Kadın Gecelik Takımı Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Kadın Gecelik Takımı Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

 

Dışarıda şık olmak hoş görünmek isteyen bir kadın neden evde de şık görünmek istemesin ki? Evde bolca vakit geçirmek ve ev ortamında en rahat kıyafetleri giyinmek birçok kadının tercih ettiği bir durum. Evde rahatlığı ve şıklığı sağlayacak kıyafetlerden biri de kadın gecelikleridir. Kadın gecelik takımı alırken nelere dikkat edilmeli? Diye kendinize soru soruyorsanız bu yazımız tam size göre. Kadın ev giyimi hakkında bilmek istediğiniz pratik fikirler bu yazıda.

 

Her kadın evinde partnerine karşı şık görünmek ister. Hoş görünmeyi istemek kadının doğasında olan bir şey. Bu nedenle tekstil firmaları kadınlar için birbirinden şık kadın gecelik modelleri üretmeye devam ediyor. Bunca kadın gecelik modeli varken siz hangisini almalısınız. Bu konuda kararsız kalabilirsiniz. Amacımız sizin için en uygun geceliği seçmenizi sağlamak.

 

Kullanım Amacına Göre Kadın Gecelik Takımları

 

Gecelik alırken ilk önce hangi amaç için gecelik aldığınızı belirleyin. Eğer balayı ya da buna benzer özel gecelerde giymek istiyorsanız. Fantezi kadın geceliklerini tercih edebilirsiniz. Partnerinizin hoşuna gidecek size yakışan bir renkte dantelli, transparan ve saten gecelik takımları satın alabilirsiniz. Alacağınız geceliğin sabahlık takımı olması gerekir. Sabahlığı olmayan bir gecelik almayın. Giyeceğiniz her şey birbiri ile uyumlu olmalı. Saten şortlu gecelik takımları, saten uzun gecelik takımları ve saten mini gecelik takımları içinde size en yakışan geceliği tercih edebilirsiniz. Alacağınız gecelik ten renginize ve vücut ölçülerinize uygun olmalı. 

 

Alacağınız geceliği hastanede kullanacaksanız pamuklu ve rahat gecelikleri tercih etmelisiniz. Ve hastanede kalış sürenizin uzayacağından mutlaka yedek kadın gecelik ya da pijama takımı bulundurmalısınız.

 

Eğer doğum yaptıysanız ya da ilerleyen haftalarda doğum yapacaksanız, yaka kısmı derin düğmeli, göğüs kısmı sıkmayan doğal kumaşlardan üretilmiş lohusa geceliklerinden almalısınız.

 

Alacağınız geceliği ev içinde gündelik olarak kullanmak istiyorsanız. Tarzınıza en uygun rahat kadın gecelik takımlarını satın almalısınız. Evde gecelik ya da pijama takımı ile gezmeyi seviyorsanız kendinize bolca pijama takımı ve gecelikler almalısınız. Geceliğinizi her giyindiğinizde mis gibi yumuşatıcı kokusunu almayı seviyorsanız geceliklerinizi sık sık yıkamayı tercih ediyorsunuzdur. Bu durumda bir iki takım gecelik ile idare edemezsiniz. 

 

Evde pijama partisi mi vereceksiniz. Böyle akşamlar için ailece aynı desen pijama ya da gecelik giyinmek isteyebilirsiniz.  Herklesin ortak kararla alacağı bir desende gecelik bulmak artık zor değil.

 

Mevsimine Göre Kadın Gecelik Modelleri Seçin

 

Satın alacağınız polar bir pijama takımını yaz aylarında ya da bahar aylarında giyinemezsiniz.  Her mevsim için farklı kumaşları tercih etmelisiniz. Eğer uyurken terleme sorununuz ve cildinizde hassasiyet varsa kışlık pijama takımlarınızı pamuklu kumaştan alıp, sabahlığınızı polar kumaştan almanızda fayda var. Evinizi soba yakarak ısıtıyorsanız eviniz geceleri soğuk olabilir. Kış ayları için vücudunuzu saracak pijama takımları alın. Ayak bilekleri daralan kışlık kadın pijamalar sizin için doğru bir tercih olabilir.

 

Kadın Gecelik Alırken Bedeninize Uygun Olan Modelleri Tercih Edin

 

Her kadının bedeni farklıdır. Bazı kadın gecelikler standart bedende üretilir. Eğer Göğüs ölçüleriniz bedeninize göre büyük ya da küçük ise gecelik alırken bu detaya önem verin. Geceliğin göğüs ölçülerini mutlaka öğrenin. Eğer mağazadan satın alıyorsanız denemeden almayın. Genellikle mağazalarda müşterilerin gecelikleri denemesine izin verilmez. Bu durumda geceliği paketinden çıkarıp göğüs kısmını detaylıca incelemelisiniz. Paketin üzerinde gördüğünüz fotoğrafa ve beden numaralarına bakarak satın alma yapmayın. Eve gittiğinizde hüsrana uğrayabilirsiniz. Özellikle de fantezi kadın gecelikleri bedeninize tam oturmalı. Hoş görüneyim derken vücudunuza olmayan bir gecelik giyinerek şıklığınızı bozmayın.

 

Bir de yatakta rahat etmek gibi önemli bir konu var ki bu her kadının hakkı. Siz uyurken sizi sıkan bir gecelik giyinmek istemezsiniz. Alacağınız gecelik yatakta konforlu bir uyku sağlamalı. Eğer bedeninizi bilmiyorsanız, alışveriş yapmadan önce bedeninizi evde ölçüp beden tablosundan doğru ölçülerinizi öğrenin.  Eğer İnternet üzerinden alışveriş yapacaksanız, geceliğin göğüs ölçülerini mutlaka öğrenin. Ve il önce bir beden alın denediğiniz beden hoşunuza gitti ise aynı markanın farklı modellerdeki kadın geceliklerini rahatça satın alabilirsiniz. 

 

Kadın Gecelik Alırken Kaliteden Ödün Vermeyin

 

İnternet alışverişi yaparken ya da mağazaları gezerken uygun fiyatlı kadın gecelikler görebilirsiniz. Alacağınız bir ürünün fiyatı piyasanın çok çok altında ise almadan önce biraz daha araştırma yapmakta fayda var. Ucuz diye aldığınız bir ürünü denedikten sonra pişman olup o ürünü çöpe atmak aslında paranızı çöpe atmaktır. Bazı üreticiler kalitesiz kumaşla ve kötü işçilikle ucuza kadın gecelik üretebilir. Fakat geceliğin kumaşı rahatlık ve hijyen için önemlidir. Aldığınız gecelik ya da pijama yıkanmış kumaştan üretilmeli. Birçok tüketici satın alıp yıkadıktan sonra bir iki beden küçülen tekstil ürünlerinden şikayetçi. Vücuda uymayan kalıplarla üretilen pijama takımları da var.  Ya da yıkadıktan sonra sertleşen, renk veren kumaşlar da sizi hüsrana uğratabilir. Harcadığınız paranın çöpe gitmemesi için kaliteli kadın gecelikleri ve pijama takımlarını satın almanızda fayda var.  Yapılan araştırmalar kaliteli ürünlerin daha uzun süre kullanılması nedeni ile totalde daha ucuza mal olduğunu gösteriyor.

 

Gecelik Alırken Ten Renginize Göre Renkler Seçin

 

Son olarak, renk uyumu çok önemli bir konu. Renkleri birbirine en iyi şeklide yakıştırmak şık olmanın en temel şartı. Eğer ten renginiz açık ise sisi cansız gösterecek açık renklerden uzak durun. Açık bir renk giyinmek istiyorsanız en parlak açık renk saf beyaz olabilir. Beyaz tenlilerin canlı renkler tercih etmesi daha şık olabilir. Eğer esmerseniz açık renkleri rahatça kullanabilirsiniz. Ama koyu renkleri kullanırken dikkat edin. Hâkî, solgun gri gibi renkleri kullanmamaya çalışın. Eğer bu renkleri kullanmakta kararlıysanız arada beyaz kırmızı, sarı gibi canlı renklerden oluşan şeritler, manşetler veya yakalar kullanılabilir.

 

 

Etiketler: blog yazısı
Eylül 29, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR