Lohusa Tacı Nasıl Yapılır?

lohusa taci nasil yapilir

Lohusa tacının halk arasında bilinen anlamı, bu eşsiz ve güzel anın baş mimarlarından olan anneleri yüceltmek ve taçlandırmaktır. Lohusa tacı genelde hazır alınan bir süslü taç tokadır. Fakat bazı marifetli hanımlar, lohusa tacını evde kendi elleri ile yapmak isterler. İşte bu yazıda tam da bu konuda sizlere lohusa tacı nasıl yapılır ile ilgili önemli bilgiler yer almaktadır. Aslında yapımı gayet kolay ve masrafsız olan lohusa tacını, herkes gibi siz de yapabilirsiniz.

 

Lohusa Tacı Malzemeleri

 

Lohusa tacı için genelde kullanılan malzemeler hemen hemen aynıdır. Sadece malzemelerin, şekli ve renkleri farklıdır. Siz tasarlayacağınız lohusa tacı modeline göre malzemelerin rengine ve şekline karar verirsiniz.

  • Sade plastik taç
  • Dilediğiniz renkte ince kurdele
  • İnci boncuk çeşitleri (beyaz renk çok tercih edilenlerdendir)
  • Hazır, yapay küçük boy çiçek ve güller
  • Yapıştırıcı
  • Makas

 

Bu malzemelerden dilediğiniz modelde, lohusa tacını hemen tasarlayabilirsiniz.

 

Lohusa Tacı Yapım Aşamaları

 

Öncelikle ince kurdeleyi, sade tacın etrafında yapıştırıcı yardımı ile döndürerek kapatın. Tacı, kurdele ile tamamıyla düzgünce kapattıktan sonra, sıra geldi inci boncuklara. Boncukları da zevkinize göre tacın üst yüzeyine yapıştırıcı yardımı İle yapıştırın. En son aşama ise aldığınız hazır yapay çiçekleri, tek tek tacın üst yüzeyinde bulunan, ortasına veya tacın kenarlarına modeline göre yapıştırıcı yardımı ile yapıştırmak.

Lohusa tacı yapmak bu kadar kolay ve basit. Eğer anne kız kombini yapacak iseniz, bebeğiniz için aynı malzemeleri ve modeli kullanın. Farklı olarak plastik taç veya toka yerine bebek lastik bant kullanın. Bebeğinizin kafasına hazır bebek taç lastik kullanmanız, onun için daha sağlıklı olur.

 

Aynı işlemlerden farklı olarak lastik tacın üzerine inci boncuk ve hazır yapay çiçekleri yapıştırıcı ile dizersiniz. Anne kız lohusa tacı takımını aynı mantıkla tasarlayabilirsiniz. Üstelik lohusa tacını evde kendiniz yaptığınız zaman maliyeti de çok düşük olacaktır.

 

Lohusa Tacı Model Fikir Önerileri

 

Piyasada yer alan modellerden ve malzemelerden farklı olarak başka alternatiflerde kullanabilir ve tasarlayabilirsiniz. Bir örnek vermek gerekirse, dantel veya örgü ipinden modeller tasarlayabilirsiniz. Simli kumaşlar ya da farklı aksesuardan oluşan bir tasarım ortaya çıkartabilirsiniz.

Bu tamamıyla sizin hayal gücünüze bağlı bir olay. Kendinizi bu konuda kısıtlamayın. Herkes gibi lohusa tacı yaparken, aynı modellerde bağlı kalmadan daha farklı ve dikkat çekici modeller üretebilirsiniz. Bu konuda yaratıcılığınızı devreye sokun ve yeni tasarımlar ortaya koyun.

 

Lohusa Tacı Çiçek Seçimi

 

Lohusa tacı çiçek seçimi sırasında, örnek olarak hazır yapay çiçek yerine el işi iğne oyalarından yapılmış çiçekleri kullanabilirsiniz. Bu daha kibar ve güzel farklı bir lohusa tacı meydana getirebilir.

Başka seçenekler arasında yer alan kumaştan çiçek yapımını da göz önünde bulundurabilirsiniz. Simli kumaştan veya kadife kumaştan, çiçek yapıp, lohusa tacı tasarlayabilirsiniz. Birçok kumaş türünü değerlendirip, çiçeklerle süsleyip taç meydana getirmek harika bir fikir olabilir.

Diğer bir seçenekler arasında ise canlı çiçekler kullanma var. Lohusa tacı için canlı çiçekler daha hoş ve doğal bir görüntü meydana getirmektedir.

Tacı kaplama sürecinde ince kurdele yerine, örgü ipini de kullanabilirsiniz. Diğer bir seçenek ise kumaşı ince kesip tacı kaplamak olabilir.

Farklı olarak inci boncuklar yerine oya boncuklarını da kullanabilirsiniz. Yapıştırıcı ile düzenli bir şekilde boncukları taca yapıştırdığınızda, daha farklı bir görünüm elde etmiş olursunuz. Birçok türde farklı şekillerde boncuklara ulaşmak günümüzde artık çok kolay, onları da lohusa tacı için yapımı için kullanabilir ve kendinize çok hoş bir lohusa tacı meydana getirebilirsiniz.

Lohusa tacı yapımında çiçek ve boncuk dizme kadar yaprak kullanmak da en çok tercih edilen yöntemler arasında bulunmaktadır. İster hazır küçük yapraklardan alıp tacınıza yapıştırın, isterseniz de yeşil kumaşı yaprak şeklinde kesip, oluşturacağınız lohusa taç modeline yaprak olarak değerlendirebilirsiniz.

Lohusa tacını kendi ellerinizle yapmak istiyorsanız, bunun için mevcut örnekleri dikkate almalısınız. Günümüzde internette lohusa tacı yazdığınızda, onlarca lohusa tacı örneği çıkar. Siz beğendiğiniz lohusa tacı örneğini alıp, kendi yorumunuzu katmak suretiyle dilediğiniz modeli tasarlayabilirsiniz.

Dilerseniz lohusa tacınızın modelini kullanmak istediğiniz şekilde tasarlayabilir ve yeni benzersiz bir model yaratabilirsiniz. Bu tamamen sizlerin hayal gücüne kalmış bir şey. Lohusa tacı yaparken, ilk adım lohusa tacının modelini ve rengini kafanızda tasarlamak veya örnek model ile net karar vermektir.

Eğer doğacak bebeğiniz erkek ise, duruma uygun renk seçimi yapmalısınız. Doğum hazırlıklarında seçtiğiniz lohusa kıyafetlerine göre lohusa taç modeli tasarlamak en doğru seçim olacağı kuşku götürmez.

Bebeğiniz kız ise anne kız kombinleri yapabilirsiniz. Bu gerçekten de inanılmaz tatlı ve uyumlu olur, aynı zamanda Anne kız lohusa tacı yapmak  eğlenceli de olacaktır. Hatıra fotoğrafı çektirmek için anne kız lohusa tacı harika bir görüntü ve anı olarak kalabilir. Genelde lohusa tacı fotoğraf kareleri ile taçlanır.

 

Lohusa Kıyafetlerinin Uyumu

 

Lohusa tacı yaparken dikkate almanız gereken birçok ayrıntı mevcuttur. Eğer tacınızı takım halinde yapmak isterseniz daha güzel, uyumlu bir tasarım ortaya çıkartabilirsiniz. Lohusa takımı, lohusa terliği ve lohusa tacı, bu üçü aynı renklerde ve modelleri birbirleriyle uyumlu olmalı.

Lohusa tacı tasarlamadan önce lohusa takımınızı ve ona uygun renkte lohusa terliğinizi almakla başlayabilirsiniz. En son aşama kafanızda karar verdiğiniz lohusa tacı modelini, kendiniz yukarıda anlattığımız gibi çok basit bir şekilde yapabilirsiniz.

Lohusa tacını evde kendiniz yapıp hazırladıysanız eğer, artık onu doğum çantasına koymanızın vakti geldi demektir. Son olarak dilerseniz lohusa tacını kombine etmek için lohusa terliği alıp, tıp ki taçta olduğu gibi terlikleri de aynı biçimde süsleyebilir ve kendi zevkinize göre çok çeşitli modeller meydana getirebilirsiniz. Son olarak bu kombini hastane çıkışı çantasına eklemeyi sakın unutmayın.

Etiketler: blog yazısı
Mayıs 24, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR