Lohusa Giyim Alışverişi Yaparken Dikkat Edilmesi Gereken 6 Konu

lohusa giyim alisverisi yaparken dikkat edilmesi gerekenler

Lohusa giyim alışverişi yapmadan önce bilmeniz gereken birkaç önemli konu var. Kadınların hamilelik dönemi kadar lohusa dönemindeki giyime de dikkat ettikleri bilinir. İşte tam da bu noktada sizlere lohusa giyim konusunda fikirler vermeye çalışacağız. Lohusa döneminde kadınlar hem psikolojik hem de fiziksel olarak rahatlamak ister bunun için giydikleri lohusa elbiselerin rolü çok büyüktür. Lohusa giyimi için Alışveriş yaparken, Dikkat! Etmeniz gereken ayrıntıları bu yazımızda bulabilirsiniz.

 

Lohusa giyim nedir?

 

Lohusa giyim hamile kadınların doğumdan hemen sonra giydikleri lohusa gecelik, lohusa pijama, tarzı rahat elbiselerdir. Lohusa Giyim, yeni doğum yapmış kadınlar için özel olarak tasarlanan lohusa gecelik, lohusa pijama, hamile & lohusa iç çamaşırı, lohusa tacı olarak çeşitli parçalara ayrılan elbise ve aksesuarlardır. Kadınlar doğumdan sonra çok hassas bir döneme girerler, hali ile bu dönemde giydikleri elbiseler, kumaşın kalitesinden giyinin modeline kadar da önemlidir.

 

Lohusa giyimde konusunda nelere dikkat etmeliyiz?

 

Aslında bu konu anneler için hassas bir konudur. Lohusa dönemi için yapacağınız seçimler önemli ayrıntılar içerir, giyeceğiniz geceliklerin rahatlığından kalitesine kadar, sıklığından uyumuna kadar birçok etken barındırır. Bir anne doğumdan hemen sonra hatıra fotoğraf olarak, dünyaya getirdiği bebeği ile ilk fotoğraflarını çektirmek ister, bu sebepten annenin lohusa tacı ve lohusa giysilerinin nasıl göründüğü çok önemlidir.

 

Lohusa bir anne lohusa dönemi için de rahat etmek ister. Bu rahatlık sadece giysilerinin bol olması anlamına gelmez. Aynı zamanda lohusa Annenin kendini daha psikolojik olarak iyi hissetmesi için kullandığı giysilerin şık kendisine yakışır olması da önemlidir. Lohusa giyimde önemli olan diğer bir etken ise kullanılan giysilerin kullanışlı bir şekilde yapılmış olmasıdır. Örnek olarak bir anne bebeğini saat başı emzirmek zorundadır ve bunu yaparken giydiği geceliği veya iç çamaşır kolaylıkla çıkarıp giyilebilmeli bu hususu da not etmelisiniz.

 

  • Lohusa giyimde kendinizi nasıl rahat hissedebilirsiniz?

 

Lohusa Giyim konusunda seçim yaparken mutlaka rahatlık sizin ilk tercihiniz olmalı. Yeni doğum yapmış bir anne doğum kilolarından dolayı kendini ağır ve rahatsız hissedebilir. Çünkü doğum yapan bir anne, doğum yaptığı andan itibaren tam 40 gün lohusa süreci yaşar, bu 40 gün anne doğum kilolarını atmayabilir, bu sebepten dolayı lohusa alış verişi yaparken mutlaka bol ve rahat gecelik pijamalar ve lohusa iç çamaşırı, almalı. Dar gecelik ve pijamalar lohusa dönemi yaşayan anneyi rahatsız edebilir.

 

  • Kumaş tercihleri nasıl olmalı?

 

Lohusa Giyim Alışverişi Yaparken, aldığınız giysilerin kumaşı da önemli bir ayrıntıdır. Aldığınız her giysinin kumaşını inceleyerek almanızı tavsiye ediyoruz. Kaliteli kumaştan yapılan gecelik, pijama tarzı giysiler her zaman annenin rahat olmasını sağlar. Anne doğum haftasını hesap edip mevsiminin göre lohusa giysi almalı. Mesela örnek olarak Anne yaz aylarında doğum yapacaksa, bunun için ipek ten yapılmış veya ince pamuk kumaşından yapılmış giysiler tercih etmeli.

 

Aksi şekilde Anne kış aylarında doğum yapacaksa, onu sıcak tutması için kalın pamuktan yapılmış kumaş giysiler tercih etmeli. Anne bu konuda hassas davranmalı ve kaliteden ödün vermemeli. Naylon ve kalitesiz ucuz kumaştan yapılmış giysiler, lohusa dönemi yaşayan anneyi rahatsız eder. Bu tür giysiler yazın annenin tenini yakar, kışında üşütür ısıtmaz ve annenin soğuk almasına ve bel ağrılarının oluşmasına sebep olabilir.

 

  • Lohusa alış verişi ne zaman yapılmalı?

 

Doğumdan birkaç ay önce lohusa Alışverişi yapılmalı. Lohusa Alışverişi son aya bırakılmamalı. Çünkü bazen Anne adayları erken doğum yapabiliyorlar. Bu sebepten Anne adayları her sürprize karşı hazırlıklı olmalı ve lohusa alışverişini doğumdan en az 2 ay önce yapmalı. Anne adayı lohusa çantasını tamamlamalı.

 

  • Lohusa giyimde ölçülerin önemi

 

Lohusa Giyim Alışverişi Yaparken alacağınız giysilerin ölçüleri önemlidir. Bir anne hamile olduktan sonra doğuma kadar ki süreçte 20 kiloya yakin kilo alır, doğum yaptığında ise bu kiloların yarısı kadar gider. Bu hesaptan yola çıkarak siz de hamilelik ten önceki normal kilolarınızın üstüne 10 kg koyarak o ölçülerde lohusa giysiler alabilirsiniz.

 

  • Lohusa giyimde elbisenin dar olması sıkıntı yaratır mı?

 

Evet, bu konuda anneler daha dikkatli olmalıdır. Lohusa gecelik seçimlerinizde dar sıkı giysiler almaktan ve giymekten sakınmalısınız. Lohusa döneminde anneler genellikle vaktini kendi ev ortamlarında geçirirler. Bu sebepten dolayı daha rahat daha konforlu lohusa kıyafetlerini tercih etmeniz en doğru seçim olacaktır.

 

  • Şık lohusa giyim seçenekleri nasıl olmalı?

 

Doğum yapan annenin misafirleri geldiğinde, annenin şık gözükmesi önemlidir. Seçilen lohusa giysilerin rahatlığı ve kalitesi kadar da şık olması da önemli bir konudur. Seçeceğiniz gecelikler ve pijamama tarzı giysilerin şık ve özenli olmasına dikkat etmelisiniz.

Modayı takip ederek trend lohusa takımları seçimi yapabilirsiniz. Lohusa Giyiminde Renklerin uyumu çok önemlidir. Kendi ten renginize göre lohusa takımları ve giysileri seçmelisiniz. Size bu konuda vereceğim tüyolar eğer siz sarışın bir bayan iseniz bunun için koyu renkli ve parlak desenli gecelikler seçebilirsiniz. Bunun aksine ten renginiz esmer veya kumral ise açık renkte ve daha sade, kaliteli kumaşlardan yapılan giysiler seçebilirsiniz.

 

Lohusa Giyimin Tamamlanması

 

Lohusa giyimin tamamlayıcı unsuru olarak lohusa tacını ve hamile&lohusa terliğini düşünebilirsiniz. Lohusa tacı alırken bebeğinizin cinsiyetine göre renk seçimi yapmayı unutmayınız. Kız bebek için pembe ve kırmızı renk seçimi daha hoş olur. Erkek bebekler içinde mavi ve krem renkler seçebilirsiniz.

Etiketler: lohusa giyim
Mayıs 22, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR