Bebek Hastane Çıkışlarında Neler Olmalı?

bebek hastane cikislarinda neler olmali

Bebek Hastane çıkışı nedir nasıl hazırlanır? Bebek hastane çıkışı yeni doğmuş bebeğin, doğduğu andan itibaren, hastanede geçirdiği zaman müddetince, bebeğe lazım olacak elbise, biberon bez vs.. gibi bebeğin ihtiyaçlarının konulduğu çanta olarak insanlar arasında bilinmektedir. Bu çanta ile anneler bebeğin tüm ihtiyaçlarını kısa bir süre için karşılayabilirler. Anneler hastanede kaldığı süre içinde bebek hastane çıkışı çantasını ile bebeklerinin ihtiyacını giderebilir.

 

Bebek hastane çıkışı, anneler ve anne adaylarının en merak ettikleri konular arasında yer almaktadır. Bebeklerin doğduğu andan itibaren, ihtiyaçları bitmez. Bu sebepten anneler, bebek hastane çıkışı çantasını hazırlamadan önce kapsamlı bir liste hazırlamalı. Sizler için biz bu görevi üstlendik ve bu konuda gerekli olabilecek eşyaları ve malzemeleri liste halinde sizlere sunuyoruz.

 

Bebek çantası ne zaman hazırlanmalı?

 

Bebeğinizin dünyaya geleceği gün hesaplanarak, doğumdan en az iki ay önce, bebek hastane çıkışı hazırlanmalıdır. Çünkü bazen bebekler dünyaya gelmek için sabırsız olabiliyor. Bebek hastane çantasını doğuma yakın bir zamana ertelerseniz, riskli olabilme ihtimalini de göze almak zorunda kalırsınız. Anne adayları doğuma yakın bir zamanda ağırlaşırlar ve alışveriş yapmak için enerji bulamayabilirler. Bu sebepten doğuma 2 ay kala bir zaman diliminde bebek hastane çıkışı çantası hazırlamanız, hem sizin için hem bebeğiniz için en uygun zaman olacaktır.

 

Bebek Hastane çıkışı için gerekli malzeme listesi

 

Bebek hastane çıkışların yer alan ürünler aşağıdaki gibidir;

5 Adet tulum,

2 Adet hastane çıkış takımı,

1 Adet battaniye (Mevsime uygun),

1 Paket bebek bezi,

5 Adet eldiven ve çorap,

1 Adet havlu,

5 Adet el ağız mendili,

1 Adet biberon,

1 Adet Emzik

1 Adet ıslak mendil ve pamuk

1 Adet pişik kremi

Bu ürünlere ilaveten ıslak mendil ve pişik kremi mutlaka ilave ediniz. Ayrıca bebeğin yüzünü örtmek için bir yazma yine ebeveynlerin kullanmayı tercih ettiği ürünler arasında yer almaktadır.

 

Bebek Hastane çıkışı için öneriler

 

Bebek Hastane çıkışı için önerileri açıklamak gerekirse, bebeğinize giysiler seçerken dikkat etmeniz gereken bazı hususlar ile ilgili belli başlı tavsiyelerimizden oluşmaktadır. Bebeğinize alacağınız giysilerin, kumaş ve kalitesi çok önemlidir. Bebeklerin teni hassas olduğu için mutlaka %100 pamuklu giysiler kullanın. Farklı bir kumaş türü bebeğinizin hassas tenine zarar verebilir.

İkinci olarak sizlere önerebileceğimiz, bu konuda kalite, kalite çok önemli bir ayrıntıdır. Bebeğiniz için hastane çıkışı alış verişi yaparken kaliteden ödün vermeyin!

Üçüncü bir önerimiz ise aldığınız ürünlerin GOTS simgesi olmasına özen gösterin. GOTS simgesi bulunan ürünler organik yani doğal ürünler anlamına gelir. Bebeğinizin sağlığı ve güvenliği için organik ürünleri almaya çalışın.

Organik deterjanlar kullanın. Bebek Hastane çıkışı için aldığınız bebek giysilerini mutlaka bebeğinize giydirmeden önce, organik deterjan ile yıkayın. Bu bebeğinizin sağlığı için önemli bir ayrıntıdır. Bebeklerin teni hassas olur, onların giysilerini her zaman organik deterjan ile yıkayın.

Bebeğinizin hastane çıkışı için giysilerini set halinde alın. Set halinde aldığınız zaman ihtiyacınız olan tüm ürünlere bir arada sahip olabileceksiniz. Bebeğin şapkası, tulumu, eldivenleri, takım halinde olur. Bebekler şirindir ama onlara şirin giysileri takım halinde giydirdiğiniz zaman daha da tatlı olurlar.

Sarı yazma mutlaka bulundurun. Yeni doğan  bebeklerde, her ne kadar doktorlar söylemese de, sarı yazma bebeğin sarılığa düşme ihtimalini zayıflatır. Halk arasında geleneksel olarak, yeni doğan bebeklerde sarı yazmanın kötü enerjiyi emdiğine inanılır. Tabii tıbbi olarak bunun bir kanıtı yok, bu konuda karar tamamen ebeveynlere aittir.

Hastane çıkışları için alınan setler en az 5 parçadan oluşmalı. Nedeni ise hem daha kullanışlaı olması hem de bebeğiniz için ihtiyacınız olan tüm ürünleri yer almasıdır.

Eğer doğumunuz yaz aylarında gerçekleşecek ise ince pamuklu battaniye almalısınız. Ya da tam tersi kış aylarında ise o zaman kalın pamuklu battaniye ve kalın pamuklu giysiler almanız gerekir. Hastanelerdeki sıcak ortamı düşünerek, pamuklu örtüler ve giysiler kullanmanız, bebeğiniz için daha sağlıklı olur. Pamuklu giysiler bebeğinizi terletmez. Yeni doğan bebekler bildiğiniz gibi hassas olur, çabuk üşürler ve çabuk ısınıp terlerler, bebeğinizi hastanede hastalanmadan çıkartmak istiyorsanız, bu detayları gözden kaçırmayın.

 

Sezaryen doğum yapan anneler dikkat

 

Eğer doğumunuz sezaryen ile olacak ise o zaman hastanede kalma süreniz artabilir, buna istinaden, bebek hastane çıkışı, eşyalarını iki katı fazla almanız gerekir. Çünkü sezaryen doğum yapan anneler hastanede daha fazla süreli kalmak zorunda olurlar.

 

Anne için gerekli doğum çantası

 

Bebeği kadar annelerde kendileri için doğum sonrası, hastane çantası hazırlamaları gerekir. Annelere doğum sonra gerekecek malzeme listesini dilerseniz not edebilirsiniz.

Doğum öncesi enerji veren kuruyemiş çeşitleri

Bebeği emzirmek için önden açılan gecelik ( en az 2 adet )

Anne için hamile ve lohusa iç çamaşırları

Anne için, ağır hizmet türü sıhhi pedler

Hamile ve lohusa sabahlık takımı

Hamile terliği

Anne için göğüs pedleri

Anne için hassas bakım kremleri

Özel emzirme sutyenleri

Bir emzirme örtüsü

Lohusa seti

Lohusa tacı

Makyaj ve kozmetik ürünleri

Göğüs Pompası ( İsteğe bağlı olarak )

Lohusa Kıyafetleri ( Hastane çıkışı giyilebilecek )

 

 

Bebek Hastane çıkışlarında kumaş seçimleri nasıl olmalı?

 

Bebeklerin teni oldukça hassas bir yapıya sahiptir. Bu nedenle bebek hastane çıkışı setleri alırken, giysilerin kumaş kalitesine dikkat etmelisiniz. Alacağınız set, takım, tulum ve zıbınlar %100 pamuktan üretilmiş olmadırlar. Bebekler için alacağınız tüm giysilerde kimyasal maddeler olmamasına dikkat etmelisiniz. Kalitesiz ve tümü pamuktan yapılmamış kumaş türleri, giysiler, bebeğinizi terletir ve hastalanmasına neden olabilir.

 

Bebek Hastane Çıkışlarının önemi

 

Bebek Hastane çıkış çantası hakkında detaylı bilgiler sunduk. Sizlere bebeğiniz için hazırlayacağız, bebek hastane çıkışı çantasını ve içinde olması gereken her şeyi liste halinde verdik. Bebeğiniz için önemli olan siz hastane de iken, onun tüm ihtiyaçlarını kısa bir süre için de olsa bile karşılayabilmektir. Bebeğinizin sağlığı ve güvenliği için sizler de küçük ama önemli ayrıntıları gözden kaçırmayın ve not edin.

Etiketler: blog yazısı
Mayıs 23, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR