Büyük Beden Kadın Tayt Seçimi Nasıl Olmalı?

Büyük Beden Kadın Tayt Seçimi Nasıl Olmalı?

Kadın giyim modasında tayt giyme rüzgarları hızla esmeye devam ediyor. Giyim markaları birbirinden şık taytlar üretiyor. Renk ve desen bakımından zengin kadın taytlar uzun süre moda trendlerinde kalmaya devam ediyor. Hal böyleyken, bu yazımızda modayı takip eden takipçilerimiz için “Büyük beden kadın tayt seçimi nasıl olmalı?” sorusuna moda ve şıklık bakımından cevaplar vermeye çalışacağız.

 

Standart ölçülerin yanı sıra büyük beden tayt tasarımları kadınların ilgisini çekmekte. Tayt rahatlık sağlarken bir yandan da basic şıklık sağlamakta. Peki büyük bedenli kadınlar için doğru tayt seçimi nasıl olabilir?

 

Büyük beden kavramı modacıların ilgi odağında. Son zamanlarda moda mecralarında büyük bedenli kadınların şık olabileceğini, kadınların kendi bedenleri ile barışık olmaları gerektiğini vurguluyorlar.  Zayıf, kilolu, uzun ya da kısa boylu olmanız önemli değil. Aslında her durumda güzel giyinmek hoş görünmek mümkün. Büyük beden giyim önerileri arayan kıvrımlı kadınlar için harika ipuçlarımız var.

 

Modanın sırrı vücudunu iyi tanımakta. Güzel giyinmek ve şık görünmek, vücut hatlarını bilerek alışveriş yapmaktan geçiyor. Vücudunuzun güzel bölgelerine dikkat çekerken, beğenmediğiniz bölgeleri örterek daha hoş bir görüntüye sahip olabilirsiniz.

 

Modanın en önemli tuşları renkler ve desenlerdir. Giydiğiniz kıyafettin desenlerin boyu önemli. Büyük desenli bir kumaş, görüntünüzde ciddi farklar yaratabilir. Mesela büyük desenleri olan bir elbise giydiğinizde elbisenin vücudunuzu çok sıkmaması gerekir. Neden mi? Çünkü iri desenler elbisedeki bozulmaları ortaya çıkarır. Bu durum da üzerinizdeki kıyafetin hayal ettiğiniz kadar güzel durmamasına neden olur. Eğer alacağınız elbise vücudunuzun bazı bölgelerini sıkıyorsa küçük desenli çıtır kumaşları tercih etmelisiniz. Dikine çizgiler de bu karmaşadan kurtulmanızı sağlayabilir.

 

Büyük Beden Kadın Tayt Alırken Renk Seçimine Dikkat Edin!

 

Tayt vücudu sıkan bir kalıba sahip olduğu için giydikten sonra bacaklar ve üst bölgelerde hoş olmayan bir görüntü yaratabilir. Bu nedenle renk seçimi çok önemli. Özellikle açık renkler. Vücut renk kontrastı yaratabilir. Koyu renk ya da canlı renkleri tercih ederseniz taytınız bacaklarınızı düz bir sütun gibi gösterecektir. Aynı zamanda koyu renkler uzun ve ince bir görüntüye sahip olmanızı da sağlar. Tayt rengi konusunda kararsız kalıyorsanız alacağınız taytı mutlaka deneyin. Açık renk kadın taytlar giyinmek konusunda kararlıysanız, alacağınız taytın kumaşının kalın ve esnek olmasına özen gösterin.

 

Büyük beden kadın tayt satışlarında siyah, lacivert, koyu kahve, hâkî gibi koyu renkler en çok tercih edilen renkler arasında. Bu arada Neon renkli taytlar arasında açık renkler de var ama neon taylar renk yoğunluğu olduğu için hoş spor bir görüntü yaratabilir. Hangi rengi alırsanız alın kesinlikle alacağınız tayt modellerini, yapacağınız kombini düşünerek satın alın.

 

Yüksek Bel Kadın Tayt Günü Kurtarır

 

Özellikle de büyük beden kadınların yüksek bel taytları tercih etmesini tavsiye ederiz. Yüksek bel taytlar gün içinde hem rahatlık sunar hem de bel ve üst kalça kısmını kapladığı için çirkin bir görüntü oluşmasını engeller. Yüksek belli taytlar vücut hatlarının daha sıkı görünmesini sağlar. Toparlayıcı tayt modellerinin hepsi yüksek bellidir. Bel kısmı çift bantlı sıkı taytlar da aynı etkiyi gösterir. Göbek, kalça ve bel kısmında toparlama görevi yaptığı için üzerine giyindiğiniz ince bir tişörtle dahi hoş bir görüntüye sahip olursunuz.  Bu tür taytlara Push-Up Taytlar da denir.

 

 Toparlayıcı tayt modellerinin yazlık ve kışlık modelleri bulunmaktadır. Özellikle HMD Underwear markasının ürünleri, bayanlar arasında en çok tercih edilen kadın tayt modelleri arasında yerini almaktadır. Kışın için hazırlanan tayt modellerinde tayt bacak boyu ayak bilekleri hizasına kadar inmektedir. Yazlık tayt modellerinde ise bacak boyu diz üstü, ayak bileği üstü veya diz altı olanları tercih edebilirsiniz. Bu arada mevsimlerin anlık olarak değişmesi ve taytın uzun süreli kullanılmak istenmesi nedeni ile yaz aylarında da uzun tayt modellerini de tercih edenler var. Bileğe kadar uzanan bir tayt bacak boyunu da uzun gösterdiği için diğer boylara oranla daha şık görünüyor. Kışın soğuk günlerinde sıcacık kalmak için Push-Up termal taytlar tercih edebilirsiniz.

 

Her Kombinin Taytı Siyah Tayt Mıdır?

 

Bir siyah tayt alın ve o sizi her seferinde mutlu etsin. Bunun için siyah tayt en uygun renk olabilir. Pastel tonlarla, ya da canlı renk tonları ile rahatça kombin yapabileceğiniz siyah taytlardan mutlaka en az bir adet alın. Evden hızlıca çıkmanız gerektiğinde siyah taytınızı giyinip üzerine de dökümlü bir bluz ya da kazak giyinip şık olabilirsiniz. Siyah taytlar hem klasik ayakkabılarla hem de spor ayakkabılarla uyumlu olur. Yani en başta sorduğumuz soruya cevabımız her kombinin taytı siyah tayttır.

 

Büyük Beden Kadın Taytlar Nasıl Kombinlenir?

 

Moda aslında algıdan ibaret değil midir? Vücut ölçünüz ne olursa olsun giyindikleriniz yakıştırmazsanız satın aldıklarınız bir işe yaramayabilir. Büyük bedenli kadınların şık olmak için satın alacağı en iyi parça bedene uygun şık bir tayt ve uzun dökümlü bol kesim bir gömlek ya da bluz olabilir. Vücudun ince bölümlerini vurgulayıp kalın bölgelerini kamufle etmek şık bir görünüm sağlayacaktır. Eğer bir tayt giyindikten sonra üzerine kısa ve dar bir üst kıyafet giyinirseniz hem rahat edemezsiniz hem de görüntünüz şık olmayabilir. Eğer bel bölümünde kalınlık var ise dökümlü bol bir bluz ve tayt işinizi görecektir. Ve yerinde kullanılmış ince bir kemer de bel bölümünde hoş bir kavis yaratmanızı sağlayacaktır. Yani vücut ölçüleriniz ne olursa olsun mutlaka size yakışan bir kombin var. Bu kombini keşfetmek için mağazada denemeler yapabilirsiniz. Bu arada size bir tüyo daha. Bir kıyafetin askıda duruşuna da bakmayın. Giyindiğinizde sizi çok şaşırtabilir. Kıyafetleri denemekte fayda var. İyi bir tayt kombini için birkaç bluz denemekten zarar gelmez.

Etiketler: blog yazısı
Kasım 04, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR