Hamile Kıyafetleri Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

hamile kıyafetleri alırken nelere dikkat edilmeli

Hamile kıyafetleri alırken nelere dikkat edilmeli sorusuna en doğru cevapları bulmak çok daha rahat bir hamilelik dönemi geçirmek adına çok önemlidir. Anne adayları değişen vücut yapılarının yanı sıra ruhsal olarak pek çok değişimlere uğramaktadır. Bu durumlar karşısında merak edilen konulardan biri de kıyafet seçimi olmaktadır. Yapılan araştırmalar sonrasında en doğru kararları vermek çok daha kolay olacaktır.

Hamilelik Döneminde Giyinmenin Önemi

Hamilelik döneminde beslenme sağlık için ne kadar önemli ise giyinmek de o kadar çok önemli bir yere sahip olmaktadır. Özellikle rahat kıyafetler tercih ederek vücudun tahriş olmasını engellemek ve cilt sağlığını korumak için hamile kıyafetleri alınması gerekmektedir. Bundan dolayı hamile kıyafeti çok daha önemli olup seçim yaparken çok daha dikkatli olunması gerekir. Hamile kıyafeti seçimi yaparken şıklıktan uzaklaşmadan en doğru seçim yapılması adına pek çok ipuçları yakalamak yeterli olacaktır.

Genel olarak tüm kadınlar için giyim her zaman çok daha özel ve önemli olmaktadır. Hem normal zamanda hem de hamilelik dönemlerinde şıklıktan vazgeçmeyen kadınlar bu dönemde şık olmak yerine rahat olmayı daha fazla tercih etmektedirler. Böylece daha rahat ve şık kıyafetlerin seçimi yaparak değişimlerin daha çok olduğu bu dönemi kolaylıkla atlatmak mümkün olacaktır.

Hamile giyim markaları içerisinde Monamise giyim modelleri, hamile kadınlar tarafından en çok tercih edilen ve en çok satın alınan ürünler arasında yer almaktadır.

 

Hamilelik Döneminde Kıyafet Seçimi

 

Hamilelik dönemi kadınların her anlamda değişime uğradığı çok özel bir dönem olduğundan başta kıyafet seçimi yaparken çok daha fazla dikkat edilmesi gerekmektedir. Bedene sıkı bir şekilde yapışan her türlü giyim eşyasından uzak durulmalıdır. Bu tarz kıyafetler zaman içinde büyüyen karın kısmına baskı uygulayacak ve kan dolaşımı daha fazla zorlanacaktır. Hamilelik döneminin ilk aylarında karın bölgesi büyümeye başlamadığı için daha önce kullanılan kıyafetleri giymek mümkün olacaktır. Fakat hamile kıyafetleri özellikle son aylarda çok önemli olmakta ve ihtiyaç duyulmaktadır.

Sade, rahat ve zarif hamile elbiseleri annenin şık olmasını göstermesinin yanı sıra daha rahat hissetmeye yardımcı olacaktır. Hamilelik döneminde ilk olarak karın ve basen bölgesi büyücektir. Bu neden ile hamileliğin ilk üç ayında hamile kıyafetleri giyilmesine gerek kalmaz ve daha sonraki zamanlarda hamile kıyafetleri almak zorunda kalınabilir. Hamilelikte her zaman rahatlık ilk sırada tutulmalı ve kesinlikle hem bebeğin gelişimi hem de annenin rahatını engelleyecek ürünler tercih edilmemelidir.

Pantolon;  Özellikle hamile pantolonları alınması gerekir. Çünkü hamilelik boyunca karın bölgesinden kilo alınmaktadır ve bu tarz kıyafetlerin seçiminde bel kısmına dikkat edilmelidir. Bel kısmı sıkmamalı ve bu bölgeyi saracak olan kumaş çok gevşek ya da çok sıkı olmamalıdır.

Tshirt; Tshirt alırken ilk olarak kumaşlarına dikkat edilmeli ve bol kesim ürünler tercih edilmelidir.

Elbise ve etek; Üzere çok fazla yapışmayan elbiseler ve dizi geçmeyecek boylarda gün içinde daha rahat etmeyi sağlayacak etekler giyilmelidir.

Şort; tüm kıyafetlerde olduğu gibi pantolon ya da şort gibi ürünlerde de kumaşların rahat olması çok daha önemli olmaktadır. Özellikle yaz aylarında şort tercih edildiğinde bacaklar nefes alacaktır. Beli esnek ve lastikli olanları tercih etmek en doğru karar olacaktır.

Tayt; kadınların hem evde hem de sokakta giymekten keyif aldıkları kıyafetlerin başında taytlar gelmektedir. Çünkü rahat ve esneyebilme özelliğine sahip olmaktadır. Böylece hamilelik döneminde karın bölgesi ne kadar büyürse büyüsün hamile tayt çeşitleri kesinlikle sıkmayacaktır.

 

Hamile Kıyafetlerinde Kumaş Seçimi

 

Hamilelikte vücut sıcaklığı daha da artacağından teri emen özelliklerde doğru kumaşlar tercih edilmelidir. Cilt sağlığını koruması adına en iyi kumaş türü pamuklu ve yünlü kumaşlardır. Pamuk, keten ve bunlar gibi ürünler doğal olup, viskon, polyester gibi ürünler ise yapaydır. Vücuda zarar verecek ve hava aldırmayan ürünler kesinlikle tercih edilmemelidir. Sadece hamilelik dönemlerinde değil her zaman bu tarz kumaşlar daha sağlıklı olduğundan kullanılmalıdır. Naylon bazlı kumaşlardan üretilen kıyafetler fiziki zararların yanı sıra vücutta elektrik birikimine sebep olmakta ve stres seviyesinin artmasını sağlamaktadır.

 

Hamilelik Dönemlerinde Uzak Durulması Gereken Kıyafetler

 

Hamilelikte uzak durulması gereken kıyafetler dikkat edilirse daha rahat ve sorunsuz hamilelik geçirmek mümkün olacaktır. Beli ve karın bölgesin sıkan giysiler ile kemerlerden uzak durulması gerekir.  Bacağı sıkan çoraplar, çok dar pantolonlar, naylon iç çamaşırları, sıkı ve sert malzemelerden üretilmiş olan sutyenlerden uzak durulması sağlık bakımından gerekli olmaktadır.

 

Hamilelikte Topuklu Ayakkabı Giyimi

 

Genel olarak hamilelik döneminde kıyafetler kadar ayakkabı seçimi de son derece önemli bir yere sahip olmaktadır. Bu dönemde ayağı ve omurgayı yormayan, topuksuz, rahat ayakkabılar tercih edilmelidir. Yüksek topuklu ayakkabılar ayak ve omurga sağlığı bakımından önemli sorunlar ortaya çıkabileceğinden çok daha dikkatli olunması gerekir. Bazı durumlarda kullanılan aşırı yüksek topuklar düşmeye yol açacağından çok aha büyük ve geri dönüşü olmaya sorunların meydana gelmesine neden olacaktır. Ayrıca topuklu ayakkabılar insan vücudunda her zaman zararlı olduğundan hamilelik sonrasında da kullanımlara dikkat edilmelidir.

 

Hamilelik Kıyafetleri Döneme Yayarak Alınmalı

 

Anne adayları genellikle hamile kaldıkları döneme girdiklerinde kendilerini daha fazla mutlu ettiği için bir anda gardıroplarını doldurmak için alış verişler yapmaktadır. Ancak bu yanlış davranış karşısında yapılması gereken hamilelik döneminde kıyafet alımlarını dönem içine yayılması en doğru hareket olacaktır. Çünkü zaman içinde daha çok iri bir görünüm oluşacak ve karın kısmı her geçen gün daha da büyüyecektir. Dolap içinde duran kıyafetleri ayırdıktan sonra daha az kıyafete ihtiyaç duyulacaktır. Bu neden ile bütün kıyafetleri tek seferde almak yerine ihtiyaç gereği kadar alınması çok daha doğru olacaktır.

 

Hamilelik Döneminde İç Çamaşırı Seçimi

 

Sağlık bakımından iç çamaşır seçimi her zaman dikkat edilmesi gereken çok önemli konuların başında gelmektedir. Hamilelik döneminde iç çamaşır seçimi yaparken tercih olarak doğal olan pamuklu ya da yünlü kumaşlar seçilmelidir. Bu sayede isilik ve pişik gibi bu dönemde çok sık yaşanabilecek sorunların en aza indirilmesi sağlanmaktadır. İç çamaşırı alırken çok fazla alınmamasında fayda vardır. Çünkü zaman içinde vücut daha fazla büyüyecek ve çamaşırlar küçük gelecektir. Özel üretilen hamile külotu genel olarak ihtiyaç duyulmaz ancak almak isterseniz daha farklı modellerinde bulunduğu ürün çeşitlerini bulmak mümkün olacaktır. Eski zamanlara nazaran günümüzde çok daha farklı ve değişik modelleri bulmak hamile olan anne adaylarını rahatlatacaktır.

 

Hamilelik Kıyafetlerinde Renk Seçiminin Önemi

 

Kadınlar hamilelik zamanlarında da şıklıktan ödün vermeyip daha ince görünmeyi istedikleri için en doğru kıyafet seçimleri yapmaktadırlar. Siyah bir kıyafet ile vücudun daha şekilli durmasına yardımcı olacaktır. Lacivert, çikolata kahvesi ya da füme gibi renklerin yanı sıra siyah çok daha güzel olmaktadır. Koyu renkler ince göstermekte ve vücudun hacmini azaltırken tek renk kıyafetler de daha ince göstermektedir. Tepeden tırnağa tek renge ya da aynı rengin hafif farklı tonlarda olan ürünler zayıf göstermeyi sağlayacaktır.

Etiketler: hamile giyim
Nisan 23, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR