Emzirme Sütyeninin 6 Önemi

emzirme sutyeninin 6 onemi

Son yıllarda çok daha fazla talep gören emzirme sütyeninin 6 önemi ile kullanım sayısında her geçen daha da artış olacaktır.

Emzirme sütyeninin 6 önemi ile anne adayları en doğru bilgilere ulaşarak hem kendileri için hem de bebekleri için en doğru seçimleri yapacaktır. Çok uzun yıllar piyasada bulunan bu ürünlere olan ilgi yakın zamanlarda daha fazla olmak ile birlikte kullanımından da gayet memnun kalmaktadırlar. Farklı tasarımlarda ve modellerde çeşitleri bulunan bu ürünleri emziren annelere büyük kolaylıklar sağlamaktadır. Çok fazla avantajlar sağladığını öğrenen anneler hiç zaman kaybetmeden ürün alımlarında bulunacaktır.

 

Emzirme Sütyeni Kullanma

 

Genel olarak halk arasında emzirme sütyenleri diye bilinmekte olup annelik sütyenleri satışları da yapılmaktadır. En büyük amacı annenin bebeğini çok daha kolay bir şekilde emzirebilmesi adına özel olarak tasalanmış ürün çeşitleri olmaktadır. Bu ürünler, hem çok daha kullanışlı hem de konforlu olması nedeni ile emziren annelerin en fazla tercih ettiği iç çamaşırı haline gelmektedir. Kolay bir şekilde emzirmeyi sağlamak adına ön bölümünün açılıp kapanabilen kapları bulunmaktadır. Emzirme döneminde olmayan anneler normal sütyenleri tercih edebilmektedir.

Fakat emzirme döneminde bulunan annelere destekleyici sütyen görevini bu tarz ürünlerin kullanımı tavsiye edilmektedir. Ayrıca hamilelik döneminde olan annelerin de annelik sutyenleri kullanımları çok fazla tavsiye edilmektedir. Bunun nedeni hamilelik esnasında annelik sutyeni giymenin çok sayıda olumlu avantajları bulunmaktadır. Genellikle hamilelik sırasında anne göğüslerinde anne sütü üretimi başlamaktadır. Bununla beraber süt üretimini artması nedeni ile anne adaylarının göğüs büyüklükleri de artacaktır. Bundan dolayı eninde sonunda yeni ve biraz daha büyük bir sütyene ihtiyaç duyulacağı için satın alınacaktır. İhtiyaç duyulması itibari ile annelere kullanışlı yapıda olan ve destekleyici özellikleri bulunan emzirme sutyenleri tavsiye edilmektedir.

 

Emzirme Sutyenleri Kullanmanın Önemi Nedir?

 

Genel anlamda emzirme sütyenleri annelerin bebeklerini beslemelerine büyük kolaylıklar tanımaktadır. Bunun yanı sıra pek çok farklı avantajları bulunan iç giyim ürünleri arasında da yer almaktadır. Emzirme sütyeni kullanımların önemi şunlardır;

  • Bir anne emzirme sutyeni giydiği zaman sadece bebek için en iyi ve doğru tercihte bulunduğu hissedilmektedir. Ayrıca gebelik sırasında yaşadığınız meme semptomları en aza indirme avantajına sahip olabilmektedir.
  • Hamilelik süresi ilerledikçe göğüsler daha da büyüyeceği için emzirme sütyenleri anne adayları için en ideal seçenek olacaktır. Meme semptomlarını hafifletmek adına bu ürünlerin özel olarak tasarlanmış modellerini kullanmak mümkün olacaktır.
  • Göğüsler hamilelik ve emzirme dönemlerinde ağrılığı nedeni ile farklı hissedildiğinden dolayı emzirme sütyeni rahatlığı ve yapısı ile daha rahat olmaya yardımcı olmaktadır.
  • Gebelik döneminde süt üretimi başlamasından dolayı göğüslerde şekil değişiklikleri meydana gelecektir. Bu gibi hallerde ortaya çıkabilen olumsuz etkenlerin en aza indirilmesi adına annelerin emzirme sütyeni giymesi önemli bir yere sahip olmaktadır.
  • Vücut ölçülerine göre en uygun annelik sütyeni giyilmesi ağrı ve bunun gibi rahatsızlıkların azda olsa hafiflemesine yardımcı olmaktadır.
  • Emzirme sütyenleri göğüslerden istem dışı süt sızması gibi sorunların önüne geçerek annelerin bu anlamda en büyük destekçisi olacaktır.
  •  

Emzirme Sütyeni Özellikleri Nelerdir?

 

Emzirme sütyenleri pek çok yerde annelik sutyenleri olarak adlandırılmaktadır. Emzirme döneminde olan annelerin göğüslerini ideal şekilde desteklemek amacı ile özel tasarlanmış olan emzirme sütyenleri anneler tarafından çok fazla tercih edilmektedir. Hamile kaldıktan sonra göğüsler irileşmeye başlar ve bu durumdan dolayı daha rahat bir sutyene ihtiyaç duyulmaktadır. Bu süre içerisinde bu ürünleri kullanmaya başlayarak göğüslerde meydana gelen şekil değişiklikleri korumak mümkün olacaktır.

En çok tercih edilen markalar arasında yer alan Emay , hem ürün kalitesi ve rahatlığı hem de fiyat avantajı bakımından tercih edebileceğiniz markalar arasında bulunabilir.

Yeni doğan bebeğin bakım süresinin başlaması ile bu ürünler bir zorunluluk haline geldiği hemen anlaşılacaktır. Bebeğin dünyaya gelmesinden sonra emzirmeye başlanılması ile birlikte anne sütünü en kolay bir biçimde emmesi adına büyük bir çaba gösterilecektir. Bu tür hallerde bu ürünlerin kendine has özellikleri ortaya çıkmaktadır. Anneler yeni doğan bebeklerini kucaklarına almadan önce süt üretmeye başlamaları ile gebelik döneminde ara sıra sorunlar yaşayabilmektedir.

Göğüslerden istem dışı süt gelmeye başlayacağı için en ideal sutyene ihtiyaç duyulacaktır. Bebek doğduktan sonra hastanede iki ya da üç gün sutyen giymeme durumu olabilir. Süt gelmeye başladığında vücut bebeğin ne kadar süt ile besleneceğini ayarlayıp öğrenilmektedir. Göğüslerin normal olandan ağrı olacağı fark edilecektir. Bu anda balenli olmayan çok daha rahat bu modellere sahip olmak büyük bir avantaj sağlayacaktır.

 

Emzirme Sutyeni Nasıl Olmalıdır?

 

Pek çok anne adayı emzirme sütyeni nasıl olmalıdır sorusuna en doğru cevapları aramakta olup bu doğrultuda hareket etmektedirler. Anneliğin ilk günlerinde bu modelleri satın alırken kesinlikle göz önünde bulundurulması gereken önemli noktalar bulunmaktadır. Bunlar;

  • İlk olarak emzirme sutyeninin ölçüsü optimum biçimde ayarlanarak alınması gerekir, Gebelik döneminden önce kullandığınız sutyen ölçüleri karıştırmadan büyüyen göğüslere uygun ölçüde sutyenler tercih edilmelidir.
  • Bu modelleri alırken ölçüsü kadar önemli olan ürün üretiminde kullanılan kumaş olmaktadır. % 100 pamuklu kumaştan üretimi yapılan annelik sütyenleri rahat ve sağlıklı bir emzirme süreci geçirmeye olumlu anlamda katkı sağlayacaktır.
  • Bu modelleri sadece bebeğin dünyaya gelmesinden itibaren değil aynı zamanda hamilelik döneminde de çok fazla faydası bulunmaktadır.
  • Satın alınan ürünlerin göğüsleri iyi bir şekilde kavramasına dikkat edilmelidir. Doğum sonrası göğüsler büyüdüğünden dolayı toparlayıcı modeller tercih edilmelidir.
  • Annelik sutyenlerinin aynı zamanda toparlayıcı özellikleri bulunduğundan sadece görünüm anlamında değil sağlık bakımından da faydaları bulunan iç giyim çeşitleri arasında yer almaktadır. Toparlayıcı sütyenler göğüsleri bir arada tutar ve ağırlık yapmasını engellediği için sırt ağrılarının önüne geçmektedir. Bu sayede gebelik sürecinde büyüyen göğüslerden dolayı sırt ağrısı yaşamamak adına kesinlikle kaliteli sutyenler tercih edilmelidir.
  • Bu modellerde sutyen askı yapısı çok önemli olan bir detaydır. Çünkü ince askılı ürün çeşitleri göğsü taşımakta zorluk çekeceği için gerek omuzlara gerek ise göğüslere baskı uygulayarak zarar vermektedir. Bu neden ile kalın askılı sutyenlerin kullanımı tavsiye edilmektedir.
  • Göğüs ucunun tek el ile açılabilir klipslere sahip olması ürünlerde olması gereken en önemli özellikler olmaktadır.
  •  

Hamilelik ve Emzirme Döneminde Sütyen Kullanımı

 

Yapılan araştırmalar sonrasında uzmanlar, anne adaylarına hamilelik ve emzirme dönemlerinde gün içinde en az 30 dakika kadar egzersiz yapmaları yönünden tavsiyelerde bulunmaktadır. Böylece anneler kendilerini daha iyi hissedecek ve sağlıklı kalmayı başarabilecektir. Bu süre zarfında annelerin kaçınmaları gereken hareketlerin dışına vücut germe ve yürüme gibi düşük tempolu egzersizler büyük yararları bulunmaktadır. Bunların yanı sıra büyük göğüslerde egzersiz yapmak rahatsız edebilir.

Günlük egzersizleri yapılırken anne adaylarının emzirme sutyeni giymeleri tavsiye edilmektedir. Emzirme sütyenleri değişen göğüs ölçülerine uyum sağlaması bakımından hamilelik döneminde de kullanılabilir. Hamilelikte büyüyen göğüsler için emzirme sutyen modelleri içinden en uygun seçimi yapılarak hareket geçen süt kanalları ve bebeğin beslenme sıklığına göre annelerin göğüs ölçülerin değişmesine neden olmaktadır. Anne adayları bu ürünlerle hem bebeği hem de kendilerini daha iyi hissettirecektir.

Etiketler: emzirme sutyeni
Nisan 22, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR