Hamile Fotoğraf Çekimi için Elbise Tercihi

Hamile Fotoğraf Çekimi için Elbise Tercihi

Hamilelik döneminin sonlarına yaklaştıkça heyecan da artıyor değil mi? Anne karnında büyüyen bebeğe karşı gelişen merak ve onu karşılamanın verdiği heyecanınız gitgide artıyor bu güzel heyecanı ve duygusal günleri güzel birkaç konsept fotoğrafla ölümsüzleştirmek istiyor olabilirsiniz. Hamilelik anılarını ölümsüzleştirmenin en güzel yolu hamile konsept fotoğrafları ya da videolar çektirmek değil midir? Hamile fotoğrafı çektirmeye karar verdiyseniz, hamile fotoğraf çekimi için elbise tercihi konusunda ihtiyacınız olan fikirleri bu yazımızda bulabilirsiniz.

 

Hamile fotoğraf çekimi anne adayları için pek çok güzel anıyı bir araya getirmenin en güzel yolu. Son zamanlarda trend olan hamile foto çekiminde hangi konseptleri kullanacağınız konusunda kararsız kaldıysanız size birkaç fikir hazırladık. İstediğiniz konsepti evdeki hamile kıyafetleriniz ile oluşturabilir ya da uygun fiyatlara mal edebilirsiniz.

 

Hamile fotoğraf elbiseleri seçerken bebeğinizin cinsiyetinden yola çıkabilirsiniz. Ya da onun hangi mesleği edinmesini istediğinizden ya da bebeğinize vereceğiniz isimden de yola çıkabilirsiniz. Eğer isim ya da meslek konusunda bir fikriniz oluşmadı ise doğacağı mevsimi de konsept için değerlendirebilirsiniz. Çok sevdiğiniz bir film karakterini bile canlandırabilir, hamileler için hazırlanan kostümlerden kullanabilirsiniz. Hamilelik fotoğrafı çektirirken ne giyinmeliyim sorusuna verebileceğimiz sınırsız fikirler var. Fikir bulmak konusunda birkaç kombin oluşturabiliriz.

 

Annelere En Yakışan Hamile Çekimi Elbiseleri Hangileri

 

Birçok annenin kendilerine en yakışan elbiseleri seçtiği biliyoruz. Güzel görünmek bir kadının her daim birinci tercihidir. Hamileyken güzel görünmek her hamile annenin hakkıdır. Hadi bakalım hem güzel gösteren hem de hamile konseptine uyan hamile elbiselerine bir göz atalım.

 

Hamile Helen Elbiseleri

 

Helenistik dönemden modaya kalan harika bir miras helen elbiseleri. Giyen herkese yakışan masumiyeti simgeleyen bu elbiseler her fırsatta kullanılıyor. Düğün fotoğraflarında, hamile fotoğraflarında… Ama bu elbiseler sanki hamile kadınlar için yapılmış. Hamile konsept fotoğraf kıyafetleri arasında en çok tercih edilenlerinden biri helen elbiseleri oluyor. Bolca tül, çiçekler pudra renklerinde ya da beyaz helen elbiseleri annelerin en çok sevdiği kombinler oldu. Helen elbiselerini annelerin tercih etme nedenlerinden biri de bu elbiselerin poz verirken anneye sağladığı rahatlık ve şık görünmesi oluyor.  Helenistik elbiseleri ile fotoğraf çektirmeye karar verirseniz mutlaka elbisenin renginden daha koyu tonlarda çiçekler yaptırmayı ihmal etmeyin. Mesela pudra tonunda bir Helenistik elbise satın aldıysanız bu renge uyum sağlayacak açık renklerde ayakkabılar, bir çanta fakat elbiseden koyu bir taç toka ya da çiçekten taç kullanmalısınız. Helenistik elbiselerinde elbiseden sonra dikkat çeken aksesuar kesinlikle çiçekli saç takıları olmalı. Eğer elbiseniz koyu renk ise çiçekleriniz elbisenizden bir iki ton koyu olabilir. Tabi ki elbiseniz ile aynı renk çiçekler de kullanabilirsiniz.

 

Dış Çekim İçin Hamile Elbisesi Önerileri

 

Dış mekanda fotoğraf çekecekseniz kıyafet almadan önce fotoğraf çekeceğiniz alana gidip o bölgenin renk tonlarına göz atabilirsiniz. Alacağınız elbisenin manzara ile uyumlu olmasında fayda var.

 

Hamile konsept fotoğrafı çekerken dış mekâna uygun giyinmek çok önemli. Eğer sonbaharda ormanda fotoğraf çektirecekseniz. Etrafınızda bolca yaprak olacak. Kahve renkleri, turuncu ve sarı yapraklar olacak. Pastel renklerin bolca bulunduğu bir orman manzarasında çok koyu neon renkler ya da pembe kullanmanız yersiz olabilir. Sonbaharda ormanda fotoğraf çekecekseniz turuncu, somon rengi, kiremit rengi, beyaz ve krem tonları, narçiçeği rengi, yeşilin pastel tonlarını, sıcak sarı rengi gibi sıcak renkler kullanmalısınız. Kullanacağınız renkler manzara ile kontrast oluşturmalı. Eğer manzara ile aynı renk giyerseniz fotoğrafınız karmaşık görünebilir. Ormanın yem yeşil olduğu bir dönemde fotoğraf çektirecekseniz açık renkli elbiseleri tercih edin. Eğer çiçek veren bir ormanda ilkbahar fotoğrafı çekecekseniz siz de çiçek açın. Canlı renk ve şeker tonlarını kullanın.

 

Deniz kenarında çekim yapacaksanız denizin ve gökyüzünün mavisinde dikkat çekecek ve bu renklerle uyum sağlayacak renkleri tercih etmelisiniz. Mesela krem rengi ya da ekru keten bir elbise, halat iplerden bir terlik ya da sandalet, hasır bir çanta ve dikkatleri üzerine çeken bir çiçek taç kullanabilirsiniz. Denizin mavisi ile uyum sağlayan renkler hangileri derseniz şeker ve pudra renklerini tercih edebilirsiniz. Aslında deniz kenarında renk seçimi konusunda çok alternatifiniz var. İstediğiniz rengi seçebilirsiniz. Fakat aksesuarlarınız çok önemli. Eğer gösterişli bir hamile elbisesi seçtiyseniz aksesuarlarınız sade olmalı. Sade bir hamile elbisesi seçtiyseniz aksesuarlarınız gösterişli olmalı.

 

Stüdyo Hamile Çekimleri İçin Hamile Elbisesi Önerileri

 

Stüdyo hamile fotoğraf çekimlerinde arka plan seçimi sizin kontrolünüzdedir. Bu kontrol fotoğraf çekiminde karar verme sürecinin daha hızlı olmasını sağlarken fotoğraf çekiminin de hızlı olmasını sağlar. Bu nedenle stüdyo çekiminde hamile elbisesi seçerken rahatlık konusunu bir nebze göz ardı edebilirsiniz. Bu tercih tamamen size kalmış.

 

Bebeğinize mesaj veren kıyafetler yaptırabilirsiniz. Mesela bir tişört ya da bahçıvan pantolonun tam karın kısmına bebeğiniz için hoş mesajlar yazdırabilirsiniz. Çekimde giyeceğiniz bir tütü elbise satın alıp eteklerine bebeğinizi temsil eden minik süsler ekleyebilirsiniz. Minik detaylarla şık ve özgün bir konsept oluşturabilirsiniz. Bunun için öncelikle fotoğraf çekiminde giyineceğiniz kıyafeti satın alıp sonra da baskıcı da yazacağınız mesajın tasarımını yapıp bastırmak gerekiyor. Kıyafetlerinize neler yazacağınız ya da nasıl görseller bastıracağınız tamamen sizin hayal gücünüze kalmış. 

 

Stüdyo hamile çekimlerinde mevsim konsepti de ilgi görmekte. Winter konsept hamile karın süsleri, sonbahar ya da yaz dönemleri için de karın süsleri, taç tokalar ve bir çok aksesuar kullanabilirsiniz. Bu arada kullanacağınız kıyafetleri baby shower partisinde de giyinmek isteyebilirsiniz. Satın alma yaparken bunu da göz önünde bulundurabilirsiniz.

 

Son olarak hamile fotoğraf çekimi yaptırmadan önce giyineceğiniz kostümü internetten mutlaka araştırmanızı tavsiye ederiz.

Etiketler: blog yazısı
Ekim 12, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR