Erkek Çocuk Pijama Tercih Ederken Nelere Dikkat Edilmeli?

erkek cocuk pijama tercihi

Son zamanda çocuk modasında rahatlık ön planda iken ebeveynler de bu akıma katılarak günlük hayatta çocukları için en rahat ve sağlıklı kıyafetler almaya başladı. Artık çocuklar için şık olmak ikinci planda. Hele de erkek çocuklarımız rahatlığına çok düşkün. Zaten tatlı miniklerimiz ne giyinseler yakışıyor. Peki yatakta rahat olmak ne kadar önemli? Aslında gün içinde en rahat etmeleri gereken dönem uyku zamanıdır. Çocuklarımızın uykuda rahat olması gerektiği bilincindeyiz sizlere bu konuda destek olacak fikirler vermek amacıyla hazırladığımız “Erkek Çocuk Pijama Tercih Ederken Nelere Dikkat Edilmeli? “ adlı bu blog yazımızı okumadan pijama takımı almamanızı öneririz.

 

Çocukların özellikle büyüme çağında rahat ve özgür olmalarının kişisel ve bedensel gelişimleri açısından önemi birçok bilim insanı tarafından vurgulanıyor. Çocuklar gün içinde özgürce hareket etmeli ve kendilerini rahat hissetmeliler. Özellikle de erkek çocuklar bu rahatlığı kızlara göre daha çok arıyor. Bir çocuk için rahat konforlu bir uykudan iyisi var mı? Uyudukça büyüyen miniklerimizin sağlıklı ve huzurlu uyumaları için anne babaların her etkeni düşündüğünü biliyoruz. Peki erkek çocukların daha rahat zaman geçirmeleri için ne tür pijama takımları almalıyız? Pijama deyip geçmeyin, yatağa girdiğinizde odadaki oksijen seviyesi, yatağın yumuşaklığı, yastık kalınlığı ve nevresim takımınız bile sizi etkilerken giydikleriniz nasıl etkilemesin. Erkek çocuklar için birbirinden rahat erkek çocuk pijama takımları hakkında bir araştırma yaptık hep birlikte bu araştırmamızı inceleyelim.

 

Okul kıyafetleri bile kemerli pantolonlardan lastikli pantolonlara döndü. Okulda gömlek, ceket ve kravat yerine, tişört ve sweatshirt giyinen çocuklarımız günü keyifli ve sağlıklı zaman geçiriyorlar. Çocuklar artık günün her saatinde rahat kıyafetler giyinmenin tadını çıkarıyor. Günün her saati çocuklarımız için önemli. Özellikle de uyku sırasında rahat olmak çocuklar için çok önemli. Neden mi?

 

Gece İhtiyaç Molalarında Pratik Olmak

 

Eğer çocuğunuzun gece tuvalete tek gitmesini istiyorsanız ve ihtiyacını karşılarken herhangi bir kaza yaşamasını istemiyorsanız onu en rahat erkek çocuk pijamaları ile yatırmalısınız. Hiçbir çocuk gecenin bir vakti tuvalette üzerini kirlettiği için hüsrana uğramamalı ve uykusu açılmamalı. Bu nedenle pijamaların altlarının belleri lastikli olmalı ve çocuğunuzu çok fazla sıkmamalı. Çok geniş de olmamalı üzerinden düşen bir pijama altı çocuğunuzun uykulu haliyle düşmesine neden olabilir.  Pijamanın alt kısmının uzunluğu da önemli. Çok uzun paçalar yine bir kazaya neden olabilir. 

 

Erkek Çocuklar İçin Rahat Pijama Takımları Onları Özgürleştirir.

 

Erkek çocuklar kız çocuklara göre daha hareketlidir. Ev içinde daha aktif davranabilirler. Bu aktiflik onların doğasında var. Çocuklarınızın hareketli olmasından şikâyet etmek yerine onlara güvenli ve rahat ortamlar hazırlamak çocuklarımızın gelişimi için çok daha faydalı olacaktır. Özellikle pijama takımlarının bel ve ağ kısmı çocuğunuzun tam bedenine uygun olmalı. Çocuğunuz eğilip doğrulurken sırtı açılmamalı bu nedenle alacağınız pijama takımını eğer internetten sipariş verecekseniz mutlaka bir beden büyük alın. Eğer üst bölümü lastikli bir model seçecekseniz lastik kısmının çok dar olmamasına özen gösterin. Eğer pijama takımının üst bölümünün lastiği dar olursa sürekli yukarı kayacaktır. Bu da çocuğunuzun bel kısmının üşümesine neden olabilir.

 

Pijama Takımı Alırken Ayak ve Kol Bilek Manşetlerine Dikkat!

 

Ayak bilekleri ve el bileklerini sıkan çocuk pijama takımlarında uzak durun. Çocukların derisi bizim derimize göre daha ince ve hassastır. Ayak ve el bileklerini sıkan bir pijama takımı çocuklarımızı gece boyunca rahatsız edebilir. Ve her şeyden önemlisi vücuttaki kan akışını olumsuz etkileyebilir. Özellikle yatarken kan akışımız hızlanır. Kan basıncı vücudun her yerine eşit şekilde dağılmalı. Bu eşitliği bozmak çocuklarımızın gelişim aşamalarını olumsuz etkiler. Bu nedenle satın alacağınız erkek pijama takımının bilek bölümlerini kontrol edin. Çok sıkı olmaması gerekir.

 

Erkek Çocukları Gece Üşümeleri Nedeniyle Hasta Oluyor.

 

Gündüz hareketli olan çocuklarımız gece rahat durur mu! Tabi ki geceleri de hareketli olurlar. Yatakta bir o yana bir buyana dönerken üzerlerini açar ve özellikle de kış aylarında soğuk alırlar. Çocuklarınızın hastalanmasını istemiyorsanız. Onların vücut yapısına uygun pijamalar alın. Bu noktada kumaş türü çok önemli. Eğer eviniz yeterince sıcaksa pamuklu kumaşlar satın alın. Kalın pamuklu kumaşlardan üretilen kışlık erkek çocuk pijamaları çocuğunuzun ihtiyaçlarını karşılayacaktır. Eğer eviniz soğuk ise ve kadife ya da polar pijama takımları satın alabilirsiniz. Alacağınız pijama takımlarının yaka kısmı çok yüksek olmamalı. Erkek çocukları boyun kısmı çok sıkan kıyafetleri sevmezler. Eğer çocuğunuz geceleri üşüyorsa sabahları tıkanmış bir burun ile uyanıyorlarsa çocuğunuza pamuklu bir erkek çocuk pijama takımı alıp üzerine de elyaflı ya da polar bir tulum giydirebilirsiniz. Bu durumda gece üst açmalar sizi hiç düşündürmez. Eğer çocuğunuza tulum giydirmeyi düşünüyorsanız. Pijama takımını bir beden büyük alabilirsiniz. Üst üste kat kat giyinen çocuklarımız en azından sıkı olmayan bir pijama takımı ile daha rahat hissedecekler. Özellikle en çok tercih edilen erkek çocuk pijama markalarından ErosHmd Underwear, Pikidor ürünleri arasından çocuğunuz için rahatlıkla alabileceğiniz modeller bulunmaktadır.

 

Çocuk Pijama Takımları ile Uyku Vaktinin Geldiğini Vurgulayın.

 

Çocuklarımız günün bitmesini asla istemezler. Gün boyunca eğlenen ve öğrenen çocuklarımıza hadi uyuma vakti geldi dediğinizde itiraz eden gözler görüyorsanız size harika bir fikri verelim.

 

Çocuğunuzun en sevdiği çizgi film karakterli pijama takımı, uzay temalı pijamalar ya da çocuğunuzun hoşlanacağı kendisinin seçerek aldığı bir iki pijama takımı alın. Bu pijamaları sadece yatakta giyinebileceğini vurgulayın. Uyku saati geldiğinde hadi en sevdiğimiz pijamalarımızı giyelim diyerek ona uyku saatinin geldiğini söyleyin. Koşarak odasına gidecek pijamalarını giyinecek ve uyku vaktinin geldiğini kabul edecektir. Bu şekilde çocuklarınızı yatağa götürmek hem eğlenceli hem de hızlı olacaktır ;)

 

Etiketler: blog yazısı
Kasım 04, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR