Kız Çocukları için Eşofman Takım Tercihi Nasıl Olmalı?

Kız Çocukları için Eşofman Takım Tercihi Nasıl Olmalı?

Kız çocukları için eşofman takımları, bir sportif aktivitesini rahat ve konforlu yapmayı sağlamanın yanı sıra özgürce hareket edebilmenin avantajıdır. Sokakta ya da evde rahat giymek kız çocukları için çok önemlidir. Çocuklarımızın daha rahat bir yaşam sürmesini sağlamayı hedefleyen anne babalar için hazırladığımız ”Kız çocukları için eşofman takım tercihi nasıl olmalı?” adlı yazımız umarız sizler için faydalı olacaktır.

 Kız çocukları için üretilen alt-üst eşfomanlar ve eşofman takımları, günlük kullanımlarında ve profesyonel sportif aktivitelerde çocukların konforlu yaşamını artırmayı hedeflemektedir.  Eşofman takımları kız çocuklarına hareket özgürlüğü sunmakta ve gün içinde güvende kalmasını sağlayacak şekilde üretilmektedir. Kız çocuk eşofman takımları erkeklerinkinden farklı kalıplarda ve modellerde üretilir. Nefes alan, sıcak tutan ve esneyebilen kumaşlar tercih edilir. Bu tür kumaşlar sayesinde çocuklar günlük etkinlikleri boyunca sağlıklı bir yaşam sürmektedir. Ebeveyniler çocukları için her zaman en rahat ve güvenli olan ürünleri tercih etmektedir. Bu nedenle çocuk eşofman takımları en çok tercih edilen çocuk kıyafetleri arasında yer alıyor.

Rahat kıyafetler çocuğun hareketlerini rahatça yapmasını sağlarken bir yandan da gün içinde sıcak kalmasını sağlar.

  

Kız Çocuk Eşofman Takımı Özellikleri Nasıl Olmalı?

 

 Kız çocuk eşofman takımı, egzersiz hareketleri yaparken tüm dinamik hareketleri destekleyecek nitelikte rahat olmalı. Vücutla birlikte her yöne kolayca esneyen kumaşlardan yapılmalı. Açık havada hava soğukken vücudu sıcak tutmalı. Fakat aynı zamanda nefes alabilen bir kumaş olmalı. Aksi taktirde antrenmanlar sırasında terlemeye ve soğuk algınlığına neden olabilir. Nefes alamayan kumaşlar vücudu tahriş edebilir. Kalitesiz kumaşlar pişikler veya isilik gibi cilt problemlerine neden olabilir.

 

Kız çocuk eşofman takımları, vücudun her yerine aynı rahatlıkta hareket etme kabiliyeti sunmalı ve çocuğun hareket etmesini kolaylaştırmalıdır. Peki “Çocuğun rahat hareket etmesini sağlayan eşofman türleri nelerdir?” Diye soracak olursanız eşofmanın ağ bölümü çocuğunuzun bedenine tam olmalı ne uzun ne kısa. Bel lastiği çok dar olmamalı eşofmanların lastiğinin yanı sıra bir de bel kısmında esnek bir ip olabilir.  

Yukarıda bahsettiğimiz özellikler aynı zamanda, kız çocuk pijama takımları ve kız çocuk şortlu takımlar için de geçerlidir.

 

 Kız Çocukları İçin Hangi Model Eşofman Takımı Alınmalı

 Piyasada çocuğunuz için şık görünen pek çok çocuk eşofman takımı bulunmakta. Çocuklar için şık görünmek önemli fakat rahatlık her şeyden önemli değil mi? Çocuğunuza Eşofman takımı satın alırken rahat ve şık görünen eşofman takımlarını tercih etmeye çalışın.

 

Kız çocuk eşofman türlerini şu şekilde satın alabilirsiniz:

 

  • Alt ve üst olarak iki parçadan oluşan eşofman takımlarını satın alabilirsiniz. Terleme gibi ihtimallere karşı on kısmı fermuarlı üst eşofman takımlarını almakta fayda var. Terleme ya da üşüme gibi durumlarda fermuarlı üst eşofman takımları ısı dengesini sağlayabilir.

 

  • Mevsimine göre; polar, tüylü, french terry, pamuklu gibi kumaşları tercih edebilirsiniz. Yaz aylarında pamuklu eşofman takımları ferah olur. Kış aylarında ise eğer antrenmanda giyilecek bir takım istiyorsanız kesinlikle iç kısmı pamuklu olmalı.

 

  • Mevsimine göre alınan takımlar, çocukların her tür havada bile outdoor etkinliklerine güvenle katılabilmesini sağlar.

 

  • Koruyucu özelliği olan eşofman takımlarını tercih edin. Mesela bazı polar eşofman takımları, polarlı iç yüzeyleri sayesinde maksimum ısı yalıtımı sunarak çocukların soğuk almasını önler. Fakat her ihtimale karşı pamuklu bir fanila kullanmak iyi olur.

 

  • Kapüşonlu eşofman takımları her daim avantaj sağlar. Kapüşonlu olarak tasarlanan eşofmanlar serin havalarda baş kısmı soğuktan korur. Eğer antrenmanda saçlar terlediyse kapüşonlu eşofman takımı anı kurtarmanın en iyi yöntemi olabilir.

 

  • Paçaları büzgülü eşofman takımları da çocuklar için kullanım kolaylığı sağlar. Çocuğunuza paçaları büzgülü bir eşofman takımını bir beden büyük giydirebilirsiniz. Paça kısmı rahatsız etmeyeceği için büyük beden sorununu kısmen olsa da ortadan kaldırabilirsiniz.

 

  • Alacağınız eşofman takımının bel kısmına dikkat edin. Mutlaka lastikli olmalı. Lastikli bel bandı sayesinde eşofman altını giyip çıkarmak kolay olacaktır. Ve alt eşofman lastiği sayesinde eşofmanın belden düşmesi gibi sorunlar da ortadan kalkacaktır.

 

  • İç kısımları yumuşak ve tüylü olan seçenekleri özellikle de kış ayı için değerlendirebilirsiniz. Yumuşak dokusu ile cilde nazik bir dokunuş sağlar ve bu sayede cilde zarar gelmesini önler.

 

  • Kısmi havalandırma bölümleri olan kız çocuk eşofman takımlarını ve spor tişörtleri seçmeyi ihmal etmeyin. Vücudun en çok terleyen bölümlerine havalandırma dokusunda kumaşlar ekleyen takımlar. Sportmenlik açısından çocuklarımıza bolca konfor sunar. Bu konforu mutlaka değerlendirmek iyi olur.

 

  • Spor etkinlikleri ve günlük yaşam için eşofman takımları dışında tekil olarak satılan eşofman üstleri, eşofman altları ve taytları da tercih edebilirsiniz.

 

  • Hareketli çocuklar için vücut hareketlerini kısıtlamayan kız eşofman takımları var. Bu modelleri özellikle tercih etmek isteyebilirsiniz. Bu takımlar, esnek kumaş yapısı ve desteklenmiş diz yapısı sayesinde deride yırtılma ve yaralanmayı önleyebilir.

 

  • Yoğun olarak tercih edilen, kız çocuk eşofman altı modelleri, tayt şeklindeki eşofman altları ve ter tutmayan kumaşlarla yapılan sweatshirt modelleri renk ve desen olarak da çocukların ilgisini görmekte. Eğer çocuğunuzun eşofman takımlarını severek giyinmesini istiyorsanız. Onların sevdiği desen ve renklerde takımlar alabilirsiniz.

 

  • Antrenman sırasında transparanlığı engelleyen kumaşlardan yapılan spor taytlardan alacaksanız. Beden seçimi sırasında ürünü çocuğunuza mutlaka giydiniz. Bir taytta dikkat etmeniz gereken konular ise opaklık, vücuda oturan elastik bel kıvrımları, vücudu saran kesim stili gibi pek çok özelliğe sahip tayt eşofman altı modelleri olmalı.

 

  • Egzersiz ve günlük hayatta çocukları rahat ettiren bu ürünler, verimli hareket deneyimleri sunar. Gelişim çağındaki çocukların hareket özgürlüğünü kısıtlamak vücut gelişimini olumsuz etkiler. Bu nedenle eşofman ve benzeri ürünleri kullanmak konusunda tereddüt etmeyin.

 

  • Son olarak çocuğunuza mutlaka farklı kıyafetlerle kombin yapabileceği bir siyah çocuk eşofman altı almanızı öneririz.
Etiketler: blog yazısı
Ekim 19, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR