Kadın Pijama Kumaş Tercihi Nasıl Olmalı?

Kadın Pijama Kumaş Tercihi Nasıl Olmalı?

Kadın pijama kumaş tercihinde dikkat etmeniz gereken bazı detaylar vardır. Bu detaylar arasında, kumaş türlerinin önemi büyüktür. Gece boyunca, sizi uykunuzda rahat ettirecek en büyük özellik pijamanın kumaş özellikleridir. Bu sebepten kadın pijama takım seçimlerinizde kumaşın özelliklerini de dikkate almalısınız. Günümüzde pijama takımları için özel olarak üretilen kumaşlar vardır. Bu kumaşların, özeliklerini ve kullanım detaylarını merak ediyorsanız sonuna kadar okumanızı tavsiye ederiz.

 

Kadın pijama kumaş tercihlerinizi mevsimine göre yapmalısınız. Yazlık pijama ve kışlık pijama olarak ikiye ayrılır. Tabii dört mevsimlik kullanışlı, pijama takım modelleri de günümüzde artık mevcuttur. Fakat dört mevsim kullanışlı, pijama takımlarını, sonbahar ve ilkbahar da kullanmanızı tavsiye ederiz. Diğer türlüsü yazın kendinizi rahat hissetmeyebilir ve kışın da üşüyebilirsiniz. Kadın pijama takımı için kumaş önerilerine geçmeden önce, sizlere pijama sektöründe kullanılan kumaş türleri hakkında bilgi vermek istiyoruz.

Bayan pijamalarda kullanılan kumaş türleri nelerdir?

Günümüzde bayan pijama takımları için kullanılan, pek çok kumaş türü bulunmaktadır. Bu kumaş türleri kaliteden kaliteye değişiyor. Tabii kalite değiştikçe, fiyatlarda değişiyor. Kaliteli kumaşlardan yapılan pijama takımlarının, fiyatları da yüksek oluyor. İşte günümüzde pijama takımları için, kullanılan kumaş türleri ve özellikleri. Ayrıca bu kumaş türlerinin, hem artıları hem de eksileri sizlerle.

  • Pamuklu kumaşların artıları: Pamuklu kumaşların artıları, yumuşak dokuya sahip olmaları ve rahat olmasıdır. Bunun yanı sıra hava alan dokusu ile hava dolaşımını kolaylaştıran özelliklere sahiptir. Pamuklu kumaşlarda en çok tercih edilen, yumuşaklık konusunda rahat olmasıdır.
  • Pamuklu kumaşların eksileri: Pamuklu kumaşlar, ısı yalıtımı konusunda pekiyi değildir. Özellikle soğuk kış aylarında, üzerinizde kalın bir örtü yok ise üşüyebilirsiniz. Pamuklu kumaşlar, nemi dışarı atma konusunda iyi değildir. Eğer çok sık terleyen biri iseniz, size pamuk kumaştan yapılmış kadın pijamalarını öneremeyiz.
  • Viskon kumaşların artıları: Viskon kumaşlar, son derecede kullanışlı kumaşlardır. Viskonun hammaddesi, pamuk kumaşlardan, daha fazla nem alma oranının yüksek olmasıdır. Bu nedenle viskon kumaşlar, boyamaya ve baskı ya daha elverişlidir. Kumaşın üzerinde renkler ve desenler, daha canlı çıkar. Kullanım konusunda, esnek ve yumuşak bir dokuya sahiptir.
  • Viskon kumaşın eksileri: Viskon kumaşın, dezavantajları ise, bu kumaş türleri pamuk kumaşlara göre daha az dayanıklıdır. Aşınma ve yıpranmaya, daha kısa zaman içinde, maruz kalan bir yapıya sahiptir. Viskon kumaşı, hassas bir yapıya sahip olduğu için, onu yıkarken hep makinede, hassas yıkama modunda yıkamak zorunda kalırsınız.
  • İpek kadın pijama kumaşının avantajları: İpek özel bir kumaştır. İpek kadın pijama takımları çok ince ve şık bir görünüme sahiptir. İpek kumaş, özel bir yapıya sahip olduğu için, yazın serin tutar, kışın ise sıcak tutar. Ama günümüzde saf ipek kullanılan kumaşlar ve pijamalar az bulunur. Bu sebeple kullanacağınız kumaşın, saf ipek olmasına dikkat etmelisiniz. İpek çok ince bir kumaş olduğu için yaz aylarında kullanılması tavsiye edilir.
  • İpek kadın kumaşının dezavantajları: İpek kumaş, çok kaygan bir kumaş türüdür. Gece yatarken sizi rahatsız edebilir. Bunun yanında saf ipek kumaştan yapılmış giysiler ve pijama takımlarının fiyatları çok fazla yüksektir.
  • Kadife kadın pijama kumaşının artıları: Kadife kumaş, şık bir görüntüye sahiptir. Özelikle bakımlı hanımların yatarken bile güzel ve şık görünmek için kadifeden yapılmış pijama takımlarıni tercih edebilirler. Kadife, kolay temizlenebilen bir kumaştır.
  • Kadife kadın pijama kumaşının dezavantajları: Kadife kumaş, sıcak bir yapıya sahiptir, bu nedenle terletme oranı yüksek bir kumaştır. Özelikle yaz ayları için kadifeden yapılmış pijama kullanımını önermeyiz. Kadife kumaş yıkanınca, çekme yapabilir.
  • Polyester kadın pijama kumaşının avantajları: Polyester, kış aylarında sıcak tutma özelliğine sahiptir. Bu kumaş türü, her ne kadar yaz ayları için önermemekte, kış aylarında doğru bir seçim olabilir. Bu kumaş, küf ve mantar benzer, mikro organizmalardan etkilenmeyen bir yapıya sahiptir. Polyester, kaygan, parlak, esnek ve dayanıklıdır. Maliyeti düşüktür.
  • Polyester kadın pijama kumaşının dezavantajları: Özelikle yaz aylarında, polyester aşırı terletebilir. Bunun sebebi ise polyesterin nem emiliminin yetersiz olmasıdır. En çok terleten kumaşların başında polyester gelir. Kumaşta hava gecimi olmadığı için, teninizi yakabilir. Sıcak ütü uygulandığında, hemen yanma toparlama riski yüksektir.
  • Pazen kadın pijama kumaşının avantajları: Pazen kumaşlar, genellikle yüzde/100 pamuk kumaşlardan yapılır. Pazenin, iç ve dış dokusu oldukça yumuşaktır. Cilde zarar vermez. Vücudu sarıp, sıcak tutar. Hafif bir gramaj özelliği vardır, size ağırlık hissettirmez. Hem yumuşaktır, hem de diri bir görünüme sahiptir. Terletme gibi sıkıntılar yaşamazsınız.
  • Pazen kadın pijama kumaşının dezavantajları: Leke olduğu zaman kolay kolay çıkmaz. Yıkandığında kolayca renklerini atar ve solar. Şıklık yönünden pekiyi sayılmaz. Sürekli hassas yıkamada yıkamak gerekir, renk atmaması için. Çabuk eskiyen bir yapıya sahiptir.

Kadın pijamalarda kullanışlı kumaş önerileri

Sizlere, kadın pijama takımlarında kumaş tercihleriniz için, kumaşların avantajları ve dezavantajları hakkında bilgiler verdik. Sizlere bu bilgilere dayanarak kadın pijama kumaş tercihleriniz için, önerebileceğimiz kadın pijama kumaş türleri aşağıda belirtildiği gibidir.

Yazlık kadın pijama kumaş önerileri:

Yazın sıcağında pijama takımı seçerken, mutlaka kumaş türlerine dikkat edin. Özellikle yaz aylarında önerilen, kadın pijama kumaş önerileri olarak ter emici kumaş türleri seçmelisiniz. Bu tür kumaşlar, yazın terinizi emer ve sizin terden yanmanızı engeller. Bu kumaşlar, ipek, viskon ve pamuk olabilir.

Kışlık kumaş önerileri:

Kışın soğuk günlerinde, kendinizi sıcak tutmak çok önemlidir. Bu nedenle kullanacağınız pijamalarda kumaş türüne önem vermelisiniz. Kış aylarında sizi sıcak tutacak kumaş türleri ise pazen, polyester, kadife kumaşlardır.

Mevsimlik kumaş önerileri: İlk ve sonbahar için sizlere önerebileceğimiz, kadın pijama kumaş önerileri ise, ipek, pamuk, polyester ve viskon kumaşlardır. Bu kumaş türleri be kalın ne de çok incedir. Bu nedenle bu kumaştan yapılmış pijama takımlarını kullanabilirsiniz.

Etiketler: blog yazısı
Ağustos 30, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR