Doğru Sütyen Seçimi Nasıl Olmalı ?

dogru sutyen secimi nasil olmali

Şıklık sadece birkaç parça dış kıyafet ile olmaz. Eğer giydiklerinizin size yakışmasını istiyorsanız kıyafetinizin içine giyineceğiniz iç giyim ürünlerine de dikkat etmeniz gerekir. Şıklığın yanı sıra kadın sağlığı için de sütyen tercihi çok önemli. Kadın iç giyim ürünleri zengin alternatifleri arasında hangisini ne ile nasıl giyineceğinizi bilmenizde fayda var. Mesela birçok kadın sütyen alırken sütyen bedeni konusunda yanlış bilgileri nedeni ile bedenlerine uygun olmayan sütyenler satın alıyorlar. Birçok tüketici internette “Doğru sütyen seçimi nasıl olmalı, sütyen bedenleri nasıl seçilmeli, hangi sütyen hangi bedene uygun olur, sütyen askıları nasıl kullanılır?”  gibi soruları internetten araştırırken bizde size bu konuda fikirler vermeye çalışacağız. 

 

Sütyen seçiminde yanlış tercihler yapılması, vücudun kötü görünmesine, sırt ağrılarına ve göğüs sarkmasına neden olabilir. Sütyen bedenini doğru bir şekilde seçmek için öncelikle göğüs yapısı ve göğüs ölçülerinizi bilmeniz gerekiyor. Taktığınızda göğüslerinizi aşağı doğru çeken çok sıkı sütyenler sorun yaratabilir. Doğru Sütyen kullanımı göğüslerde sarkma ve deforme olmasını en aza indirir. 

 

Vücut Ölçülerine Göre İdeal Sütyen Nasıl Olmalı? 

 

Vücut ölçülerine göre seçilen sütyenler hem kullanım bakımından rahatlık sunar hem de doğru bir görüntü elde etmenizi sağlar. Bir sütyen çok dar ya da çok geniş olmamalı. Doğru sütyen giyinildiğinde göğüsler içine tam oturmalı. 

 

Son zamanlarda destekli sütyenler şık görüntü elde etmeyi sağladığı için çokça tercih edilmeye başladı. Eğer destekli sütyen kullanıyorsanız, balenlerinin göğüs ortasında veya tam aşağıda olmamasına özen göstermelisiniz. Tercihinize göre sütyen çeşitleri şöyledir; Balensiz sütyen, straplez sütyen, sulu sütyen, toparlayıcı sütyen gibi çeşitleri mevcuttur.

Giydiğiniz sütyen göğüslerinize baskı yapıyorsa, göğüslerinizde ağrıya neden olacaktır. Özellikle de eğer emziren bir anne iseniz göğüslerinizi sıkmayan sütyenler giymelisiniz. Eğer giydiğiniz bir sütyen göğüslerinizi sıkarsa süt kanallarınızın tıkanmasına ve bu durum sütünüzün azalmasına neden olur. Bu yüzden sütyenin göğüslerinize tam oturduğundan emin olmalısınız. 

Yanlış sütyen seçimi bir süre sonra sırt ağrılarına neden olur. Bu durum sürekli devam ederse sağlık sorunlarıyla karşılaşabilirsiniz. Eğer giydiğiniz sütyenin arkası yukarı doğru çekiliyorsa yani sırtınızda düz durmuyorsa, aldığınız sütyen bedeninize uygun değildir. Unutmayı sütyen bedenindeki rakamlar sırt genişliğinizi harf ise göğüs büyüklüğünü ifade eder. Mesela A,B,C,D şeklinde göğüs büyüklüğü sıralanır. Göğüs ölçüsü, en küçük göğüs A olacak şekilde doğru orantılı olarak büyür.

 

Sütyen Askısı Nasıl Kullanılır?

 

Sütyen askıları dahi göğüs şekline göre değişebiliyor. Eğer büyük beden bir sütyen kullanıyorsanız kalın askılı askısı sabit sütyenler almalısınız. Bu askılar göğüslerin ağırlığından dolayı omuzu ve sırtı korur. Bu arada ilk defa giydiğiniz sütyenin askılarını bedeninize göre ayarlamadan giymeyin. Ve sütyeni her denemenizde askıları da kontrol etmelisiniz.  Askılar genellikle birbirine paralel gelecek şekilde kullanılır. Fakat eğer sadece üst sırtı açık bir elbise giydi iseniz sütyenin bir askısını çıkarıp tek askıyı boynunuza asılacak şekilde kullanabilirsiniz. Ya da eğer kol kısmı sırtta derin oyuklu olan atlet ya da elbiseler giyiyorsanız sütyen askılarını arkadan çapraz gelecek şekilde takabilirsiniz. Böylece askılarınız hiç görünmeyecek. 

 

Bu arada küçük göğüsler için kalın ya da ince askı kullanmak serbest. Fakat kalıp sütyenlerde ince askı daha şık olduğu için genellikle küçük göğüsler için üretilen bedenlerde askılar ince olur.  Ve takıp çıkarılabilir askılar abiye kıyafetler için büyük avantaj sağlar. 


 

Önemli bir tüyo daha. Sütyen alacağınız dönem de önemlidir. Regl dönemlerinde sütyen almaya çalışmayın. Eğer bedeniniz ve seçeceğiniz model konusunda emin değilseniz. Reğl döneminde alacağınız sütyen sizi yanıltabilir. Çünkü bu dönemlerde göğüsler her zamankinden biraz daha fazla büyüktür. Kadınlar regl dönemi özellikle göğüs ve göbek bölümlerinde ödem biriktirir.  Kendinize yakışan Sütyeni almak için göğüslerin normal boyutlarda olmasını beklemelisiniz.  Bu dönemde satın alınması daha isabetli olacaktır. 

 

Sütyen Ölçüsü (bedeni) Nasıl Alınır?

 

Vücuda tam oturan, göğüsleri güzel gösteren ve ideal sütyen nasıl olmalı, gibi sorulara yanıt arayan birçok kadın bulunmaktadır. Her kadın kendi göğüs ölçüsüne ve göğüs yapısına göre uygun olan sütyeni giymelidir. Doğru sütyen seçimi bel ağrısı, sırt ağrısı, omuz ağrısı gibi olumsuz durumlardan uzak durmanın yollarından biridir.  Bu yüzden her kadına uygun model ve ebatta Sütyen üretilmektedir. Son zamanlarda birçok marka sütyen kalıbı geliştirme konusunda yeni adımlar atıp standart bedenlere göre üretmekten se var olan kadın vücutlarına göre üretim yapmaktalar. Bu arada doğru beden ölçüsünü öğrenmek çok kolay, mesela en pratik yöntem göğüs altı çevresini ve göğüs çevresini ölçmek. Göğüs altı çevresini ölçerek bedeninizi öğrenebilirsiniz. 

 

Sütyen ölçüsü nasıl alınır? derseniz işte size cevabı: 

 

Göğüs altı ölçümü yani beden ölçümü için, mezurayı tam göğsünüzün altında dümdüz bir şerit çizecek şekilde tutun ve göğsünüzün alt bölgesinin çevresini ölçün. Bu göğüs altı ölçüsüdür. Bu bölüm rakamlarla belirlenir. Mesela 85B beden bir sütyende göğüs altı ölçüsü 85 cm olan kısmıdır. 

 

Bir de göğüs çevresi ölçümü yani cup ölçüsü var. Bu ölçüyü almak için kollarınızın şekli önemli.  Kollarınızı yanlara doğru omuz hizasında olacak şekilde uzatın, mümkünse mezurayı bir başkası alsın ve siz kollarınızı yanlara doğru uzatırken bir başkası yine sırttan öne doğru, ancak bu kez göğüsün en yüksek yerinden her iki tarafı simetrik olacak şekilde çevresini ölçsün. Bu ölçü de Yukarıda verdiğimiz örnekteki 85B bedeninde B bölümünü göstermektedir. A Cup B Cup C Kup diye E Cup’a kadar gider. A en küçük E en büyük göğüs ölçüsü içindir. 

 

Sütyen alırken marka için özel olarak oluşturulmuş beden tablosuna mutlaka göz gezdirin. Eğer sütyeni deneme şansınız yoksa sütyen beden tablosundan faydalanabilirsiniz. 

Etiketler: blog yazısı
Aralık 01, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR