Kış Bebekleri için Doğum Çantası Nasıl Hazırlanmalı?

Kış Bebekleri için Doğum Çantası Nasıl Hazırlanmalı?

Büyük gün yaklaşıyor. Hamileliğin son günleri annelerin heyecanı giderek artmakta. Fakat bu heyecan yerini strese bırakmamalı. Annelerimiz bebeklerinin doğduğu günden itibaren bebekleri için endişelenmeye başlarlar. Doğum çantası nasıl hazırlanır? Doğumdan sonra bebeğime nasıl bakmalıyım? Doğuma giderken yanımda neler götürmeliyim? Doğum çantası ne zaman hazırlanır? Bunun gibi birçok detay anne adaylarının gündemindeyken, bizde anne adaylarınıza faydalı içerikler sunmaya devam ediyoruz. Bu yazımızda “Kış bebekleri için doğum çantası nasıl hazırlanmalı?” adlı yazımızda kış aylarında doğum yapacak olan annelere kış doğum çantası hazırlamanın detaylarını anlatmaya çalışacağız.

 

Sevgili annelerimiz her şeyden önce stresten uzak durmalısınız. Doğumunuzun kış ayına denk gelmesi sakın sizi kaygılandırmasın. Doğum ve sonrasını en ince ayrıntılarını da düşünüp hesaba katarak hazırladığımız bu yazımızı okuduktan sonra kaygılarınızı bir kenara bırakacağınızdan eminiz.

 

Doğum çantası, zamanından önce olabilecek bir doğum ihtimaline karşın en geç 32. haftada hazır bulunmalıdır. Doğum çantası hazırlamadan önce doğum yapacağınız hastane hakkında araştırma yapmanız gerekiyor. Hastanenin size sunacağı bazı araç gereçler olabilir. Ya da tam tersi hastanede size verileceğini düşündüğünüz fakat hastanenin karşılamadığı araç gereçler de olabilir. Bir bakıma hastanenin sunduğu ürünleri kullanmak istemeyebilirsiniz. Bu detayı mutlaka gözden geçirmeniz gerekir. Bu yazıda yer alan kış doğum çantası listesi tam kapsamlıdır. Yani, hastaneden hiçbir şey almayacağınızı düşünerek hazırlanmıştır.

 

Kış doğum çantasını hazırlarken bu güzel anın tadını çıkarmaya bakın. Aldığınız ürünler sizin ve bebeğiniz için çok özel. Onları seçerken ve hazırlarken yaşadığınız heyecan paha biçilmez.

 

Kış Doğum Çantasında Olması Gereken Ürünler

 

Kış doğum çantasında neler olmalı? Kış doğum çantasında olması gereken ürünlerin detaylı listesi şunlardır:

 

  • Bir ya da iki küçük valiz - Kış bebekleri için doğum çantası hazırlarken dikkat edilmesi gereken detayların en başında malzemeleri içine koyacağınız hijyenik ve dik durabilen, hastanede rahatça kullanabileceğiniz bir ya da iki çanta tedarik etmek. Aslında çantadan çok küçük bir valiz de denebilir. Kapağını rahatça kapatabileceğiniz tekerlekli küçük bir valiz ideal olur. İki çanta tedarik etmenizin nedeni kışlık ürünlerin daha fazla yer kaplamasıdır. Mesela bebeğiniz ve kendiniz için fazladan bir battaniye almak isteyebilirsiniz.

 

  • En az 3 takım bebek hastane çıkış seti (body ya da zıbın, normal penye tulum, kalın polar tulum, çorap, şapka, eldiven) - Normal doğumu planlamanıza rağmen sezaryen doğum yapabilirsiniz. Bu nedenle bebeğinizle birlikte birkaç gün hastanede geçirmeniz gerekebilir. Bu durumda özellikle bebeğin en çok ihtiyacı olan giyim ürünlerini bolca bulundurmakta fayda var. Yanınıza bir de kalın pamuklu kumaştan yapılmış bir şapka almayı ihmal etmeyin. Pandemi süresi nedeni ile odanızı sık sık havalandırmak isteyeceksiniz. Odanın havalandırılması sürecinde bebeğinizin başını biraz daha kalın bir şapka ile kapatmak isteyebilirsiniz. Alacağınız bebek şapkaları bebeğin kulaklarını da kapatacak modellerden olmalı. Ve kesinlikle pamuklu ya da doğal bambu kumaşlar tercih etmelisiniz. Bebeğinizin terlemesi durumunda bu tür kumaşlar daha sağlıklı olacaktır.

 

  •   2 adet battaniye, eve gidiş giysisi – Gideceğiniz hastanede size verecekleri odanın sıcaklığı konusunda bilginiz olmayabilir. Bu nedenle tedbirli olmakta fayda var. Alacağınız battaniyeler iki farklı kumaştan olmalı biri sıcak bir ortamda kullanacağınız ince bir battaniye diğer ise soğuk bir ortam için kalın battaniye.

 

  • Bebek bezi, alt açma seti, bebek mendilleri, ıslak mendil, bir derin kâse, pamuk – Bebek bezleri özellikle yeni doğan bebekler için yapılmış göbek kısmı yüksek olmayan, hassas tenlere göre hazırlanmış yumuşak yüzeyli olmalı. Bebeklerinizin poposunu pamukla silmeniz gerekebilir. Aslında uzmanlar bebek poposunu özellikle ilk 5-6 ay pamuk ve ılık su ile silmenin daha sağlıklı olduğunu söyler. Bu nedenle yanınıza mutlaka bir paket pamuk ve hijyenik bir derin kâse alın. Birçok anne bebeklere özel yapılan ıslak mendilleri tercih eder. Fakat bebeğinizin teni çok hassas olabilir. Her ihtimali düşünmeniz gerekir.

 

  • Bebek losyonu, bebek şampuanı ve pişik kremibebekler için kullanılabilecek kozmetik ürünler bunlar. Bu ürünlerin markası konusunda bolca araştırmalar yapıp bebeğiniz için en sağlıklı güvenilir doğal ürünleri satın almaya çalışın.

 

  • Bebek için burun aspiratörü – yeni doğan bebeklerde burun tıkanıklığı olması gayet doğaldır. Burun tıkanıklığını açmak için yeni doğan bebeklerde kullanılan ürünleri satın almakta fayda var. Tuzlu su, nem oranı gibi faktörler de burun tıkanıklığı sorununu düzeltebilir.

 

  • Banyo havlusu bebeklerin ilk bir hafta yıkanması önerilmez. Ama siz yine de bebeğiniz için bir banyo havlusu bulundurun.

 

  • Biberon, bebek kaşığı ve benzeri yeni doğan besleme araçları – yeni doğan bebeklerin ilk günden itibaren anne sütü ile beslenmesi gerekir. Fakat olabilecek herhangi bir sorun için yanınızda yeni doğan biberonu bulundurmayı ihmal etmeyin.

 

 Anne İçin Doğum Çantasında Olması Gereken Araç Gereçler

 

  • Sıcak tutan uzun bir sabahlık ya da hırka - Artık Lohusa dönemine gireceksiniz. Kendinize her zamankinden daha dikkatli bakmanız gerekir. Lohusalık dönemi sizi daha hassaslaştıracak. Bu nedenle soğuk almamanız gerekir.
  • Emzirme için önden düğmeli 3 adet lohusa pijaması ya da gecelik – ilk gün gecelik giyinmek isteyebilirsiniz. Fakat eğer hastanende uzun dönem kalırsanız bir pijama giymekte isteyebilirsiniz. Bu nedenle gecelik yanında mutlaka bir pijama takımı da almakta fayda var.
  • Süt sağma pompası ve süt saklamak için süt poşetleri - Annenin ilk bir haftalık sütü bebek için çok önemli eğer bu sütü sağmak zorunda kalırsanız mutlaka süt poşetine koyup saklayınız. Bu sütü daha sonra bebeğinize içirmek isteyebilirsiniz.
  • Bir iki paket farklı ebatlarda hijyenik kadın pedi ve göğüs pedleri
  • Terlik ve havlu
  • İki çift sıcak tutan çorap
  • Meme uçları için krem, birkaç emzirme sutyeni, emzirme örtüsü ve emzirme yastığı
  • Anne için doğal kozmetik malzemeleri

 

Etiketler: blog yazısı
Ekim 12, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR