Doğumdan Sonra Gecelik mi, Pijama mı Giyilmeli?

Doğumdan Sonra Gecelik mi, Pijama mı Giyilmeli?

Doğumdan sonra gecelik ve pijama giyimi konusunda kadınlar genelde kararsızdırlar. Her iki giyim alışkanlığından da vazgeçemeyen hanımlar için bir araştırma yaptık, ikisinin avantajları ve dezavantajları konusunda sizler için bilgi topladık. Bu keyifli yazımızı okumanızı tavsiye ederiz. Hamilelik döneminde anne adaylarının en çok düşündükleri şeylerden biri, doğumdan sonra ne giyebilecekleridir.

Gecelik mi, yoksa pijama takımlarımı? Hangisi daha kolay ve kullanışlı? Aslında bu soruların cevapları çok basit, her ikisini de kullanmak gerek, önemli olan doğru zamanda ve doğru ürünü kullanmak. Yanı doğumdan hemen sonra öncelikle, rahatlık açısından daha ön planda olan gecelik kullanılmalı. İleriki haftalarda, pijama kullanımına geçilebilir. En doğru kullanım şekillerden bir de budur.

Gecelik giymenin avantajları nelerdir?

Gecelik giymenin en büyük avantajlarından biri rahat olmasıdır. Doğum sonrası için ilk giyeceğiniz iç giyim türü, gecelik olmalı. Çünkü yeni doğum yapmış bir kadının, ister normal doğum olsun, isterse sezeryanla doğum yapmış olsun fark etmez, doğumdan ötürü birçok dikişi olacaktır. Bu dikiş yerleri hassas olduğundan, giyeceği giysi türü de bol ve rahat olmalı. Bebeğinizi emzirmek için de gecelik en ideal seçimdir. Lohusalık dönemine uygun şekillerde gecelikler var. Bebeğinizi kolayca emzirmek için, kullanışlı modellerden yapılmış, birçok gecelik bulmanız mümkün. Lohusa Gecelik takımlarını yakından incelemek için Burdagel.com online alışveriş sitesinde yer alan Lohusa Gecelikleri kategorisini ziyaret edebilirsiniz.

Doğumdan sonra İlk hafta, anneler gecelik giymeye özellikle Anne Gecelik modelleri tercihi yaparken özen göstermeli. Hem rahatlık konusunda, hem de lavaboya sık sık gitmek zorunda olduğundan dolayı, giysilerini kolaylıkla çıkarıp tekrar giyebilmesi için gecelikler ilk hafta için, ideal giyim seçimidir. Pijama türü giysiler dar olabilir, çıkarıp tekrar giymesi zor olabileceğinden, doğumdan sonra İlk hafta için pijama takımı giyilmesini önermiyoruz. Gecelikler rahat kullanım konusunda, pijamalara göre daha ön planda duruyor.

hamile lohusa gecelik

Gecelik giymenin dezavantajları nelerdir?

Gecelik giymenin tabii ki de dezavantajlarda bulunmaktadır. Bunlardan biri ise eğer kış aylarında doğum yapacaksanız, gecelik giyme konusunu bir daha düşünmelisiniz Çünkü kış aylarında havalar soğuk olduğundan dolayı, gecelik giymek, sizin soğuk almanıza sebep olabilir.

Gecelikler bol olduğundan, yatarken üzerinizin açılması daha muhtemeldir. Bu nedenle kış aylarında doğum yapacaksanız, pijama takımlarını tercih etmeniz daha yerinde bir karar olur. Doğumdan sonra, giyeceğiniz gecelik türü de önemli bir detaydır. Giyeceğiniz gecelik türü, uzun ve dar ise bu içinde sıkılmanıza yol açabilir. Uzun ve dar gecelikler yatarken, içinde rahatça hareket etmenize mâni olabilir. Bu sebeple doğumdan sonra giyeceğiniz geceliklerin boyutları ve ebatları çok önemlidir.

Pijama giymenin artıları nelerdir?

Pijama giymenin artılarından bahsedersek, bunlardan biri ise kış aylarında doğum yapmış birinin pijama, giyerek lohusalık döneminde kendini soğuğa karşı korumasıdır. Çünkü lohusa pijamaları, yeni doğum yapmış bir anne için özel olarak tasarlanmıştır. Bol ve kullanışlı lohusa pijamalarını giyerseniz, kış aylarında, kendinizi hem sıcak tutmuş olursunuz, hem de rahatlık konusunda kendinizi daha iyi hissedersiniz.

Doğumunuzu kış ayları dışında yaptıysanız, ikinci haftadan itibaren pijama takımı kullanabilirsiniz. Hem sürekli gecelik giymek sıkıcı olabilir. Bazen kendinizi daha iyi hissetmek için değişiklik yapmalısınız. Onun dışında pijama giymenin artıları, pijama derli topludur. Yatarken pijama ile üstünüz açılmaz. Bebek emzirmeye uygun tasarlanmış lohusalık pijama takımlarını tercih etmelisiniz.

Monamise Kadın Mor Hamile Lohusa Sabahlıklı Pijama Takım

Pijama giymenin eksileri nelerdir?

Pijama giymenin dezavantajlarından biri ise yeni doğum yapmış annelerin, dikiş yerlerinde pijamanın sıkma olasılığının daha yüksek olmasıdır. Dikişlerin yeni olması nedeniyle pijama giymek riskli olabilir. Eğer yaz aylarında iseniz, doğumdan sonra İlk haftalarda pijama giymemenizi öneririz. Özellikle doğumunu sezaryen ile yapmış bir kadının, bel bölgesinde dikişleri olur. Pijamanın bel bölgesinde ki lastiği dikişler için acıtıcı ve riskli olabilir.

Dediğimiz gibi doğumdan itibaren ilk hafta için pijama giymeyi aklınızdan çıkarın. Dikişleriniz iyileştikten sonra, ikinci haftalardan itibaren pijama takımı giymenizde hiçbir sakınca bulunmaz. Dar ve az parçalı pijama takımlarını da gardırobunuzdan çıkarmalısınız. Çünkü lohusalık döneminde, kendinizi daha rahat hissetmek ve daha rahat hareket etmek için bol parçalı pijama takımlarını tercih edin. Lohusa pijamaları ile ilgili en iyi ve en kaliteli markaların ürünlerinin yer aldığı burdagel.com online alışveriş sitesi Lohusa Pijama kategorisinde sizi için de bir model mutlaka bulunmaktadır. Ayrıca Lohusa Sabahlık modelleri de, bu dönemde sizlerin en fazla ihtiyacınız olacak olan ürünler arasında yer almaktadır.

 

Doğumdan sonra gecelik ve pijama nasıl olmalı?

Gecelik ve pijama seçimlerinde, her zaman rahatlığı ön planda tutmalısınız. İki tür giyim modelinde de bol parçalı modeller seçmelisiniz. Gecelik seçimlerinizde kısa gecelik daha makbule geçer. Çünkü uzun gecelikler doğum sonrası sizi bunaltabilir, rahat hareket etmenize mâni olabilir. Pijama içinde lohusalık dönemi için özel dikim pijama takımları seçmelisiniz.

Hem geceliklerde, hem de pijama seçimlerinde, kumaşların önemi de büyüktür. Kumaş olarak serin tutması için penye, pamuk gibi kumaşlardan yapılmış gecelikler ve pijama takımları seçmeniz daha uygun olur. Penye ve pamuktan imal edilmiş, gecelikler ve pijamalar terlemenizi önler. Saten gecelikler her ne kadar şık olsa da, doğumdan sonraki ilk aylarda kullanmanızı önermiyoruz. Yerine terletmeyen kumaştan yapılmış gecelikler ve pijamalar giymelisiniz. Renk seçimlerinde ise açık renkler seçmelisiniz. Açık renkler, yeni doğum yapmış bir annenin psikolojik olarak rahatlaması yönünden etkili bir role sahiptir. Renk seçiminde de, iç açıcı ve hareketleri renkleri tercih etmenizi tavsiye ediyoruz.

Etiketler: lohusa giyim
Temmuz 30, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR