Gecelik Çeyiz Seti Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler?

Gecelik Çeyiz Seti Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler?

Gecelik çeyiz seti alırken, kararsız kalıyor insan. Günümüzde o kadar özenle hazırlanmış gecelik setleri tasarlanıyorken kararsız kalmak gayet doğal bir olay. Peki gecelik çeyiz seçimlerinizi yaparken nelere dikkat etmelisiniz? İşte bu sorularınızın cevaplarını burada bulabilirsiniz.

Çeyizlik gecelik seti denilince, ilk akla gelen süslü, dantelli ve abartılı gecelik çeyiz takımları geliyor. Alıyorsunuz evlilikten sonra, bir iki defa kullanımdan sonra çekmecelerinizin arkasında çürümeye bırakılıyor. Oysa ki, gecelik çeyizlik alırken sadece tasarım ve şıklığı değil diğer detayları da göz önünde bulundurarak almalısınız.

Gecelik çeyizlik seçerken sadece görüntüsüne odaklanmayın! Aynı zamanda kullanışlı mı diye sorgulayın. Kullanışlı olmayan, sadece görsel açıdan zengin ürünleri aldığınızda, sonrasında pişmanlık yaşıyorsunuz. Hem verdiğiniz paranın boşa gitmemesi için, hem de aldığınız gecelik çeyiz setini, zamanı geldiğinde sonuna kadar kullanabilmeniz için her zaman kullanışlı ve şık çeyizlik gecelik setleri seçmelisiniz. Şıklıktan, rahatlığa kadar, kumaşın türünden kesimine kadar, çeyizlik geceliklerle ilgili önemli detayları atlamamalısınız. Kullanışlı gecelik setlerini seçerken dikkate almanız gereken tüm detayları burada, sonuna kadar okumanızı öneririz.

 

Gecelik çeyiz seti seçerken rahatlık ön planda olmalı

 

Rahatlığı her zaman ön planda tutmalısınız. Dar kesim ya da küçük beden gecelikler, sizi rahat ettirmeyebilir. Bol kesimli modelleri tercih etmelisiniz. Uyku sırasında rahat etmek için, dar kesimli gecelik modellerinden uzak durun. Başta dar kesimli gecelik modelleri size, cazip gelebilir, fakat bu seçim hata olur. Çünkü dar kesim gecelik modelleri, kullanışlı değildir. Sağlıklı bir uyku düzeni için, yatarken üzerinizdeki gecelikler sizi rahatsız etmemeli. Bol kesim gecelik modeli veya kendi vücut ölçünüzden bir iki beden büyük, gecelik almanın birçok avantajı vardır. İlerde kilo aldığınızda bile rahatlıkla kullanabilirsiniz. Evlendikten hemen sonra hamile kalma olasılığını da unutmayın.

 

Alacağınız, çeyizlik gecelik setinin ölçüleri, önemli bir konudur. Genelde genç kızlar, evlenmeden önce zayıf ve ince olurlar, ölçü seçimlerini bu yüzden, o zamanki vücut ölçülerine göre yaparlar. Ama bu yanlış bir ölçü seçimidir. Çeyizlik gecelik seti alırken, o zaman ki vücut ölçülerini değil de, uzun zaman için ölçü seçimi, yapmaları gerekir. Çünkü evlilikten aylar sonra kilo alımı gerçekleşebilir veya bayanların, hamile kalma olasılığı olduğu için vücudu kilo alabilir. Bir gelin adayı, tüm bunları hesaba katarak beden ölçüsünde bir ya da iki beden büyük çeyizlik gecelik takımını almalı. Çünkü çeyizlik gecelik setlerinin fiyatları el yakıyor, sadece birkaç kere kullanmak için değil de, uzun yıllar kullanmak için almalısınız. Eğer indirimli gecelik çeyiz seti arıyorsanız https://www.burdagel.com/gecelik-ceyiz-setleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

 

Gecelik çeyiz setlerinde kumaşın önemi büyüktür

 

Gecelik çeyiz setlerinde kullanılan kumaşların etkisi çok büyüktür. Çünkü çeyizlik geceliklerde, kullanılan kumaş, geceliğin kalitesini ve kullanışlı olup olmadığını belirler. Bu nedenle seçeceğiniz çeyizlik gecelik setinin kumaş özelliklerini de, göz önünde bulundurmalısınız. Çeyizlik geceliklerde, kullanılan kumaş türleri ise genelde saten, pamuk, ipek, viskon, polyester, dantel, kadife gibi kumaşlardan oluşuyor. Bu kumaşlardan en kaliteli olanların başında ise pamuk, ipek ve viskon kumaşları geliyor. Kalitenin sınıfı artıkça fiyatı da artıyor. İşte sizlere saydığımız kumaşların özellikleri hakkında bilgiler.

 

İpek Çeyiz Setleri: İpek, doğal lif içeriğinden oluştuğu için, en sağlıklı kumaş türüdür. İpeğin özellikleri saymakla bitmez. Bunların arasında ipek kumaş, esnek, yumuşak, parlak ve dayanıklıdır. İpek kumaşı az kırışır, dakikalarca ütü ile uğraşmanız gerekmez. Tek dezavantajları var oda kumaşın kaygan olmasıdır, uyurken sizi rahatsız edebilir bu durum. İpek kumaştan yapılmış çeyizlik gecelikler, her zaman gelin adayları tarafından en tercih edilen kumaş türü olmuştur.

 

Viskon Çeyiz Setleri: Viskon kumaşların pamuğa benzer yönleri vardır. Bu kumaşların yüksek nem alma oranı yüksektir. Bu nedenle terletme oranı düşük bir kumaştır. Viskon kumaştan yapılmış, çeyizlik gecelikler oldukça esnektir, bu nedenle uyku sırasında sizi rahatsız etmez. Viskon kumaş çeyizlik gecelikler için, oldukça kaliteli ve kullanışlıdır. Maliyeti İpek kumaşlar kadar yüksek değildir.

 

Pamuk Çeyiz Setleri: Pamuk kumaşı, uyku giyiminde en çok kullanılan ve tercih edilen kumaşlar arasında yer alıyor. Hem maliyeti düşük olduğu için, hem de terletmeyen özellikleri bulunduğu için, pamuk geceliklerin ve uyku setlerinin, hep vazgeçilmez bir parçası olmuştur. Hava alma özelliği sayesinde pamuk kumaşı, teni yakmaz tahriş etmez. Çeyizlik gecelik seti için günlük kullanıma uygundur. Yalnız pamuk kumaşların dezavantajları da vardır, bunlar kumaşın çok parlak ve şık görünmemesi ve kumaştan leke çıkarmak zahmetli olduğu için, pamuk kumaş türü gecelikleri sıradan günlük kullanım için, sizlere önerebiliriz.

 

Polyester Çeyiz Setleri: Polyester içerikli kumaşlardan yapılmış gecelikler ve uyku setlerini devamı değil de, özel günler için kullanmanızı tavsiye edebiliriz. Çünkü polyester kumaşların hava alma özellikleri neredeyse azdır, bu teninizi yakar anlamını taşır. Polyesterden yapılmış çeyizlik gecelikleri, kış aylarında arada bir kullanmanızda bir sakınca yoktur. Ama devamlı kullanımda polyester kullanışlı bir kumaş değildir.

 

Kadife Çeyiz Setleri: Günümüzde artık kadife kumaşlar, uyku setleri, çeyizlik gecelik setleri ve fantazi giyim içinde kullanılıyor. Kadife özellikle soğuk kış aylarında sıcak tutacağı için, çeyizinizde birtakım fantazi gecelik takımının bulunmasını tavsiye ederiz. Kadife hem parlak hem de şık bir görünüme sahip olan bir kumaş türü olduğu için çeyiz sandığınızda mutlaka yer vermelisiniz.

 

Gecelik çeyiz seti alırken şıklığınıza özen gösterin

 

Gecelik çeyizlik seti alırken, rahatlık ve konfordan sonra gecelik setinizin, şık ve modern olması gerektiğini de unutmayın. Çeyizlik geceliklerde ve uyku setlerinden ilk göze çarpan her zaman görsel zenginliktir. Seçtiğiniz çeyizlik gecelik setinin görsel açıdan da zengin olmasına özen gösterin.

Bu konudaki önerilerimiz, modellerin dantelli ve seksi olmasıdır. Düz ve kapalı gecelik set modelleri, sıkıcı ve boğucu bir görüntüye sahip olduğu için sizlere önermem. Çeyizlik uyku setlerinde dantelli modellere önem verin. Çeyizlik geceliklerde dantel her zaman modern bir tasarım olmuştur.

Etiketler: blog yazısı
Ağustos 30, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR