Lohusa Kadınlar İçin Korsenin Önemi

lohusa kadinlar icin korse kullanmanin onemi

Lohusa döneminde annelerin kullandığı birçok ürün vardır. Bunlardan biri de korsedir. Bu yazımızda lohusa kadınlar için korsenin önemi ve sağladığı yararlar ile ilgi açıklamalarda bulunacağız.

Lohusa Dönemi’nde ile hamilelikte kadınların vücutlarında birçok değişiklik meydana gelmektedir. Bu yüzden hamilelik süreci kadınlar için çok önemlidir. Kadınlar hamilelikte ortaya çıkan vücutlarındaki farklılıkların bazılarından şikayet ederler. Hamilelikte kilo almak, en çok şikayetçi olduğu konulardan biridir. Bu nedenle alınan kiloların geri verilmesi kadınların ruh sağlığı açısından önemli bir yeri bulunmaktadır. Hamilelikten sonra kilo vermek için lohusa korseleri çok fazla tercih edilen ürünlerden biridir. Bu korseler daha fit ve güzel bir görünüme kavuşmalarına yardımcı olur. Doğum sonrasında korse kullanma sayesinde eski vücudunuza hızlı bir şekilde kavuşmak için ilk adımı atmış olacaksınız.

Hamilelik dönemi sorunları sadece doğum öncesinde meydana gelmez. Doğum sorasında lohusa döneminde de ortaya çıkması mümkündür. Sezaryen ile doğum yapanların dikişlerinin tutması ve kaynama yapması oldukça önemlidir. Çünkü bu süreçte beklenmeyen komplikasyonlar annelerin ve bebeklerinin sağlığını büyük ölçüde tehlikeye atabilmektedir.

 

Doğum Sonrası Lohusa Korsesi Nedir?

 

Doğum sonrasında korse kullanımı bel ve karın sağlığı için oldukça önemlidir. Korsenin asıl amacı vücut desteklenmektir. Bu sayede bedenin eski haline dönmesine büyük ölçüde fayda sağlar. Korseler karın bölgesine zarar vermeyecek ölçüde baskı uygulamaktadır. Bu baskı zaman içerisinde rahmin eski şekline dönmesini yardımcı olur. Zaman ile bedenin incelmesine bağlı olarak bel ölçüsü azalacaktır. Bu durumda korsenin bedeni değiştirmek gerekir.

 

Lohusa Döneminde Korse Ne Kadarre Kullanılmalıdır?

 

Lohusa döneminde korse kullanma süresi 4 ve 8 hafta arasındadır. Bu süre kişinin vücut özelliklerine göre değişiklik göstermektedir. Fakat sadece doktorunuz belirlediğin gün ve saatlerde korsenizi takmalısınız. Akşamları yatmadan önce mutlaka çıkarılmanız gerekir. Çünkü uzun süre korse kullanmak kan dolaşımında sorunlar yaşamanıza neden olur. Ayrıca bel ağrılarına, hareket kısıtlanmasına ve iç organların zarar görmesine neden olabilir.

Sezaryen ile doğum yaptıysanız eğer dikişler iyileşince korse giymeyi bırakabilirsiniz. Fakat giymeye devam etmek size yarar sağlamaya devam edecektir.

 

 

 

Doğum Sonrası Korse Kullanmanın Faydaları Nelerdir?

 

  • Doğum sonrasında korse kullanmak annenin karın kaslarına destek olmaktadır.
  • Doğum yapan kişilerde öne eğilmeyi ve kamburlaşmayı engellemek
  • Korse, doğum dikişlerini tutmaya yarar. Bu yüzden sezaryen ile doğum yapanlar için uygun bir üründür.
  • Ayrıca vücudun çekici bir görünüm kazanmasında oldukça
  • Rahmin eski şeklini hızlı almasına yardımcı olur.
  • Sırt kaslarına destek sağlar. Bu yüzden yorgunluk hissini en aza indirir.
  • Sezaryen dikişlerinde görülen ağrıları azaltmayı sağlar.
  •  

Doğum Sonrası Korse Kullanmaya Ne Zaman Başlanmalıdır?

 

Doğumdan hemen sonra korse kullanmak sağlıklı değildir. Doğumdan sonra korse takmak için gereken bekleme süresi vardır. Doğum yöntemine göre bekleme süresi değişlik gösterir. Normal doğumdan sonra korse takmak için vücudun toparlanması gerekir. Bunun için 1-2 gün yeterli olacaktır. Sonrasında doktorunuzun tavsiye ettiği zamanlarda rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Sezaryen doğum sonrasında ise korse kullanmak için dikişlerin alınmış olması gerekir. Bu yüzden dikişleriniz alınana kadar beklemelisiniz. Sezaryen sonrasında korse kullanmak için en uygun bekleme süresi en az 2-3 haftadır. Bu zamanın geçmiş olması, sağlığınız için çok önemlidir.

 

Lohusa Döneminde Korse Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

 

  • Doğum sonrasında kullanılacak korsenin kasları fazla sıkmaması gerekir.
  • Seçilecek korsenin dokusu pamuklu olmalıdır. Bu özellik sağlık açısından oldukça ö
  • Ayrıca doğum sonrasında kullanacak korsenin bedeni doğru seçilmelidir.
  • Lohusa döneminde kullanılan korseler tamamen hamilelik sonrasına uygun olarak üretilmiştir. Bu nedenle vücudu şekillendirmeye yönelik tasarlamıştır.
  • Piyasada çok fazla çeşit lohusa korseler bulunmaktadır. Birçok doku, model ve renk seçenekleri vardır.
  • Normal doğum yapanlar için tavsiye edilen korseler tüp şeklindeki Bunun sebebi bu korselerin kasık bölgesine baskı uygulamamasıdır. Ayrıca çok rahat ürünler olduğu için otururken size konfor sağlacaktır.
  • Sezaryen doğum yapan kadınlar için önerilen birçok korse çeşidi bulunmaktadır.

Lohusa döneminde korse seçerken dikkat edilmesi gerekenler yukarıda belirtilmiştir.

 

 

 

Doğum Sonrası Ortaya Çıkan Fiziksel Değişimler Nelerdir?

 

Gebeliğin başlamasıyla vücut değişmeye ve rahim büyümeye başlar. Bu büyüme doğuma kadar devam etmektedir. Doğumdan sonra ise rahim eski şekline dönmektedir. Ayrıca kaslar da bebeği tutabilmek için daha çok gerilip enerji harcarlar. Bu yüzden kaslar gebelikte görevlerinden fazla çalışırlar. Doğumdan sonra ise kaslar gevşemeye başlar. Doğum sonrasında beden yavaş yavaş eski şekline dönmeye başlar. Gevşeyen kasların kısa zamanda kendini toparlayabilmesi yapılması gerekenler vardır. Emziren anneler bunun için kilo kontrolü ve hafif egzersizlerin yapabilir. Ayrıca lohusa döneminde korse kullanmaları daha hızlı toparlanmalarına destek sağlayacaktır. Ancak doğum sonrasında uzun süreli korse kullanmanın zararları vardır.  Bu zararlar karın bölgesindeki kasların kendilerine çalışmasını önlemesidir. Bu da kasların zayıflamasına sebep olmaktadır. Oluşturduğu diğer bir zarar ise alerjik reaksiyonlara sebep olup sezaryen sonrası iyileşme sürecini uzatmasıdır. Bu yüzden doğru zamanda doğru korse kullanmaya dikkat etmelisiniz.

 

Çok Tercih Edilen Korse Çeşitleri Hangileridir?

 

  1. Basenleri Toparlayan Korseler

 

Basenleri toplayan boxer korseler özellikle basen ve kalça bölgelerini toparlamak isteyen kadınlar kullanır. Aynı zamanda bu korseler kalça desteklemeyi ve kaldırmayı sağlamaktadır. Bu korselerin bedeninize çok sıkmasını istemiyorsanız tek katlı olan modellerini tercih etmelisiniz. Fakat çok fazla sıkması istiyorsanız çift katlı olan modelleri almalısınız.

 

  1. Doğum Sonrası Kullanılan Korseler

 

Kadınların doğum sonrasında en büyük problemleri karın sarkmasıdır. Doğum sonrası korseleri sarkmaları azalması ve toparlaması etkilere sahiptir Bu sebeple kadınlar tarafından çok sık tercih edilmektedir.

Doğumun sonrası korseleri asla bölgesel değildir. Tüm vücudu sarar. Bel korseleri, bedeni fazla sıkmaz. Tam tersi oldukça yumuşak bir yapıları bulunmaktadır. Fakat doğumdan sonra kadınlar korse kullanmadan önce doktorlarına danışmalıdır.

 

  1. Zayıflatıcı Özelliği Bulunan Korseler

 

Vücutta yer alan fazla kilolar genel olarak dağılım gösteriyorsa zayıflatıcı özelliği olan korseler kullanılır. Fazla kilo orantılı bir şekilde her bölgeden yer alır. Zayıflatıcı özelliği olan tayt korseleri diz bölümünün altından başlayıp, göğsün hizasına kadar çıkmaktadır.  Bu korseleri satın alırken dikkat edilecek bir detayda daha fazla kilolu olan bölgenizin korsede çift katlı olmasıdır. Bu şekilde istediğiniz sonuca daha hızlı ve kolay ulaşırsınız.

 

  1. Dikişsiz Olan Korseler

 

Kadınlar fazla kilolarını saklamaya için korselerden yararlanırlar. Fakat elbiselerinin altından korseleri saklamakta zorluk çekerler. Bu nedenle de dikişsiz olan korseleri tercih ederler. Kadınlar özellikle dışarıda uzun vakit geçireceklerinde dikişsiz korseleri kullanmaktadır.

 

Korse Kullanmak Karın Yağlarının Erimesine Yardımcı Olur Mu?

 

Doğum sonrasında korse kullanmanın karnın düzelmesinde ve göbeğin erimesinde yararı bulunmamaktadır. Bunun nedeni göbek bölgesinde oluşan kiloların hamilelikten dolayı meydana gelmesidir. Gebelikte oluşan kilolar kas kaybına neden olmaktadır. Fakat bu sorunların çözümleri vardır. Doğru karın kası egzersizleri yapmak ve korse kullanmak belirtilen sorunların çözümleridir. Yani doğumdan sonra korse kullanmanın yağların erimesine etkisi dolaylı yolda vardır.

Etiketler: lohusa korse
Nisan 23, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR