Doğum Sonrası Korse Önerileri

dogum sonrasi korse onerileri

Doğum sonrası korse seçimi yaparken mutlaka okumanız gereken önemli detayları, bu başlığımız altında bulabilirsiniz. Hamile korse ve doğum sonrası korse seçimlerinizde, işinize yarayacak tüm korse türleri hakkında bilgiler bulabileceksiniz. Doğum yapan kadınların, doğum çatlakları ve göbek kısmının aşırı bir şekilde deforme, kadınların en rahatsız oldukları sorunlardan biridir.

Bu sorunlardan anneler hem doktor gözetiminde sağlıklı beslenerek, hem de bebeğini emzirerek belli bir süre sonra kurtulabilir. Fakat doğum yapan bir kadının vücudu sadece düzenli beslenerek ve bebeğini emzirerek kısa zamanda toparlanmaz. Dediğimiz gibi bu uzun bir süreç olarak karşımıza çıkmaktadır. Hamile korse, bu süreyi kısaltması için yardımcı, vücudu toparlayan bir üründür.

 

Korselerin kullanımı nasıl olur?

 

Doğum sonrası korse kullanımı oldukça kolaydır. Bu konudaki en başta gelen önerimiz, korse kullanırken vücudunuzu fazla rahatsız etmemesine dikkat etmeniz olacaktır. Çünkü yeni doğum yapmış bir kadının vücudu hassas olur, korse kullanımında mutlaka kendini rahatsız etmeyecek şekilde kullanım sağlamalısınız.

Aksi bir durumda korseyi çok sıkı yaptığınızda, iç organlarınız da bu durumdan zarar görebilir. Özellikle karın bölgesinde en hassas bölgelerin başında yer almaktadır. Hem iç organlarınızın zarar görmemesi için hem de daha rahat nefes alabilmeniz için doğru şekilde kullanmaya özen göstermelisiniz.

Hamile korseleri, doğumdan bir veya iki gün sonra aralıksız düzenli bir şekilde kullanılmalıdır. Korselerin görevi doğum yapan kadınların, vücudunu toparlamak ve zamanla incelmesini sağlamaktır. Doğum yapan her kadın, doğumdan hemen sonra vücutta şişkinlik ve yağ oranı seviyesi yüksek olur, korse ise vücudu zamanla toparlar.

Korse seçimi yaparken, mutlaka kendi beden ölçülerinizi dikkate alarak yapmalısınız. Çünkü korse büyük veya çok küçük ebatlarda ise, bu durum hem sizin hem de vücudunuz için olumsuz sonuçlar ortaya çıkarabilmektedir.

 

Sezaryen Doğum Yapanlar için Korse Kullanımı

 

Sezaryen doğum yapan anneler için korse kullanımı nasıl yapılır? Ameliyat (sezaryen) ile doğum yapan anneler, doğumdan hemen sonra korse kullanmak için uygun olmazlar. Bu çok tehlikeli bir durumdur. Sezaryen ile doğum yapan kadınların, korse kullanmaları için öncelikle ameliyat dikişlerinin alınması gerekmekte ve doğumdan en az 1 ay geçmesi gerekmektedir. Kısaca sezaryen doğum yapan her kadın, doğumundan bir ay sonra korse kullanmaya başlaması en uygun olan dönemdir.

Korse kullanımlarında, doktorunuzun tavsiyesine göre altı haftaya kadar korse kullanabilirsiniz. Bu süreçte dilerseniz korseyi günün belli saatlerinde çıkartabilir, arada bir dinlenebilirsiniz. Doğumdan sonra korseyi 6 hafta devamlı ve düzenli kullanmanız, istediğiniz sonuca ulaşmanızı sağlayabilir. Bu süre doktorunuzun tavsiyesine göre kısalıp uzayabilir. Bu konuda doktorunuza danışmanız yapılacak en doğru şey olacaktır.

Bu altı haftalık süre zarfında vücudunuz, daha ciddi bir şekilde toparlama yaşanır, bir de spor ve düzenli beslenme eklediğinizde bu süre içinde kilo vermeniz giderek kolaylaşacaktır. Günlük korse kullanımında ise gece yatarken mutlaka korseyi çıkartmayı unutmayın. Çünkü 24 saat korseyi devamlı kullanmak kan dolaşımınızda sorunlara yol açabilir. İç organlar da zarar görebilir, bu riskleri almamak için korseyi yatarken çıkartmalısınız.

Doğum Sonrası için Korse Seçimleri

 

Doğum sonrası için korse seçimlerinizde mutlaka pamuklu ve kaliteli korse tercih etmelisiniz. Naylon tipi korseler teninize zarar vermekle beraber, konforsuz bir kullanım sağlamaktadır.

Pamuklu malzemeden imal edilmiş korseler, teninizi yakmaz ve tahriş etmez. Korse seçimlerinizde kaliteye önem verin! Kaliteli korseler hem çabuk yıpranmaz hem de çok uzun süre kullanım imkanı sunar. Korse seçimlerinde Magic Form gibi güvenilir markalardan, korse almanızı öneriyoruz.

İnceltici korseler, zayıflatan bel incelten korseler arasında yer alır. Annelerde doğumdan sonra karın bölgesinde oluşan şişlikler ve fazlalıklar olduğu gibi kalır. İnceltici korselerin görevi ise özellikle karın ve göbek bölgesinde oluşan şişlikleri toparlayarak dışardan görünmesini engellemektir.

İnceltici korseyi düzenli kullandığınız zaman, korse zamanla göbeğinizdeki deriyi toparlar ve incelmenizi sağlar. İnceltici korse kullandığınızda, bebeğinizi emzirme pozisyonu aldığınızda duruşunuz dikleşir ve eğilmeden bebeğinizi daha kolay emzirmenizi sağlar.

 

Balen korse nedir? Balen korse sutyen ve korselerin altını çevreleyerek hem göğüslerin hem de sırtın daha dik bir görünüm ortaya çıkarmasını sağlayan yarım daire şeklinde demir veya plastik çubuklardır.

Toplu kumaş kullanılarak bu sayede, sutyenin ya da korsenin vücuda zarar vermesini engeller. İşte bunu sağlayan yarım daire şeklindeki çubuklara balen korse denilir. Balen korse, daha çok dik ve zayıf görünmek için tercih edilen bir korse türüdür. Gece gündüz devamlı kullanımı konfor ve sağlık açısında önerilmez.

Toparlayıcı korse nedir? Toparlayıcı korse, daha çok gece abiye elbise altında kullanılan korse türüdür. Dar ve abiye elbise altında vücudu toparlayan ve zayıf gösteren özelliklere sahiptir. Bu korseler özel bir yere gitmek veya özel bir gün için kullanılan korsedir. Bu tür korse çeşitlerine kadın elbise korsesi de denilmektedir.

Dik duruş korsesi manyetik olarak tasarlanmıştır. Daha çok sırt ağrılarını dindirmek ve omurgalarınızı doğru pozisyona sokmak için yapılmıştır. Bu korseler sayesinde omuz, boyun ve sırt ağrılarınızdan kısa bir sürede kurtulabilirsiniz. Bu korse türleri sağlık için tercih edilir.

 

Doğum Sonrası için Korse Önerileri

 

Sizlere bu konuda birçok korse türleri hakkında bilgiler verdik. Fakat sizlere bu korseler arasında doğum sonrası için önerebileceğimiz korse türü, inceltici ve toparlayıcı korse olmalıdır.

Çünkü inceltici ve toparlayıcı korseler, düzenli kullanıldığında vücudu zamanla inceltir. İnceltici korse ve toparlayıcı korse kullandığınızda vücudunuzdaki fazlalıklar bir araya gelerek derinin daha kısa sürede sıkılaşmasına olanak sağlar.

İnceltici ve toparlayıcı korse modelleri olan kadın bel korsesi, kadın vücut korsesi gibi çeşitlerin  kullanımı sırasında, rahatlıkla spor ve yürüyüş yapabilirsiniz. Bu tür aktiviteler, doğum kilolarınızdan daha kısa sürede kurtulmanızı da sağlar. Normal doğum yapan kadınların, doğumdan hemen sonra korse kullanmaları daha uygundur.

Korse kullanımı ve çeşitleri hakkında sunduğumuz bilgiler doğrultusunda, kullanmayı düşündüğünüz korsenin vücudunuza uygunluğu ve sizi rahat ettirebilmesi en önemli konuların başında gelir.

Etiketler: kadin korse
Mayıs 22, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR