Lohusalık Döneminde Rahat Giyim için 5 Tavsiye

lohusalık doneminde rahat giyim tavsiyeleri

Lohusalık Dönemi Rahat Giyim için 5 Tavisye

 

Lohusa dönemi, yeni doğum yapmış kadınlar için en hassas dönemdir. Bu dönemde giyilen giysilerin anne üstünde etkileri büyüktür. Bu sebepten lohusa döneminde giysi seçerken birkaç tane ip ucuna ihtiyacınız olduğunu düşündük. Bu konuda işinize yarayacak önemli birkaç bilgi ve öneriyi sizler için derledik.

Lohusa giyiminde dikkat edilmesi gereken birçok ayrıntı vardır, bu ayrıntılara geçmeden önce sizlere bir tüyo vermek isteriz. Lohusa 6 hafta süren hassas bir süreçtir. Yeni doğum yapmış anneler için, fakat psikolojik olarak da bir annenin mutlaka kendini rahat hissetmesi gerekiyor. Bir annenin kendini psikolojik olarak rahat hissetmesinin sebeplerinden biri de lohusa döneminde kullandığı giysilerdir. Yani psikolojik olarak lohusa dönemini yaşayan bir kadının giydiği lohusa giysilerinin rolü büyüktür, bu sebeple lohusa giyim konusunda mutlaka bilgi sahibi olmalısınız.

1.   Dikişsiz iç çamaşırlar tercih edin

Lohusa döneminde kullanacağınız iç çamaşırlarının dikişsiz olmasına özen göstermelisiniz. Çünkü dikişli iç çamaşırları teninizi rahatsız edebilir. Yeni doğum yapan kadınların teni çok hassas olur, dikişsiz iç çamaşırı teni rahatsız etmez. Özellikle emzirme sutyen kullanımında mutlaka kaliteli kumaş ve dikişsiz emzirme sutyeni seçmelisiniz.

Diğer lohusa iç çamaşır parçalarına gelince, aynen kalite ve dikişsiz seçimlere yer vermelisiniz. Kalitesiz kumaştan yapılmış lohusa iç çamaşırları teni yakar ve rahatsız eder. Sentetik naylon ve polyester kumaşlardan yapılmış iç çamaşırları kalitesiz ve rahatsız edicidir. Bu tür iç çamaşırları kullanmaktan kaçınınız. Bunlar yerine pamuk, bambu ve viskon kumaşlardan yapılmış iç çamaşırlarını kullanmalısınız.

2. Rahat kıyafet seçimleri yapın

Her ne kadar bir anne doğumdan hemen sonra bebeğin doğması ile kilo vermiş olsa da, yine de doğum sırasında aldığı tüm kiloları hemen veremez. Bu sebepten dolayı alacağı lohusa giysilerini seçerken, giysilerin dar olmamasına dikkat etmeli. Dar ve sıkan lohusa giysileri, bir anneyi hem bedensel olarak hem de psikolojik olarak sıkılabilir.

Lohusa dönemine girecek bir anne, her şey den önce kendi rahatlığını ön planda tutmalı. Bunun için de lohusa giysilerini her zaman rahat ve bol parçalar halinde seçmeli. Tensel olarak ta rahatlık hissi için bol elbiseler seçin. Bol lohusa giysilerini tercih ettiğinizde daha rahat ve keyifli bir lohusa dönemi geçirmiş olursunuz. Dar lohusa giysilerini gösteriş için bile olsa kullanmaktan kaçının. Lohusa döneminde her zaman rahat, bol ve çok parçalı lohusa giysilerini tercih etmenizi öneriyoruz.

3. Kumaş seçimlerinde seçici olun

Lohusa giyiminde dikkat etmeniz gereken en önemli hususlardan bir işe, lohusa giysilerinin kumaş türüdür. Doğumdan sonra hassaslaşan tende, kumaşın rahatsız etmeden giysi olarak kullanılması önemlidir. Kaliteli kumaşlar, hassas bedende her zaman uyumlu ve rahatlatıcı özelliklere sahiptirler. Lohusa iç çamaşırı, lohusa pijama ve lohusa giysi seçerken, kumaşının ne tür olduğu hakkında bilgi edinmeyi unutmayın.

Lohusa giysi alırken, kumaşının pamuk, viskon ve bambu kumaşlardan olmasına özen gösterin. Bu tür kumaşlar hem kaliteli hem de hassas ciltler için uyumlu ve sağlıklıdır. Diğer tür kumaşlar naylon, polyester ve sentetik tipi kumaşlar her ne kadar maliyeti düşük olsa da kalite yönünden de düşük kumaşlardır. Bu tür kumaşlardan yapılmış lohusa giysiler ve pijamalar rahatlık yönünden yeterli değildir. Annenin hassas tenini yakar, kışın üşütür ve rahatsız eder. Bir anne için sağlık ve rahatlık maliyetten önce gelmeli ve kendisi için en kaliteli ve esnek kumaşlardan yapılmış lohusa giysiler seçip kullanmalı.

4. Renk seçimleri ile enerjinizi yüksek tutun

Bir anne lohusa döneminde rahatlığı kadar psikolojik olarak rahatlığına önem vermeli. Özellikle ferahlatıcı renkler seçmeli. Lohusa dönemindeki annenin, kendini daha mutlu hissetmesi için giysilerin renkleri ve desenlerinde önemlidir. Koyu, sönük ve renksiz lohusa lohusa giysileri iç karartıcı ve bunaltıcı etkiye sahiptir.

Bir annenin psikolojik yönünden de kendisini daha iyi hissetmesi için, kişisel olarak en sevdiği renkleri seçmesi gerekir. İkinci olarak renk seçimlerinde bir anne, daha canlı ve daha açık renkler seçerek, kendisini daha iyi hissetmeyi sağlayabilir.

5. Modern seçimler yapın

Artık basit tasarlanan lohusa giysilerini unutun. Artık günümüzde daha şık ve daha modern lohusa giysileri var. Bir anne lohusa döneminde rahatlığı kadar şıklığında önem vermeli. Annenin hem kendisini daha iyi hissetmesi için, hem de gelip giden misafirlere karşı daha tarz olması için lohusa giysi seçerken modern renklere ve çizgilere yer vermeli.

Lohusa döneminizde daha rahat ve yerinde seçimler yapabilmeniz için, siz değerli okuyuculara 5 tane ipucu verdik. Siz de lohusa döneminizde bu ipuçlarında yola çıkarak daha doğru seçimler yapabilirsiniz.

Hamile ve Lohusa Giyim Sayfamızdan tercih ettiğiniz ürünü seçip online sipariş verebilirsiniz.

Etiketler: lohusa giyim
Haziran 23, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR