Bebek Mevlüdü Hazırlıkları Nasıl Olmalı?

bebek mevludu hazirliklari nasil olmali

Bebek Mevlüdü İçin Hazırlık Tavsiyeleri

 

Bebek mevlüt  törenleri, bebeğin ilk defa sosyal hayatla tanışması anlamına gelir. Genelde bebeklerin kırkı çıktığında mevlüt töreni yapılır. Öncelikle mevlüt  töreni için tüm hazırlıklar tamamlanır, sonrasında insanlar çağrılır ve dualar okunur. Dini bir gelenek olan mevlüt  töreni, halkımızca hemen hemen her kesim tarafından günümüzde bile yapılabiliyor.

 

Peki mevlüt töreni için ne tür hazırlıklar yapmak gerekir? Bu güzel ve anlamlı töreni hazırlamak için birçok hazırlık yapmak gerekir. Mevlüt  töreni yapacak ailenin çevresindeki kalabalığa göre hazırlık yapması gerekir. Az çevresi olan ve mevlüt  törenini az kişi ile yapmayı düşünen aileler, sade ve aile içi bir toplantı ile mevlüt törenini yapabilir. Fakat çok kalabalık çevresi ve akrabaları olan büyük aileler için, sade ve basit bir Mevlüt töreni hoş karşılanmaz. Bunun için tüm mevlüt hazırlıklarını özenle ve eksiksiz tamamlamalı. Dilerseniz sizler için mevlüt hazırlıkları ile ilgili önerilerimize geçelim.

 

Bebek Mevlüdü Davetiye Hazırlıkları

 

Bebek mevlüdü töreni için, bir haftadan önce hazırlıklara başlanmalı. İlk yapılması gereken misafirler için davetiye hazırlayıp, törenden bir hafta önce davetlilere ulaştırmak. Davetiye hazırlarken, dilerseniz hazır mevlüt törenleri için basılan hazır davetiye kartları tercih edebilirsiniz. Başka bir alternatif ise bebeğinizin resmini özel olarak davetiye kartlarına bastırıp, o günü ölümsüzleştirmek adına güzel bir hatıra şeklinde düzenleyebilirsiniz.

 

Ama davetiye kartları için masrafa gerek duymuyorsanız ve çok kişiyi çağırmayı planlamıyorsanız bunlara gerek yok. Sadece bir telefon ederek kendiniz misafirlerinizi sözlü yolla davet edebilirsiniz. Bu konuda annenin yakın ailesinden kişilerde yardımcı olmak adına, davet için belirlenen kişileri arayıp davet edebilir.

 

Bebek Mevlüdü için Mekanı Seçimi

 

Mevlüt töreni için, mekan olarak büyük düğün salonu seçebilirsiniz. Tabii davetlilerin sayısı 100 kişinin üzerinde ise en uygun mekan düğün salonu gibi daha büyük mekanlar olacaktır. Orta halli kalabalıklar için eğer varsa mevlüt törenini bahçenizde de yapabilirsiniz. Bahçeniz büyük ise ve mevsimde bahçede toplanmaya uygunsa, en güzel ve masrafsız seçenek bahçe olur. Diğer bir seçenek ise evin içinde yapmak. Eğer davetli sayısı evin içine sığacak sayıda ise evin içinde de Mevlit töreni yapılabilir.

 

Mekan seçildikten sonra, özenli bir şekilde süslemeleri yapılmalıdır. Masalar da süslenmeli, yemek için kullanılacak tabak, çatal ve kaşıklar özenle seçilmeli. Söz konusu tören bebek mevlidi olduğu için, etraf balonlarla süslenebilir. Masalara gelecek misafirlerin çocuklarını sevindirmek için şeker ve çikolatalar koyabilirsiniz. Davet ettiğiniz insanları memnun etmek ve sevindirmek adına yapılabilecek çok güzel şeyler var. Gelen insanlar için unutulmaz bir tören hazırlayabilirsiniz.

 

Bebek Mevlüdü için Yemek Seçimi

 

Mevlüt töreni için yemek seçimlerinizi dikkatlice yapmalısınız. Çünkü davete gelen insanlar yakınlarınız olacaktır. Onları yemek konusunda memnun etmelisiniz. Yemek konusu önemli bir konudur. Yemek konusunda masraftan kaçınılmamalı.

 

İçecek olarak lohusa şerbeti seçilmeli, yanında alternatif olarak limonata yerinde bir karar olur. Yemek olarak geçmişten bugüne kadar mevlütlerde bir gelenek haline gelen, tavuklu pilavı seçebilirsiniz. Ek olarak salata ve ayran güzel olur. Tatlı olarak Şam tatlısı veya sütlaç iyi bir seçim olur. Hazır tatlılardan da sipariş edebilirsiniz veya kendinizde de evde hazırlayabilirsiniz.

 

Misafirler için Hediyelik Eşya Seçimi

 

Mevlüt için evinize gelen misafirlerinize o günün anısına her birine şık ve güzel bir hediye vermeniz yerinde bir davranış olur. Hazır hediyelik mevlüt şekeri satılan yerlerden misafir sayısına göre sipariş verebilirsiniz.

 

Dilerseniz evde kendiniz önceden misafir sayısına göre hediyelik eşyanızı hazırlayabilirsiniz. Daha az maliyetli olur bu şekilde. Bebeğinizin küçük bir fotoğrafını çoğaltıp, her bir hediyelik kutu içine veya üzerine yapıştırabilir ve kutu içine mevlüt şekeri koyabilirsiniz, bu tamamen sizin hayal gücünüze ve yaratıcılığa kalmış bir durum.

 

Bebek Mevlüdü  için Hoca Seçimi

 

Mevlüt töreni için, tecrübeli bir hocayı günler önceden ayarlamanız gerekir. Eğer profesyonel anlamda bir hoca bulamazsanız, endişe etmeyin! Etrafınızdan veya akrabalarınızdan iyi kuran bilen ve okuyan birinden törende dua okuması için ricada bulunabilirsiniz. Eminiz ki böyle hayırlı güzel bir gün için sizi kırmayacaktır.

 

Bebek Mevlüdü için Annenin ve Bebeğin Kombin Seçimi

 

Mevlüt töreninde annenin ve bebeğin giyeceği kıyafetler önemlidir. Çünkü tüm misafirlerin gözü anne ve bebeğin üzerinde olacaktır. Anne bu güzel ve hayırlı gün için rahat ve şık bir elbise seçimi yapmalı. Gün içerisinde misafirler ile ilgilenmek zorunda olacağı için, anne içinde rahat hareket edebileceği bir kıyafet giymeli. Erkek bebek mevlüt kıyafetleri ve Kız bebek mevlüt kıyafetleri de aynı özenle seçilmeli.

 

Anne ve bebeğin görsel olarak, birbirine uyumlu olabilmesi için, anne hazır mevlüt takımlarını tercih edebilir. Bu güzel gün için anne, kendisi ve bebeği için beyaz veya açık renklerde elbise seçimi yapmalı.

Bu önemli günü en iyi şekilde atlatmak, siz yeni anneler için çok önemli olduğunu aklınızdan çıkarmamalısınız.

Etiketler: bebek giyim
Haziran 20, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR