Lohusa Gecelik Kullanmanın Önemi

Lohusa Gecelik Kullanmanın Önemi

Lohusa döneminde annede bir çok yönde değişimler olur. Bu değişimlerin yanı sıra annenin yaşam tarzı ve sorumlulukları değişir. Lohusalığa, özelikle ilk defa anne olanlar için zor bir dönemin başlangıcı diyebiliriz. Lohusa dönemini en iyi şekilde geçirmek için rahat bir yaşam tarzını kısa bir süreliğine de olsa benimsemek gerekir. Bu noktada size lohusa gecelik kullanmanın önemi konusunda fikirler vermeyi hedefledik. Yazımızda Lohusa annelerin gün içinde karşılaşabileceği sorunlara karşı en pratik çözümleri sunmaya çalıştık. Lohusa gecelik kullanımının önemi hakkında detaylı bilgileri sizinle paylaşmak istedik. Bloğumuzda lohusa anneler için fikirler sunmaya devam edeceğiz.

Lohusalık dönemi nedir diye soranlar mutlaka olacak. Bir kadının doğumdan sonraki ilk altı haftalık dönemine Lohusalık dönemi denir. Bu döneme halk dilinde 40’ı çıkmak da denebilir. Bebek ve anne doğumdan sonraki ilk 40 gün hassas olur. Hastalıklara karşı direncini sağlamak için anne ve bebeğin iyi beslenmesi gerekir. Bu dönem, kadınlarda metabolizma ve diğer vücut sisteminde değişimlerin olduğu, aslında vücudun normalleşme sürecidir. Lohusalıkta hormonal değişim çok hızlı yaşanmaktadır. Bu hızlı hormonal değişim kadınların fizyolojik ve psikolojik olarak hassaslaşmasına neden olur. Lohusalıkta vücut daha fazla yorulur, daha fazla terler ve ısı dengesi normal dönemdeki gibi değildir. Lohusa annelerinin gün içinde rahat kıyafetler giyinmesi gerekir. Lohusa gecelik modelleri annelerin rahat bir gün geçirmesi için ideal kıyafetler olabilir.

 

Lohusa gecelik kullanmanın avantajlarını şöyle sıralayalım ;

 

  1. Lohusa Geceliği ve Gece Konforu

Lohusa gecelik sayesinde geceleri bebeğinizi rahatça emzirebilirsiniz. Yeni doğan bebekler gecede bir kaç defa uyanır. Anneler lohusa döneminde uyku düzenini bozabilirler. Gece boyu uykusuz kalan anneler gündüzleri de uyumak isteyebilir. Birçok lohusa anne ilk 3 aylık bu süreçte gün içinde dahi lohusa pijaması giyinmektedirler. Lohusa Pijama Modelleri annenin bebeğini rahatça emzirmesini sağlayacak şekilde tasarlanmıştır. Ön yaka kısmındaki düğmeler sayesinde anne pratik bir yöntemle bebeğini emzirebilir.

 

  1. Lohusa Gecelik Modelleri ile Günü Kurtarın

Lohusa kadın için lohusa gecelikler günün en iyi kurtarıcısı olabilir. Gün içinde giyilecek lohusa gecelik modelleri, annenin esnek hareket etmesini sağlar. Böylece anne gün içinde çok daha rahat bir konfora sahip olur. Konforlu bir gün geçirmek annenin enerjik olmasını, kendisi ve bebeği ile daha çok ilgilenmesini sağlar. Bebek gece acıktığında anne rahatça bebeği doyurmalı ve rahat bir şekilde uykusuna dalabilmelidir. Annenin bebeği ile ilgilenirken bir yandan da kendisine iyi bakması gerekir. Annenin hastalanması iki tarafı da olumsuz etkiler.

  1. Lohusa Sabahlığı Almayı İhmal Etmeyin

Lohusa geceliği alırken sabahlık takımı olanları almayı ihmal etmeyin. Annenin geceleri uyuyup uyanması yanı sıra hormonel dengesizlikler yaşaması; annenin kimi zaman terlemesine kimi zaman üşümesine kimi zaman da bunalıp sıcaklamasına neden olur. Bu dengesiz vücut durumlarını kontrol altına alabilmek için lohusa geceliği yanı sıra lohusa sabahlık modellerini de almakta büyük fayda var. Bebeğinizin ağlama sesi ile birden sıcacık yatağınızdan çıkıp hemen bebeğinize yöneleceksiniz. Bu sırada elinizin altında bir sabahlık olması üşümenizi engelleyecektir. Özellikle boyun, sırt ve omuzları sıcak tutmaya bakın. Tabi ki bir de ayakları. Lohusa pikamaları ve lohusa sabahlıkları satın alırken yaka kısmına dikkat edin. Boynunuzun ve yakanızın açık kalmasını engelleyecek bir model seçin.

 

  1. Eski Pijama Takımlarınız ile Rahat Edemeyebilirsiniz

Terlemeyi önleyen lohusa pijamalarını almakta fayda var. Bu nedenle alacağınız lohusa pijama takımının kumaşı pamuklu ya da bambu olmalı. Lohusa pijama takımları bu konuda kadınların vücut özellikleri düşünerek yapıldığından size büyük konfor sağlayacaktır. Bir çok marka aklınıza gelmeyecek birçok detayı önceden düşünüp bu detaylara göre ürünler üretmekteler. Özellikle lohusa anneler için üretilen ürünler annenin ve bebeğin konforlu yaşamını hedef almaktadır. Hamile kalmadan önce aldığınız bir pijama takımı lohusalık döneminizde pek işinize yaramayabilir. Doğumdan önce yapacağınız doğum çantasına mutlaka bir kaç adet lohusa pijama takımı alın. Mutlaka kullanacağınız bu ürünler sizi çok mutlu edecektir.

Kısacası lohusa gecelik kullanmanın önemi sandığınızdan çok daha fazla olabilir. "Lohusa gecelikleri sadece 3 hafta giyerim almaya ne gerek var." diye düşünmeyin. Bu gecelikler, rahatlığı ile tanıştıktan sonra bebeğinizi emzirme dönemi boyunca hiç üzerinizden çıkarmak istemeyeceğiniz takımlar olacaktır.

Üstelik birbirlerinden şık lohusa gecelikleri annelerin gün içinde kendilerini daha mutlu hissetmesini sağlayabiliyor. Lohusa gecelikleri gün boyunca giyildiği için markalar, annelerin kendilerini daha iyi hissetmesini sağlayacak anne bebek temalı modelleri üretiyor. Ya da dantel ve kurdelalar ile süslenmiş hoş rengli ve yumuşacık kumaşlarla üretilen bu gecelikler annelerin kendilerini gün içinde mutlu hissetmesini sağlıyor.

 

  1. Kendinize Giysi Alırken Bebeğinizi de Hesaba Katın

Giyineceğininiz kıyafetle sadece siz değil bebeğiniz de temas edecek. Kıyafet alırken bunu mutlaka hesaba katmalısınız. Yün bir hırka bebeğinizin hassas tenini kaşındırabilir. Ya da polar bir sabahlık bebeğinizin kucağınızdayken terlemesine neden olabilir. Giyineceğiniz sabahlık ve lohusa pijama takımlarını alırken sadece kendinizi değil doğacak olan bebeğinizi de düşünmeniz gerekir. Bu arada size nacishane bir tavsiye daha. Bebeğiniz için aldığınız yumuşatıcı ve deterjanlar ile kendi kıyafetlerinizi de yıkayın. Parfüm kullanmayın. Bebeğiniz bu tür kokulu deterjanlara ve parfümlere karşı duyarlı olacağından alerjik bir reaksiyon gösterebilirler.

Tüm gün evde zaman geçirmek bir anne için yeterince sıkıcıyken günü paspal bir kıyafetle özensiz bir şekilde geçirmek de annenin huzursuz olmasına neden olabilir. Size tavsiyemiz doğumdan sonra evde bebeğinizle birlikte neler yapacağınızı düşünün. Evinize gelen misafir ve komşularınızla ne tür etkinlikler yapacağınızı, ikramlıklarınızı, giyineceğiniz kıyafetten yapacağınız makyaja kadar herşeyi planlayın. planlarınızı hayata geçirmek size çok iyi gelecektir. 40 gün göz açıp kapanıncaya kadar geçecek ve yavaş yavaş bebeğinizi alıp dışarıya çıkabileceksiniz. Zamanınızı iyi geçirebilmek için hiç bir detayı atlamayın. Kendinize en büyük ilgiyi önce kendiniz gösterin. ;)

 

Etiketler: blog yazısı
Kasım 03, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR