Kadın Sabahlık Modeli Tercihi Nasıl Yapılmalı?

Kadın Sabahlık Modeli Tercihi Nasıl Yapılmalı?

 

Her gün ortalama 7 saat uyuyoruz. Günün yorgunluğunu atmak için güzel bir uykuya hepimizin ihtiyacı var.  Tabi ki uyku halinde rahat olmak bu ihtiyacımızı en iyi şekilde karşılamamızın en büyük şartı. Uyku sırasında nasıl rahat olunur derseniz, uyku konforunu etkileyen faktörlerden biri de gecelikler ve sabahlıklar diyebiliriz.  Biz bu konforu en üst seviyeye çıkarmanızı sağlayacak olan sabahlık seçimi konusunda size yeni fikirler vermek için “Kadın Sabahlık Modeli Tercihi Nasıl Yapılmalı? “adlı yazımızı hazırladık. Hep beraber evdeki uyku konforumuzu arttırmaya ne dersiniz!

 

Öncelikle uyku konforunu arttırmak için stresten uzak durmak gerektiğini, rahat bir yatağa sahip olmak gerektiğini, yattığınız odanın havadar ya da havalandırılmış olması gerektiğini vurgulamak gerekir.  Sonraki maddemiz ise sizin için uygun ve rahat bir sabahlık modeli tercih etmek.

 

 

Gelelim kadın sabahlık modeli tercihi nasıl yapılmalı sorusuna. Rahat bir uyku çekmeye olanak sağlayan, giyimi rahat ve terlemeyi önleyen kumaşlarla üretilen gecelik modelleri, sabaha kadar rahat rahat uyumanızı sağlayabilir. Gecelik ve sabahlık bu ne fark eder demeyin. Rahat bir uyku kıyafeti ve bir de yumuşacık mis kokulu bir nevresim takımı günün yorgunluğunu atmak için harika olmaz mı?

 

Birbirinden farklı renklerde ve modellerde bir sürü gecelik ve sabahlık modelleri var.  Peki biz hangisini seçmeliyiz diyorsanız işte size minik ip uçları.

 

Kadın Sabahlık Tercihi Yaparken Kumaş Türüne Dikkat Edin!

 

Kadınlar ay içindeki hormon değişimi nedeni ile bazı dönemler terler bazı dönemler de üşür. Bunu kadınlardan iyi bilen olamaz. Bu nedenle kendinize iki farklı kumaşta sabahlık alın. Gecelik elbette çok önemli ama kadın sabahlık çeşitleri de bir o kadar önemli. Terli bir halde yataktan kalkıp lavaboya giderken teriniz üşümenize neden olabilir. Ya da yatağın sıcağından çıkıp banyoya gittiğinizde üşüyebilirsiniz. Bu durum daha çok uykunuzu kaçırabilir. Bu gibi durumlar için terlediğiniz sıcak havalarda yani yaz aylarında terinizi çekecek pamuklu bir sabahlık tercih edebilirsiniz.  Eğer yatakta terlemiyorsanız size içinde olmakta mutluluk veren şık saten sabahlık giyinebilirsiniz. Kış ayları için bir pamuklu bir saten ve kış için de bir polar sabahlık edinmek sizin için gayet yeterli ve faydalı olacaktır. Kumaş tercihinde kumaşın doğallığı da önemli. Seçeceğiniz kumaş kaliteli ve doğal olmalı. Konforlu ve huzurlu uykular için birbirinden şık gecelik ve sabahlık çeşitleri varken tek model ile kalmayın.

 

Ev Giyiminde Şık Olmak Güne Enerjik Başlamanın Bir Yolu Olabilir mi?

 

Ev içinde ve uyku sırasında konforlu ve şık bir yaşam sunan doğal kumaş ve ipliklerden üretilen sabahlık ve gecelikler ev giyiminin vazgeçilmezlerindendir. Evde iyi görünmek her kadının hakkıdır, sabahları yataktan kalktığında geceliğine uygun rahat ve şık bir sabahlık giymek kişinin iyi hissetmesine büyük katkı sağlar.  Kadın gecelik takımları ev konforu için en önemli malzemedir diyebiliriz. Sabah kalktığımızda aynaya bakar yüzümüzü yıkar sonra güzel bir kahvaltı yaparız. Bu sırada bir kadının ev içinde şık olduğunu görmesi, güne daha yüksek bir enerji ile başlamasını sağlar. Kısacası evde şık olmak, güne güzel başlamanın en iyi yolu diyebiliriz.

 

 

Kadın Sabahlık Tercihi Yaparken Parçaların Uyumuna Dikkat Edin!

 

Az önce şıklıktan bahsettik. Peki şık olmanın yolu uyumdan geçmez mi? Giydiğimiz bir sabahlık hem gecelik ve terlik ile uyumlu hem de bedenimiz ile uyumu olmalı. Mümkünse kadın gecelik ve sabahlık alırken, takım halinde ve bedeninize uygun olanını almaya çalışın. Eğer beğendiğiniz geceliğin sabahlığı yoksa sizde başka bir parça ile takım yapabilirsiniz.  Sizi bekleyen zevkinize uygun onlarca hatta yüzlerce gecelik ve sabahlık seçenekleri sizi bekliyor.

 

Gecelik ve sabahlık bedeninize uyumlu olmalı. Mesela bedenin göğüs kısmını sıkan bir sabahlık asla rahat olmaz. Görüntü de hiç hoş olmaz. Alacağınız sabahlığı bedeninize uygun ölçülerde almaya özen göstermelisiniz.

 

Bedeninize Gece Gece Isı Şoku Yaşatmayın.

 

Gece gece yataktan kalkıp vücudunuza ısı şoku yaşatmayın. Yatağın başucuna bir sabahlık koyuverin. Kalkar kalkmaz hemen sırtınıza hızlıca giyiniverin. Ama Sabahlık modellerini seçerken, sabahlığı hızlıca giyinmek için kol kısmının geniş olmasına özen gösterin. Ve mutlaka ön kısmı kapatabileceğiniz bir kemeri olmalı.

 

Uyku arasında tuvalet veya herhangi bir ihtiyacınızı karşılamak için yatağınızdan kalktığınızda yatak dışındaki alanın ısı değişimine karşı hazırlıklı olmak gerekir. Aksi taktirde uykunuz kaçabilir ya da soğuk alabilirsiniz. Bu tür sorunlara önlem almak için başucunuzda bir sabahlık mutlaka bulundurun.

 

 

Hamile ve Emziren Anneler İçin Sabahlık Tercihi Nasıl Olmalı?

 

Hamilelik ve Emzirme dönemindeki annelerde, terleme sık görülen bir sorunda. Özellikle hamileliğin 3. trimesterinden sonra terlemeler gece uyanmaları gece tuvalete gitmeler ve uyku hali sık görülür. Anne adayları gün içinde evlerinde rahat rahat uyumak ve ev içinde gezinmek isteyebilir. Bir anne adayının ve emziren bir annenin ev içinde en çok giyeceği kıyafetin sabahlık ve gecelik olduğunu bilmek ve buna göre önceden birkaç sabahlık ve gecelik takımı almak iyi olur.

 

Peki anne adayları ve emziren anneler hangi sabahlıkları almalı?

 

Emziren anneler geceleri yataktan defalarca kalkıp bebeklerini emzirmek, bebeklerin bezlerini değiştirmek için sık sık uyanırlar. Gece boyunca uyku aralarında ortalama 15-20 dk zaman harcarlar. Bu süre bir annenin soğuk almasına neden olur. Soğuk almayı en aza indirmek için sıcak tutan pamuklu bir sabahlık tercihi olacaktır. Hamile anne adayları için de aynı sabahlık çeşitlerini önerebiliriz.

 

Son olarak sabahlık boyuna değinelim.  İstediğiniz boyda sabahlık giyinmekte özgürsünüz fakat eğer bebeğinizi emzirme sırasında rahat etmek istiyorsanız. Çok uzun sabahlıkları tercih etmemeye çalışın. Sabahlıkların etekleri sizi rahatsız edebilir. Eğilme doğrulma sırasında üzerine basıp düşebilirsiniz.

Etiketler: blog yazısı
Eylül 29, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR