Lohusa Pijaması Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Lohusa Pijaması Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

 

Anne olma yolunda anneler bolca deneyim kazanmakta. Her bir deneyim annelere hayati bilgiler öğretiyor. Hamileliğin her dönemi farklı sonuçlar doğururken öğrenilenler anneler için çok kıymetli bilgiler oluveriyor. Mesela alışveriş yaparken hangi ürünlerin ne kadar alınması gerektiği, anne ve bebeğin ihtiyaçları, alınan ürünlerin bebek ve anne üzerindeki etkileri gibi bir çok konu var. Biz ise bu yazımızda Lohusa Pijaması Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?sorusunu cevaplayacağız. 

 

Bazı konularda bilgili ve deneyimli olmak özellikle de doğumdan sonrası için çok önemli. Çünkü anneler lohusa döneminde çok daha hassas olur. Hamileliğin sonlarına doğru yapılan hazırlıklar, alışverişler beraberinde birçok seçeneği meydana getiriyor. Lohusa pijama seçeneği de bunlardan biri.

 

Rahat Lohusa Pijamaları İlk Tercihiniz Olmalı

 

Lohusaların gün içinde en çok tercih ettiği giyim ürünleri arasında pijamalar başı çekebilir. Anne, bebek bakımını gerçekleştirdiği için bir süre evden çıkamadığından, günün büyük bölümünü evde geçirecektir. Bu durumda günün büyük bölümünü evde pijamayla geçirecek olan anne kendini en sevdiği ve rahat ettiği sabahlıklı lohusa pijama takımı içinde görmek ister.  

 

Hastanede giyilecek pijama setinin şık ve gösterişli olması, annenin kendini daha iyi hissetmesini sağlar. Hastane ziyaretçileri ile çekilecek fotoğraflar anne için çok önemli.

 

Birçok anne doğumdan sonra hamilelik döneminin lohusa dönemine göre çok daha rahat olduğunu anlıyor. Lohusa döneminde hamilelik hormonlarının hala annede barınması, anne olma içgüdüsü kaynaklı stres ve gün içinde sık sık annenin ilgisini isteyen bir bebeğe sahip olmak. Lohusa anneleri çok yormakta.  Anneler lohusa döneminde bebekleri kadar kendi rahatlarını da önemsemeli. Ev içinde en rahat kıyafetlerini giyinmeli. Lohusa giyim tarzı rahat olmalı. 

 

Lohusa pijama modelleri arasında en çok tercih edilen, ön kısmı düğmeli pijamalar. Annenin gece ve sabah bebeklerini rahatca emzirmelerine olanak sağlayan lohusa pijamaları kumaş olarak da terlemeyi önleyen %100 pamuk kumaştan üretilen modeller olmalı. Lohusa sabahlık modelleri de pijama kadar önemli. Gece terli bir şekilde yataktan kalkıp 15-20 dakika bebeğini emziren bir annenin soğuk alması kaçınılmaz. Bu risklere karşı alacağınız lohusa pijama takımlarının mutlaka sabahlıkları da olmalı.

 

Lohusa Pijamalar Bebekleri de Etkiler

 

Lohusa pijamalarının sadece anneleri değil bebekleri de etkilediğini unutmamak gerekir. Anne bebeği kolları arasında tutarken pijamanın kumaşı bebeklerin vücuduna ve yanaklarına temas edecektir. Bu nedenle doğal kumaşlar tercih edilmeli ve pijama bebek deterjanı ile yıkanmadan giyilmemeli. Lohusa pijamaları üzerinde parfüm gibi kimyasal maddeler olmamalı. Bebeklerin tenleri oldukça hassastır. Bu durum mutlaka dikkate alınmalı. Pijamalar yumuşak dokuda olmalı. Anne ve bebekler lohusa döneminde sık sık bir araya geldiği ve anne bebeğini sık sık kucakladığı için annenin sade ve doğallığı çok önemli. Bazı lohusa pijamalarının yaka ve kollarında bolca gipür bulunmakta bu gipürler bebeğin tenini tahriş edebilir. Lohusa pijaması seçerken sade ve düz kumaşlar tercih edilmeli.

 

 

 Lohusa Döneminde Misafirleri En Şık Pijama Takımları ile Karşılayın

 

Doğumdan sonra anne ve bebeği ziyaret etmek isteyen misafirler olacaktır. Bebeğinize hoş geldin demek isteyen misafirleriniz için şık lohusa pijama ve sabahlık takımları alırken şirin mesajlar içeren takımları da alabilirsiniz. Dilerseniz sade bir pijama takımı alıp kol kısmını ya da yaka kısmını istediğiniz gibi süsleyebilir. Bebeğinizin kıyafeti ile kombine yapabilirsiniz.

 

Lohusa Pijaması mı Lohusa Geceliği mi?

 

Lohusa annelerin deneyimlerinden derlediğimiz bilgiler doğrultusunda hangi Lohusa pijaması daha iyi bir tercih olur. Lohusa döneminde bir annenin en çok kullandığı eşyalardan biri de lohusa pijamasıdır. Pijama yatarken veya otururken özellikle de evde misafir varken anneye daha rahat hareket etme avantajı sağlar.  Fakat eğer anne sezaryen ile doğum yaptıysa Lohusa geceliği de tercih edilebilir. Bu tamamen annenin tercihine bağlı. Yaz aylarında gecelik daha serin olabilir. Ama eğer gecelik alacaksanız mutlaka yaka kısmı derin düğmeli olan modelleri tercih etmelisiniz. Hamile giyim ürünleri alırken rahatlığa ve konfora özen göstermek gerekir alışveriş yaparken bu konuda dikkat edilmeli.

 

Birçok anne doğum çantasını hazırlarken her ihtimale karşı hem gecelik hem de pijama takımından birer çift koymakta. Normal doğum planlarken sezaryen doğum olabilir ya da hastanende hiç umulmadık bir durum yaşanabilir. Doğum çantasına en az ikişer adet lohusa gecelik ve pijama takımlarından koymak anne için faydalı olacaktır.

 

Eğer pijama ve gecelik seçiminde zorlanıyorsanız, lohusa pijama ve lohusa gecelik seçimi konusunda annelere bolca fırsat sunan burdagel.com’ u ziyaret edebilir, lohusa gecelik ya da lohusa pijama ve sabahlık modellerinden kendinize en uygun ürünü seçebilirsiniz.

 

 

Hamilelik Sonrasında Beden Değişimi

 

Hamilelik sırasında alınan kiloların doğumdan sora göze batmaya başlayacağını unutmamak gerekir. Doğumdan sonra dışarı çıkacağınız ilk gün gardırobunuzdaki hiçbir kıyafetin size olmayacağını bilmeniz gerekir. Hamilelik sırasında anne çok kilo almasa dahi vücut hatları değişir. Aynı zamanda eski kıyafetler anne ve bebeğin konforlu bir emzirme deneyimi yaşamasını engelleyebilir.

 

Unutmayın anneler bebeğini emzirdikçe alığı kilolardan kurtulabilir. Bu dönemde anne bedeni tekrar eski haline gelebilir.

 

 

 

Etiketler: blog yazısı
Eylül 29, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR