki son eksikleri de tamamlamış olmanız gerekiyor değil mi! Doğum için hastaneye gittiğinizde hiç bir şeyiniz eksik olmaması gerekiyor. Bu konuda sizlere fikirler vermek için "Bebek İçin Hastane Çıkışı Nasıl Olmalı?" adlı bu yazımızı hazırladık. 

 

Gelin Doğum Çantanızda bazı detayları birlikte inceleyelim. Doğum çantasına mutlaka bir bebek hastane çıkışı eklemiş olmalısınız. Çantanıza bebeğinizin doğumu sonrasında sizin ve bebeğinizin ihtiyaç duyabileceğiniz giysileri ve eşyaları koymanız gerekiyor. Doğum çantalarının olmazsa olmazı hastane çıkış setleridir. Bebeğiniz dünyaya geldikten sonraki birkaç günü karşılayacak ihtiyaçlarını bebek hastane çıkışı seti ile giderebilirsiniz. Piyasada bir çok hastane çıkışı seti var. Alışveriş yaparken hangi ürünü alacağınız konusunda kararsız kalabilirsiniz. Bu konuda kararınızı etkileyecek önerilerde bulunduk. 

 

Bebek Hastane Çıkışı Kumaş ve Kalıbına Dikkat Edin

 

Bebeğinizin rahatlığı ve huzuru her anne için en önemli konudur. Anneler önce bebeklerinin ve kendilerinin sağlığını, rahatlığını ve konforunu sonra da çevreyi düşünmeli. Hastahanede geçen zamanınızı iyi geçirmek için bebeğinizin kendini huzurlu hissedeceği bir kıyafet içinde olması gerekir. Set şeklinde satılan bebek hastane çıkış ürünleri ile bir defada bir sürü parçayı satın almanızı sağladığı için alışverişi de kolaylaştırır.

 

Kız bebek hastane çıkışları ve erkek bebek hastane çıkışları şeklinde listelenen bu ürünler hem sevimli hem de bebeklerin anatomisine göre üretiliyor. Fakat malesef piyasada bebekler için uygun olmayan ürünler de var. Bazı markalar ürün maliyetini düşürmek için bebeklerin pek de hoşuna gitmeyen hastane çıkış setleri ve bebek kıyafetleri üretiyorlar. Ama bizim annelere en büyük önerimiz, bebeğinize alacağınız kıyafet ve oyuncakların sağlıklı ve konforlu olmasına özen göstermeleri. Ürünleri satın alırken bebek yaşam kalitesini arttırması konusunun öncelikli hedeflenmesine önem vermelerini öneriyoruz. Bunu nasıl mı yapacaksınız?

 

Öncelikle alacağınız hastane çıkış setinin kumaşına dikkat etmelisiniz. pamuklu, bambu ya da yumuşak organik pamuklu ya da keten kumaşlar tercih etmelisiniz. Satın alacağınız ürünün kumaşı konusunda açıklaması var mı yok mu buna mutlaka dikkat edin. Ürünün kumaş kalitesine maksimum düzeyde özen gösterin. Kumaşta kesinlikler sentetik içerik olmamalı. Çünkü, bebeğinizin teni hassas olacak. Onun tenini tahriş etmeyen, bebeğe zarar vermeyen ve içinde insan sağlığına zararlı kimyasal maddelerin bulunmadığı kumaşlarla üretilmesi en önemli kriteriniz olmalı. 

 

Hastane çıkışının kalıbı da önemli bebeğinizi kucağınıza aldığınızda ona zarar gelmemesi için elinizden geleni yapacaksınız. Bu hassasiyet bebeğinizin kıyafetlerini değiştirirken korkmanıza neden olabilir. Bu korku ve tedirginlik nedeni ile bebeğinizin kıyafetlerini değiştirirken zorlanabilirsiniz. Alacağınız zıbının kol kısımları ve pantolon bilek kısımları bel lastiği çok dar olmamalı. Hamileliğinizin sonlarına doğru bebeğinizin kilosu da netleşmeye başlar. Eğer iri bir bebek bekliyorsanız alacağınız hastane çıkışı da biraz büyük olabilir. Hastane çıkışı kalıpları genellikle birbirine benzer fakat siz küçük detaylara dikkat edin. Bebeğinizi giydirirken hem hızlı hem de rahat hareket edebileceğiniz genişlikte kalıplar alın. Bilekleri sıkmayacak ürünler alabilirsiniz. 

 

Bizden size önemli bir tavsiye. Doğumdan sonra bebeğinizin ilk defa kıyafetlerini giydirdikten 1 saat sonra ayak bilek ve el bilek kısımlarını kontrol etmeyi sakın ihmal etmeyin. 

Bebeğiniz için hastane çıkışı seti alırken doğum yapacağınız mevsimine uygun alışveriş yapmalısınız. Doğumunuz yaz ayına geliyorsa onu terletmeyen ama vücut ısısını koruyacak kumaşlardan üretilen ürünleri seçmeniz bebeğinizin sağlığı açısından önemli. Eğer, doğumunuz kış aylarında olacaksa bebeğinizin üşümesini önleyecek bir hastane çıkış seti seçmeniz gerekir. Mesela Hırkalı bir hastane çıkış seti alabilirsiniz.

Eğer alacağınız ürünün organik kumaş ile tasarlanmış olmasını istiyorsanız, ürünün GOTS sertifikalı olması gerekir. Ürünlerde bu sertifika var ise ambalajında sertifika bilgisi yer alacaktır. Aldığınız her kıyafetin GOTS sertifikasını kontrol etmelisiniz. 

 

Bebek hastane çıkış setlerinde neler var?

 

Hastane çıkışı setlerinin içinde zıbın, yelek, eldiven, bere, patikli alt, alt kısmı çıtçıtlı body, battaniye, çorap ve önlük bulunmaktadır. Bazı setlerde ek olarak battaniye, önlük, göbek bağı ve mendil bulunmaktadır. 

Bebeğinizin hastane çıkışı içerisinde fotoğraf çekmek için kullanacağınız minik aksesuarlar da bulunabilir. Son zamanlarda anneler bu konuda oldukça yaratıcı. Aldıkları hastane çıkışı ile uyumlu aksesuarlar tasarlayıp bebeklerinin harika fotoğraflarını çekiyorlar. Bu konuda doğum fotoğrafçılarının sosyal medya hesaplarını inceleyerek hoş fikirler bulabilirsiniz.  

 

Doğum Çantasında Kaç Tane Hastane Çıkışı Olmalı 

 

Bebekler hastane çıkışı setleri, anne adaylarının ameliyattan sonraki birkaç günü için çok önemli kolaylıklar sunmakta. Parçaların kirlenmesi durumunda yedek içlik gibi parçaları olan takımlar. Annenin bir leke için tüm takımı değiştirmesini engelliyor. Fakat yine de doğum çantasına en az 3 adet bebek hastane çıkış setinden koymalısınız.   Bebeğiniz doğduktan sonra eve gittiğinizde de bir iki hafta bu giysilere ihtiyacınız olacak. Bazı günler yorgun ve yoğun olduğunuz için kıyafetleri yıkamaya bilirsiniz. Bu gibi ihtimallere karşı fazladan yedek bir kıyafet günü kurtarmanıza yardımcı olacaktır. Bu arada ekstra olarak birkaç tane bebek şapkası ve eldiven almanızda fayda var. Bazı bebekler fazla terler bu terleme nedeni ile kafadaki bere de terleyebilir. Bebeğiniz çok terliyorsa şapkasını değiştirmeniz gerekecektir. Unutmayın bebeklerin en çok üşüdüğü noktası başlarıdır. Eldiven ise hijyen açısından gerekli. Çünkü birkaç hafta sonra bebeğiniz elini ağzına ve yüzüne götürmeye başlayacak. Bu durumlar için eldivenlerin hijyenik olmasında fayda var. Özellikle hem kalite hem de fiyat performans olarak oldukça fazla ilgi gören Andywawa, Aziz Bebe, Bebbek, For My Baby gibi markaların ürünlerini tercih edebilirsiniz.

 

Kız Bebekler İçin Süslü Hastane Çıkışı Alabilirsiniz

 

Bebek hastane çıkışı setlerini alırken bebeğinizin cinsiyetine göre almak isteyebilirsiniz. Kız bebek için birbirinden şık kız bebek hastane çıkışları var. Mesela genellikle kokoş hastane çıkışı, ya da süslü hastane çıkışı diye bilinen bu şık kız bebek hastane çıkışları sayesinde. Bebeğiniz hastaneye gelen ziyaretçileri en şık hali ile karşılamış olacak. Kız bebekler için tasarlanan kıyafetler genellikle pembe ya da pudra tonlarında oluyor. Hastane çıkışı parçalarının üzerinde genellikle pembe ve bu renge uygun pudra tonlarda süslü desenler de bulunur. 100% Organik Antibakteriyel Kız Hastane Çıkışları ise genellikle krem rengi gibi naturel renklerden oluşuyor.

 

Erkek Bebekler İçin Temalı Hastane Çıkışı Alabilirsiniz

 

Erkek bebekler için çok alternatif yok gibi bilinse de özellikle burdagel.com alışveriş sitesinde oldukça çok ürünü bulmanız mümkün. Örneğin çizgi film karakteri, denizci, taraftar gibi tema içeren erkek bebek hastane çıkışlarını tercih edebilirsiniz. 

Erkek bebekler için tasarlanan erkek bebek hastane çıkışlarında genellikle yeşil, beyaz,lacivert, krem rengi, mavi ve mavi tonlarında tasarlanıyor. Erkek bebekler için de süslü hastane çıkışları var. Erkek bebekler için tasarlanan hastane çıkışı setlerinde desen olarak yelkenli, çıpa, uçak, ayıcık, aslan, taraftar logoları veya arabalar oluyor. Papyonlu hastane çıkışı setlerini de bebeğinizde şık durabilir.

Etiketler: blog yazısı
Aralık 01, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR