Hamilelikte İç Çamaşırı Seçimi Nasıl Olmalı?

Hamilelikte İç Çamaşırı Seçimi Nasıl Olmalı?

Bir kadının vücudunun ve duygusal durumunun en hızlı şekilde değiştiği ve hassaslaştığı dönem hamilelik dönemidir.  Hamilelikte vücut hızla değişir. Özellikle de hamileliğin 5. Ayından sonra bu değişim hızlanır. Hamilelik sürecini rahat geçirmek için bedenin de rahat olması gerekir. Bu rahatlık doğru kıyafetler ve doğru iç çamaşırı seçimi ile sağlanır. Bu konuda siz takipçilerimize faydalı bilgiler sunmak adına “ Hamilelikte İç Çamaşırı Seçimi Nasıl Olur? “ adlı yazımızda, anne adaylarının hamilelikte iç çamaşırı tercihi hakkında detaylı bilgi vermeye çalışacağız.

 

İç çamaşırı deyip geçmeyin. İç çamaşırı hem rahatlık hem de hijyenik bir yaşama sahip olmak için önemli bir unsurdur. Bu unsurları dört başlıkta sıralayabiliriz.

 

Hamilelikte İç Çamaşırı Seçimi Yaparken Kumaş Türüne Dikkat!

 

Hamilelikte hem atlet hem de alt iç çamaşırı kumaş seçiminde pamuklu kumaş tercih edilmesi gerekir. Pamuklu kumaş nemi hızlıca içine çeker. Bu sayede annenin sırt ve genital bölgelerindeki terleme ve nemlenme gibi durumlarda pamuklu kumaş nemi çeker. Böylece pamuklu iç çamaşırlar giyerek terlemeden kaynaklı hastalanmayı önemli ölçüde önlemiş olursunuz. Özellikle hamileliğin ileriki aylarında terleme sık görülen sorunlardan biridir. Anne ve bebek sağlığını korumak için en iyi önlem iç çamaşırlarınızı pamuklu beyaz kumaştan tercih etmeniz gerekmektedir. Hamile iç giyim seçimi anne adayının rahatlığına ve hijyenik yaşamı esasına dayalıdır. Annenin hijyenik yaşamı anne ve bebeğin sağlığı için çok önemli. İç çamaşırında pamuklu ve beyaz çamaşır tercihi çamaşırların temizliği konusunda da önemlidir. Pamuklu bir çamaşırı 90 derecede yıkayabilirsiniz. Ama sentetik bir çamaşır yüksek ısıda yıkanamadığı için pamuk kumaş kadar hijyenik olmayabilir.

 

Hamilelikte Nasıl Sütyen Kullanılmalı?

 

Hamileliğin 1. Trimester döneminden itibaren göğüsler değişmeye başlar. Göğüslerde kaşıntı, büyüme hatta hamileliğin sonlarına doğru meme uçlarından süt çıkmaya bile başlar. Büyüyen göğüslerde terleme de artar. Bu süreçte sütyen tercihi yaparken rahatlığa ve hijyene önem vermek gerekir. Süt bezeleri hızlı büyüyen ama hassas kanallara sahip bir yapıdadır. Süt kanallarını tıkamamak için vücudu sıkmayan bir sütyen tercih etmelisiniz. Sütyenin tam üzerinize uygun bedende olması gerekmektedir. Vücudunuzu sıkan bir sütyen giyerseniz bu süt kanallarınızın kapanmasına neden olabilir.

 

Sütyen tercihi yaparken sadece hamilelik dönemi değil emzirme dönemi de dikkate alınmalı. Her iki dönemde de süt bezeleri hassasiyetini korumaktadır. Doğumdan sonra da bu konudaki hassasiyetiniz devam etmeli. Emziren bir annenin özellikle emzirme sütyeni konusunda rahat ve hijyenik olması gerekir. Hamileliğin sonlarına doğru meme uçları nemlenir. Memelerin büyümesi ve emzirme sırasında derinin ve meme başlarının çatlamasını engellemek için meme uçlarına ve memeye krem ya da badem yağı gibi bitkisel yağlar sürülür. Kullanılan bu bitkisel yağlar ve kremlerin kıyafette leke yapmaması için sütyenin iç kısmında göğüs pedi kullanılabilir. Hamilelikte sütyen tercihi yaparken sütyenin pamuklu olmasına ve hava almasına özen gösterilmeli.  Bunlar kullanılan doğal kozmetik ürünlerinin daha iyi sonuç verebilmesi için gerekli ihtiyaçlardır. 

 

Sütyenlerin balensiz, kalın askılı ve dikişsiz olmasına dikkat edin kullanım rahatlığı sunacaktır. Alacağınız sütyenin göğüsün şeklini koruması için göğüs altını sıkmaması gerekir.

 

 

Hormonlar, kilo alma ve göğüs kafesinin büyümesi ve göğüste olgunlaşan süt bezleri anne adayının bedenine alışmasında zorlanmasına neden olabilir. Doğumdan sonra bebeğini emzirecek olan anneler emzirme sürecinin daha sağlıklı ve rahat olmasını ister. Birçok annede doğumdan sonra sırt ağrıları olmaktadır. Hızlı büyüyen bir bebek emzirme ve bebeği kaldırıp indirme hareketleri anneleri zorlayabilir. Sırtı destekleyen geniş askılı bir sütyen annenin sırt konusunda rahatlamasını sağlayabilir.

 

 

 

Hamilelikte Alt İç Çamaşırı ( Külot ) Seçimi Nasıl Olmalı?

 

En başta söylediğimiz gibi beyaz pamuklu kumaştan üretilen külotlar en ideal alt iç çamaşırlardır. Çünkü nemi çeken vücudu kuru tutan pamuklu kumaş, yüksek ısıda temizlenebilmesi açısından da anne adaylarına büyük avantajlar sağlar.

 

Alt iç çamaşırı seçerken bedeninin sıkı olmamasına ve bel kısmının yüksek olmasına özen gösterin. Hamileler için özel üretilen hamile külodu ürünlerini tercih etmelisiniz.

 

Birçok anne adayının severek kullanacağı rahatlık sağlayan ve sağlıklı külot modelleri bulunuyor. Bu konuda seçim yaparken dikkatli olunmasında fayda var. Bel ve göbek bölgesini sıkan naylon ya da sentetik alt iç çamaşırlar sağlık ve rahatlık açısından uygun değildir.

 

Hamilelik döneminde idrar yolu enfeksiyonları sık görülen sorunlardan biridir. Bu sorunla savaşmak için sık sık iç çamaşır değiştireceğinizden ve çamaşırlarınızı yüksek ısıda yıkayarak temizlemek isteyeceğinizden alt iç çamaşırı bolca almanızda fayda var.  Cildin hava alması ve hijyenik bir hamilelik dönemi için pamuklu kumaştan ve beyaz hamile külotları tercih edilmelidir.

 

Hamilelik Döneminde Atlet Tercihine Dikkat

 

Anne adayları hamilelik sürecinde vücutta hızlı bir hormon değişimi yaşamaktadır. Östrojen hormonları annelerin daha çok terlemesine neden olabilir. Terleme ve vücut ölçülerinin hızlı değişimi anne adaylarının rahat yaşamını engellemektedir. Bu nedenle pamuklu rahat atlet tercih etmek gerekir. Atletlerin sırt kısmı biraz daha yüksek olabilir. Terleme genellikle sırtın enseye doğru olan kısmında olur. Kullanacağınız atletler vücudun terleyen bölgelerini kısmen de olsa sarabilir.

 

Özetlemek gerekirse, cildi tahriş eden ve terleten naylon ve sentetik çamaşırlarından uzak durulmalı, %100 pamuk kumaşlardan üretilen hamile iç çamaşırları tercih edilmelidir. Vücudu sıkacak dar streç atletler gün içinde rahatsız edebilir. Bir anne adayı ve emziren bir anne için gün içinde rahat hissetmek, hijyen şartlarda yaşamak ve bebeğinin sağlığı her şeyden önemlidir.

 

Bebeğini bekleyen ve besleyip büyüten annelerimiz için araştırmalar yapıp yeni fikirler vermeye devam edeceğiz.  

 

Etiketler: blog yazısı
Eylül 29, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR