Lohusa Pijama Takımı Bedeni Nasıl Olmalıdır?

lohusa pijama takimi bedeni nasil olmalidir

Lohusa pijama takım bedeni nasıl olmalıdır, anne adayları arasında en çok merak edilen konular arasında yer almaktadır. Anne adaylarının, doğum öncesindeki hastane çıkışı çantasını hazırlarken en dikkat etmesi gereken ayrıntılardan birisi ise lohusa pijama seçimleridir. Çünkü lohusa pijama seçme işlemi, her bakımdan iyice düşünülüp karar verilmesi gereken bir konudur.

Doğumdan hemen sonra kullanacağınız, lohusa pijama hem kullanışlı olmalı hem de şık olmalı. Sadece bir lohusa pijama takımı da olması yeterli değildir. Doğumdan sonra hastanede kalacağınız süre belli değildir. Bu nedenle bir değil, birkaç takım lohusa pijama alıp doğum çıkışı çantanıza eklemelisiniz.

 

Lohusa Kadınlarda Alınan Kilonun Önemi

 

Lohusa dönemine girmeden önce hamileliğinin son haftalarını yaşayan bir anne adayı, fiziksel olarak en büyük bedende olduğu dönemde sayılır. Bu haftalarda lohusa pijama alacak bile olsanız, kesinlikle o anki ölçülerinizi dikkate almamalısınız.

Peki lohusa pijama alırken kilo nasıl hesaplanarak alışveriş yapılmalı? Doğum öncesi kadınlarda beden ölçüleri en dorukta olduğu için hamile bir kadın, lohusa giyim ürünleri alırken her zaman, 9. ayda kaç kilo ise yaklaşık 10 kilo eksiğini göz önüne alıp, o ölçülerde lohusa pijama alınmalıdır.

Doğum yapan bir kadın, doğum sırasında 5 kiloya yakın, kilo kaybeder. Bebek dünyaya geldikten sonra vücut 5 kiloya yakın kaybetmesine rağmen 10 kilo vermiş gibi incelmiş olarak görünür. Vücut incelir ve beden numarası düşer. Siz de bu hesaptan yola çıkarak ne çok bol ne de çok dar lohusa pijama tercih etmelisiniz. İkisinin ortası ideal ölçülerdir.

 

Lohusa Dönemindeki Fiziksel Değişim ve Psikolojik Etkileri

 

Anne adayları hamile oldukları dönemde hem psikolojik hem de fiziksel değişim yaşarlar. Anne adayları bu dönemde çok duygusal ve hassaslaşırlar. Fiziksel olarak ay ay kilo alırlar, aldıkları bu kilolar nedeniyle psikolojik çöküntü yaşayabilirler. "Ben çok kilo aldım" gibi şikayetler artar. Fakat bunu sorun etmenize gerek yok, çünkü hamilelik döneminde alınan kilolar, doğumdan birkaç ay sonra verilmeye başlanır.

Yine de siz anne adayları, bu süreçte kilo bunalımından kurtulmak istiyorsanız, giydiklerinize mutlaka özen gösterin. Her gün makyaj yapın. Kendinizi iyi hissetmek için sizi zayıf gösterecek rahat elbiseler giyin. Aynı şekilde lohusa pijama takımları alırken, sizi zayıf ve zarif gösterecek şık ve rahat giysiler seçin.

 

Lohusa Pijama Seçimleri

 

Lohusa pijama seçerken, lohusa set modellerini tercih edebilirsiniz. Lohusa gecelik, lohusa alt üst takım, lohusa sabahlık, sabahlıklı lohusa gecelik takımları, lohusa terlik ve lohusa tacı ile hepsini set halinde almaya dikkat edin. Hem şıklık hem de rahatlık bakımında, lohusa pijamalarını takım halinde almak çok önemli bir faktör olarak karşımıza çıkmaktadır.

 

Rahat ve Konforlu Lohusa Pijamanın Önemi

 

Görünümüne önem veren hanımlar! Her ne kadar şıklık olmazsa olmazınız da olsa, hem sağlığınız hem de bebeğinizle daha iyi ilgilenebilmeniz için rahatlığınız ön planda olmalı. Lohusa pijama seçerken şık olmasından daha çok rahat olmasına özen gösterin. Çünkü bir anne bebeğini emzirirken rahatça onu besleyebilmelidir. Oturup kalkarken giysileri onu rahatsız etmemeli.

Lohusa pijama seçimlerinizde bol parçalara yer vermelisiniz. Bol parçalı lohusa giyim kullandığınızda, hiç zorluk çekmeden, sıkılmadan hareket edebilirsiniz. Dar kesimli lohusa pijama seçimleri hatadan başka bir şey değildir.

 

Lohusa Pijama Kumaş Seçimi

 

Lohusa döneminde mevsimine göre kumaş seçmelisiniz. Kış aylarında lohusa dönemine girecekseniz, daha kalın ve pamuklu kumaştan yapılmış lohusa giysileri seçmelisiniz. Tersi durumda, yaz aylarında doğumunuz gerçekleşecek ise bu durumda seçimlerinizi, ince pamuk veya penye kumaştan yana kullanmalısınız.

Bazı kumaşlar serttir. Sert kumaşlar batma hissi yaratır, bu sebeple mümkün olduğunca kumaşı yumuşak olan lohusa takımları alınız. Yeni doğum yapan kadınların, ciltleri hassas olur, bu nedenle kumaşın ne denli yumuşak olduğu önemlidir.

Bu konuda viskon kumaş en doğru seçim olur. Viskon kumaşlar yumuşak yapıdadır, bu kumaşlardan üretilen lohusa pijama takımlarını kullanmaya özen gösterin. Aynı şekilde bazı kumaş türleri kaşındırır. Aldığınız lohusa pijama takımının kumaşının kaşındırmamasına dikkat etmelisiniz.

Lohusa döneminde kadınlar bol bol sıvı aldıklarından, sık sık tuvalete gitmek zorunda kalırlar. Bu nedenle lohusa pijama giysileri esnek olmalıdır. Anne tuvalet ihtiyacını giderirken, giysilerini rahatlıkla kullanabilmesi, tekrar giyebilmeli.

 

Lohusa Pijama Seçerken Püf Noktaları

 

Lohusa pijama seçerken renk uyumuna dikkat etmek, hem şıklığınız hem kendini iyi hissedebilmeniz için çok önemlidir. Bebeğinizin cinsiyetine göre renk seçimi yapın. Bebeğiniz kız ise bol bol pembe, kırmızı, mor ve kız renkleri olan lohusa pijama takımlarını alın. Eğer bebeğinizin cinsiyeti erkek ise daha çok mavi, beyaz, yeşil ve sarı tonlarda lohusa pijama takımları seçin.

 

Lohusa pijama renk seçimlerinde, bebeğinize en çok hangi renklerde ve tonlarda giysi aldınız ise kendinize de aynı renklerde ve tonlarda lohusa pijama takımları alınız. Bebeğiniz ile uyumu yakalamaya çalışmak en önemli püf noktalarından biri olarak değerlendirebiliriz.

Lohusa pijama seçimlerinizde, nefes alan (havadar) modeller ve canlı renkler kullanmaya çalışın. Tek renkler, iç karartıcı modeller sizi olumsuz etkileyebilir. Kendinizi daha iyi hissetmek için havadar, şık ve rahat giysiler kullanın.

Lohusa seçimlerinizde rahatlıktan sonra şıklığınıza da önem verin. Çünkü doğum sonrası ev ziyaretleri bizim geleneklerimiz gereği fazlaca yapılmaktadır. Daha bakımlı ve şık görünmek her annenin hakkıdır, lohusa pijama seçimlerinizde olduğu kadar şık ürünler seçmeye çalışın.

 

Hijyene dikkat edin

 

Lohusalık döneminde kadınların vücut sıcaklıkları normalden daha fazla olmaktadır. Ayrıca anneler bebeklerini besleme esnasında, lohusa giysileri ıslanabilir dahası bebek annenin göğsünde uyurken kusabilir, bunlardan yola çıkarsak ne kadar çok çeşit lohusa kıyafetine sahip olursanız bu dönemi o kadar rahat geçirirsiniz.

Kısacası, lohusa kıyafetleri alırken hem şıklığınızı hem bebeğinizi hem de rahatınızı ön planda tutmanız gerektiğini asla unutmayın.

Etiketler: lohusa pijama
Mayıs 23, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR