Sütyen Bedeni Nasıl Hesaplanır?

Sütyen Bedeni Nasıl Hesaplanır?

Sütyen bedeni hesaplamada, ölçü birimi önemli bir detaydır. İç çamaşırı kullanırken, doğru beden ölçüsü almalısınız. Bunun için de kendi beden ölçünüzü bilmek için iyi hesaplama yapmanız gerekir. Sütyen beden ölçümü için öncelikle, göğüs altı ölçümü yapmalısınız. Daha sonra da göğüslerinizin en dolgun olan yerlerini ölçü almalısınız. Aldığınız bu bilgilerden yola çıkarak kendi göğüs ölçünüzü hesaplayabilir ve doğru sütyeni alabilirsiniz. Bir kere doğru hesaplamayı yaptıktan sonra, artık hep doğru beden sütyeni alırsınız. Kilo alıp ya da kilo vermedikçe sütyen beden numaranız değişmez. Bol sütyen veya dar sizi sıkıştıran sutyenler sizi fazlasıyla rahatsız edebilir.

 

Her zaman kendinizi daha rahat hissetmek için doğru sütyen beden seçimi yapmalısınız. Dar sütyen seçimi, göğüslerinizi sıkar ve göğüslerinize zarar verebilir. Bunun yanı sıra dar sütyen kullanımının çok eksi etkileri vardır. Göğüslerinizi olduğundan daha küçük gösterir ve gün boyu size acı verir.

Aksi yönde büyük beden sütyen kullanımı ise, sanki hiç sütyen takmamış görüntüsü verir ve dışardan bakıldığında görünüm olarak şekilsiz ve çirkin bir görüntü oluşur. Büyük beden sütyen kullanımınızda, göğüsleriniz sürekli sağa sola sallanır ve sizi sürekli rahatsız eder. En doğrusu bedeninize tam uyan ölçülerde, sütyen kullanmak olur. Sizlere doğru ölçülerde sütyen kullanımı için gerekli bilgiler vereceğiz ve önerilerde bulunacağız, yazımızı sonuna kadar okumanızı öneririz.

 

Doğru sütyen ölçümü nasıl olmalı?

 

Sütyen ölçümü yapmak için, bir mezura ya ihtiyacınız olacaktır. İlk olarak, sütyen bedeninizi öğrenmek istiyorsanız, bedeninizin ölçüsünü alın ve ölçü alırken üzerinde, balensiz, kapsız ve desteksiz bir sütyen takmalısınız. İkinci olarak, göğüs altı hizasını, sırttan önce doğru şekilde geçerek ve çevreleyerek mezura ile ölçmelisiniz. Sütyen ölçü tablosunda yer alan numara ve harflere bakarak kendi sütyen beden ölçünüzü bulabilirsiniz. Tabii bu ölçüleri göğüs altı ölçümlere göre belirlemelisiniz. Örneğin göğüs altı ölçüleriniz 79cm ise, sütyen bedeniniz 80'e uygun gelir.

 

A-B-C-D sütyen ne demek? Bu harfler sütyen beden ölçüsündeki (cup) ölçüsünü temsil eder. Peki (cup) nedir? Sütyende, beden ölçümlerindeki göğüslerin en dolgun ölçüsünü temsil eder. A göğüslerin en küçük ölçüsünü temsil ederken, bunlar sıra ile b-c-d daha küçükten büyüğe doğru ölçü demektir. En büyük (cup) ölçüsü D'dir.

 

Türkiye'deki sütyen beden ölçümü tablosunu veriyoruz. Bedenler, 65, 70, 75, 80, 85, 90, 95, 100, 105 ve 110 olarak beden numaraları değişmektedir.

Kap ölçüleri ise, A, B, D, C ve E (DD) olarak değişmektedir. Sütyen beden ölçüsü olarak, her biri, 70A gibi bu iki değerin PM ölçüsü olarak, kombinasyonundan oluşmaktadır. Sutyenlerdeki etiketlerde yer alan beden ölçü numara ve harfleri bunlardır. Bunlardan yola çıkarak siz de hangi beden numarasının size uyduğunu hesaplayarak ya da deneyerek çıkartabilirsiniz.

 

Çapraz sütyen beden ölçüsü nedir?

 

Çapraz sütyen beden ölçüsü, istenilen sütyen modelinin beden ölçüsü bulunmadığı zaman alınan standart ölçüdür. Bedenin bir büyüğünü ve kapın bir küçük ölçüsünü alabilirsiniz. Aksine tam tersi ölçü beden numarasını da seçebilirsiniz. Örnek olarak, 80B'nin çapraz bedenleri 75C ve 85A olacaktır. Bu şekilde çok beğendiğiniz sütyen modelinden, size göre beden numarası kalmadığında, çapraz beden isteyebilirsiniz.

 

Doğru sütyen ölçümü için öneriler

 

Doğru sütyen beden seçimi yapmak için, beden ölçme hesabını yapmanız gerekir. Bunun için sütyenlerde bulunan, numara ve harflerin anlamlarını öğrenmeniz gerekiyor. Sizlere bu konuda faydalı bilgiler de bulunacağız. Ayrıca da bu konuda daha kolay seçimlerinizi yapmanız için önerilerimizde olacak.

 

A ve B ölçüsü: Sütyen bedeni, iki kısımdan oluşmaktadır. Birincisi, göğüs altı ve çevresidir, (A) ölçüsü denilir. İkinci ölçme kısmı ise kap (cup) bölgesidir, (B) ölçüsü denilir. Eğer utangaç bir yapıya sahip bir bayan iseniz, evde kendinizde göğüs ölçünüzü hesaplayabilirsiniz. Göğüs kafesinizin boyutu büyüdükçe, beden numaranız da büyür. Bu nedenle öncelikle, göğüs kafesinizi ölçmelisiniz. Önce göğüs kafesinizin ölçüsünü alın (A) almalısınız. Sonra göğüslerinizin, dolgun bölgesinden (B) ölçüsünü alınız.

 

Sütyen kalıpları: Sutyenlerin kalıpları, modellerine göre değişir. Kalıplar değişince de, beden numaralarında da farklılık olur. Günümüzde birçok farklı kalıpta ve modelde sutyenler var. Aynı numara sütyenler kalıplarındaki farklılık nedeniyle, aynı ölçülerde olmayabiliyor. Bu sebepten, sütyen kullanımlarınızda mutlaka kalıp farklılığını hesaba katmalısınız.

 

Mağaza yardımcılarına güvenin: Doğru sütyen seçimi için, bu konuda uzman yardımcıları olan mağazaları seçmelisiniz. Sizlere, doğru beden ölçüsü verecek, yardımcı bayan çalışanları bulunur. Bu çalışanlar aldıkları iş eğitimleri sayesinde, sizin göğüs ölçünüzü göz kararı ile dıştan belirleyebilir ve size uygun ölçülerde sütyen önerebilir. Online alışveriş yapacaksınız eğer güvenli alışveriş sitelerinden online olarak sipariş verebilirsiniz. Burdagel.com online alışveriş sitesinde hem güvenli alışverişin tadını çıkarırsınız hem de indirimli sütyen fiyatlarından faydalanırsınız.

Denemekten korkmayın: Sütyen alışverişi için çıktığınızda, farklı numaralarda çok sütyen denemelisiniz. Bu şekilde doğru sütyen ölçüsünü, daha kısa zamanda keşfedersiniz. Hepsini almanıza gerek yok sadece deneme amaçlı kabinde de ölçüye karar verebilmeniz mümkündür.

 

Regl döneminde deneme yapmayın: Regl döneminde, kadınların göğüsleri regl nedeniyle şişer. Bu sebepten regl dönemine girdiğinizde ki göğüs ölçülerinizi dikkate almayın.

 

Spor tarzını dene: Eğer spor tarzından sütyen kullanıyorsanız, denerken almadan birkaç kere zıplayın, böylelikle size tam olup olmadığını anlayabilirsiniz.

 

Giyim tarzı önemli: Giyim tarzına göre sütyen seçimi yapmalısınız. Eğer fazla cesur bir kadın iseniz, mutlaka destekli ve güvenli sütyenler seçmelisiniz.

 

Açık renk elbiselerin altına sutyeninizin fark edilmemesi için, ten rengi sütyenler kullanmalısınız. Ve şeffaf ince elbiseler için de aynı şekilde ten rengi sütyenler takmalısınız. Dikişsiz ve ten rengi sütyenler, dıştan belli olmaz. Büyük beden sütyenler her zaman elbise altında belli eder kendini, beden konusunda da tam yerinde numara seçmelisiniz.

Etiketler: sütyen bedeni
Ağustos 27, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR