Hamilelikte Rahat Giyim Nasıl Olmalı?

hamilelikte-rahat-giyim-nasil-olmali

 

Hamilelik döneminde en çok “Ne giysem?” Sorusu gelir akıllara. Özellikle son yıllarda hamile giyim sektörü çok gelişmişken, anne adayları hamile giysi seçmekte zorlanıyor. Çünkü çeşit çeşit, renk renk çok güzel hamilelik giysileri arasından tercih yapmaya çalışacaksınız. Tabi hamilelikte giyim konusunda en önemli detay, rahat giyim konusudur. Çünkü hamilelik boyunca kullanacağınız her giysinin rahat ve kullanışlı olması gerekir. Hamile kadınların en çok zorlandığı konu ise aynı anda hem rahat hem de şık hamile giysi bulmak oluyor.

Hamilelik giysi seçimlerinde, yapacağınız seçimlerde dikkatli olmalısınız. Çünkü hamilelik döneminde kullanacağınız giysiler hem fiziksel olarak hem de psikolojik olarak size hitap etmeli. Kadınlar gebelik dönemlerinde, hassas bir süreçten geçerler dolasıyla üstündeki giysilerin psikolojik yönden de üzerinde olumlu bir etki yaratması gerekir. Hem rahatlık yönünden hem de kendini pozitif mutlu hissetmesi açısında bu önemli bir ayrıntıdır. Sizlere hamilelik döneminde rahat giyim konusunda bazı bilgiler vermeye çalışacağız.

 

Hamilelikte ne giyilmeli?

 

Gebeliğinizin ilk 3 ayında, hamilelik giysilerini kullanmanıza gerek yok. Çünkü hamileliğin ilk 3. Ayına kadar fazla kilo almazsınız. Bu durumda normal kullandığınız giysileri giymeye devam edebilirsiniz. Fakat daha sonraki aylar için önceden hazırlık yapmalısınız. Elbise seçimlerinde rahatlığı üst seviyede tutmanız gerekir. Dolasıyla her zaman bol parçalı kıyafet almalısınız. Örnek vermek gerekirse, üstte bol tişörtler, bluzlar ve tunikler seçebilirsiniz. Alt giysi seçimleri için ise, lastikli pantolonlar ve taytlar tercih edebilirsiniz. Özellikle alt giyim için dar kesim elbiselerden uzak durmalısınız.

 

Hamilelik giysi gardroplarınızı hazırlarken seçici olmalısınız. Rahatlığı ve şıklığı ön planda tutmanız gerekir. Hamilelik giysi seçimleriniz için kendi vücut yapınızı da hesaba katmalısınız. Kendi vücut şeklinize göre elbise almalısınız. Örnek vermek gerekirse, uzun boylu hamile bir kadının ile kısa boylu hamile bir kadının elbise seçimi farklı olmalı. Bunları hesaba kattıktan sonra seçeceğiniz giysilerin rahat olması açısından yaka bölümleri her zaman geniş olmalı. Hamile bir kadının yaka bölümünde dar giydiği zaman kendini boğulmuş hisseder. Bu sebepten elbise seçimlerinizde yaka bölümüne dikkat etmelisiniz ve geniş açık yakalar tercih etmelisiniz.

 

Hamilelikte ne giyilmemeli?

 

Her ne kadar giyim konusunda şıklık önemli olsa da, hamile bir kadın için rahatlık daha ön planda olmalı bu konuda seçimlerinizi daha fazla rahatlık konusunda yapmalısınız. Peki hamilelik döneminde ne giyilmemeli? Sizler için bu konuda bazı önerilerimiz olacak. İşte hamilelik döneminde giysi seçimi konusunda yapmamanız gerekenler.

 

  • Beli ve karın bölgesini sıkan giysi modellerinden uzak durun.
  • Hamilelik döneminde kemer kullanmamaya çalışın.
  • Dar kesim pantolon ve esnek olmayan taytlardan uzak durun.
  • Sıkı ve sert kalıp sutyenler kullanmayın her zaman yumuşak ve esnek yapıdaki iç çamaşır kullanmaya özen gösterin.
  • Naylon veya kalitesiz iç çamaşırı kullanmaktan kaçının. Hassas olan teninize bunu yapmayın. Kalitesiz kumaştan yapılmış hiçbir giysi kullanmayın.
  • Bacağı sıkan çoraplar sizi rahatsız edebilir. Bu konuda da esnek ve rahat olmayan çoraplar almayın.

 

Hamilelik için rahat giyim önerileri

 

Hamile kadınların teni olduğundan fazla hassas bir döneme girdiğinden, her zaman kaliteli ve esnek kumaşlardan yapılmış giysiler tercih etmeli. Çünkü kalitesiz giysiler hassas teni tahriş edebilir veya kaşındırabilir. Esnek giysiler ise her zaman kullanışlı ve rahattır. Ayrıca renk ve model seçimlerinde de seçici olmalısınız.

 

Hamile giysiler için kumaş seçimleri: kumaş seçimlerinizi yaz ayları için viskon veya pamuktan yana kullanın. Kış ayları için de sıcak tutması açısından yön kumaşlar tercih edebilirsiniz. Her zaman nefes alabilen kumaşlardan üretilen giysiler ve iç çamaşırları seçmelisiniz.

 

Hamile elbiselerde yaka model seçimleri: Hamilelik döneminde daha rahat nefes almak için, elbiselerin yaka bölümü seçimlerinde de dikkatli olmalısınız. Sizlere bu konudaki önerilerimiz, V yaka ve kayık yaka şeklindeki modeller olur. Çünkü boğazı sıkan dar yaka giysiler hamilelik döneminde, psikolojik olarak sizi boğar ve rahatsız edici olur.

 

Hamilelikte giysi için renk seçimleri: Hamilelik giyiminde renk seçiminin elbette önemi çok büyüktür. Hamile bir kadının giyeceği elbisenin rengi, onun moralinin yüksek tutma açısında da etkili bir rol oynar. Renksiz, iç karartıcı renkler hamile kadını kendini kötü hissetmesine neden olabilir. Bu sebepten hamilelik için giysi seçerken modaya uygun ve güzel rahatlatıcı renkler seçmeye özen gösterin. Onun dışında renk seçimlerinizi ten rengine uyumluda seçebilirsiniz.

 

Hamilelik giysi seçimleri: Hamilelik giysi seçimlerinizi yaparken mutlaka rahatlık açısından, bol parçalı giysiler seçin. Esnek kumaşlar ve beli lastikli pantolonlar en rahat ve ideal olan modellerdir.

Sizler için hamilelikte rahat giyim hakkında, bilgiler verdik ve önerilerde bulunduk. Dikkate aldığınız takdirde kreasyonlarınız rahat ve kullanışlı bir şekilde tamamlayabilirsiniz.

Etiketler: hamile giyim
Haziran 21, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR